Maanantaina 3.8. oli suuntana Tavastehus jossa vastaan asettui aina hankalassa arki-illan kamppailussa Hämeenlinnan Härmä. Kotijoukkue Härmä oli Kaurialan urheilukentällä tyly isäntä, sillä koko ottelun oli selvää kuka ottelua tulisi viemään. Ensimmäisen jakson FJK onnistui osaksi onnettarenkin avustuksella sinnittelemään, mutta lopulta voitto kirjattiin kotijoukkueelle rumin lukemin 5-1. Härmä hallitsi suvereenisti palloa ja sitä myöten koko kenttää eikä FJK:lle jäänyt ottelussa kuin vierestä katsojan rooli. Kotijoukkueen pelaajat vilistivät FJK:n pelimiehiltä ohi edestä ja takaa.

Ottelusta ei juurikaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Edellisessä FJK:n ottelussa sarjajohtaja VaKP:a vastaan puolustus oli tiivis, kenttätasapaino kohdallaan, syöttölinjat tukittu ja koko joukkue pelasi kelpo pelin, mutta nyt koko puolustuslinja keskikenttää myöten oli täysin purjeissa. Kentän herra ja hidalgo oli aikoinaan FJK:ssakin käväissyt kotijoukkueen Anssi Laine joka piti etenkin Klubin keskikenttää pilkkanaan ja teki viheriöllä lähes mitä tahtoi. Väkeviä otteita esitti niin ikään allekirjoittaneenkin kanssa tiukkoja kaksinkamppailuja aikoinaan käynyt FC Hämeenlinnan rosterista tuttu Tommi Salo. Forssalaisjoukkue oli matkassa varsin niukalla kokoonpanolla, sillä poissaolijoiden lista oli pitkä ja vaihtopenkillä olikin huoltajien ja valmentajien lisäksi vain varamaalivahti Pasi ”Leku” Lehtonen. Poissa vakionimistä olivat: Karjalainen, Filppu, Kemppainen, Hoda, Dankov ja Tuominen. Vierasjoukkueen maalilla nähtiin hieman totutusta poiketen Filpun sijaan veteraanimaalivahti Jarkko ”Jake” Ihalainen jonka ei suinkaan pidä hävetä otteitaan, sillä viidestä maalista huolimatta tämä Fabien Barthez-look-alike teki varsin eheän suorituksen eikä voinut mitään maaleille.

FJK:n otteet vaihtelevat todella rajusti ja juuri nyt näyttää siltä, että FJK saa tehdä vielä isosti töitä säilyttääkseen sarjapaikkansa. Pallollinen peli ja oman pelin rakentelu tuottaa edelleen huomattavia ongelmia (Tai ongelmia tuottaa oikeastaan se ettei sitä ole). Harmaita hiuksia valmennukselle tuottaa varmasti myös todella kapea pelaajarinki joka kylläkin oli tiedossa jo kauteen lähdettäessä. Mietittäväksi tulisikin kuinka loppukauden sujuvuus kannattaa varmistaa pelaajien suhteen. Olisiko jossain pelaajia saatavilla tai löytyisikö niitä seuran kakkosjoukkueesta?

Yhdeksänkymmenen minuutin aikana FJK ei saanut rakennettua yhtään kontrolloitua hyökkäystä kotijoukkueen päätyyn eikä ollutkaan ihme että etenkin Joona Murtolahti koitti armottomasti kentän laidalta piiskata pelaajiin liikettä. Lehtereillä herättikin katsojissa kummastusta mikä on pelinjohtamisessa valmennuksen roolijako? Ottelun parasta ja samalla hupaisinta forssalaisnäkökulmasta asiaa tarkasteltuna antia oli toisen jakson alussa Janne Eerikäisen näyttävä kantapää eli ns. Kinin vasara.