JÄÄKIEKKO

Kesä alkaa olla pikku hiljaa lopuillaan ja varma merkki siitä on talvisarjoissa pyörivä pelaajaruletti. Lähes päivittäin joukkueet julkaisevat tietoja uusista hankinnoista ja pelaajista jotka päättävät uransa.

Kiekkokauden polkaisi käyntiin Mestis jo heinäkuun viimeisenä päivänä ja SM-liigassa urakkansa liigakiekkoilijat aloittavat 10.9.2009 sarjaottelujen merkeissä. Suomi-sarja käynnistyy 19. syyskuuta jolloin myös Suomi-sarjan alkulohkossa 3 pelaava FPS aloittaa urakkansa. NHL aloittaa kautensa lokakuun alussa.

Kiekkoviikon mielenkiintoisin uutinen tulee rapakon takaa kun jo kauan pähkäilemäni kirjoittamaton totuus tuodaan lopulta julki ja totuuden äänitorvena toimi Änärin parhaaksi pelaajaksi viime vuonna valittu Aleksander Ovetshkin. Venäläisen tv-kanavan haastattelussa Ovetshkin nimittäin kertoi hurjien tehojen salaisuudeksi petipuuhat ennen ottelua. Maksimaalisen hyödyn Ovetshkinin mukaan saa jos lakanavalssia harjoittaa ennen ja jälkeen ottelun. Millainen tehomies vaakamambon valtias Ron Jeremy olisikaan luistimilla?

SALIBANDY

Forssan Suupparien I divisioonassa pelaava edustusjoukkue aloitti treenikautensa kautta 2009-2010 varten jo toukokuussa ja tulevalla kaudella joukkue on jälleen varmasti hyvässä fyysisessä kunnossa tietäen käskyttäjä Sami ”Leime” Leikkilän tinkimättömän asenteen harjoittelun suhteen. Syytä onkin tulevalla kaudella olla kunnossa, sillä divarin tason uskotaan tulevalla kaudella olevan todella kova.

Huhuja salibandypiireissä luonnollisesti liikkuu yhtä tiuhaan kuin maksullisia naisia Amsterdamin punaisten lyhtyjen alla ja tällä kertaa juorukellot kalkattavat varsin positiiviseen sävyyn. Puskaradion perusteella FoSu on saamassa kokoonpanoonsa erinomaisen vahvistuksen, kun liigajoukkue Classicin riveissäkin viime vuonna esiintynyt Teemu ”Disco-Teme” Aaltonen tekee paluuta kasvattiseuraansa. Muutoksia pelaajarosteriin on tulossa muutenkin johtuen kakkosjoukkueen ja ykkösjoukkueen välisestä liikenteestä.

JALKAPALLO

Kolmosdivarin Tampereen piirissä komentoa pitää Valkeakosken Koskenpojat joka johtaa sarjaa suvereenisti. Seuraavina VaKP.n peesissä tulevat TP-49, Härmä ja Ilves-Kissat. Sarjan häntäpäässä KaVo ja Loiske mitä suuremmalla todennäköisyydellä jatkavat pelejään ensi vuonna Nelosdivarissa sitä vastoin keskikastin joukkueet vielä ratkaisevat sen kuka joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Liipasimella ainakin teoriassa ovat NoPS, FJK, Pato, PS-44, FC Tigers ja TKT. Siltasen veikkaus karsijaksi on joko TKT tai PS-44.

Kotimainen veikkausliiga ei ole juuri yllätyksiä tällä kaudella tarjonnut. Kärjestä löytyvät odotetusti HJK, TPS, Honka, Haka ja FC inter. Sitä vastoin IFK Mariehamn jaksaa ihmetyttää allekirjoittanutta. Ei ole montaakaan vuotta siitä kun Siltanenkin kirmasi Pekka Lyyskin joukkoja vastaan vielä kakkosdivaria ja nyt joukkue kuuluu kiistattomasti valtakunnan pääsarjan vähintäänkin keskikastiin.

Veikkausliiga on vuosikaudet joutunut tuskailemaan yleisömääriensä ja kilpailukykynsä kanssa. Liigan tasoa voidaan mitata jonkin verran mm. euro-otteluissa ja mielenkiintoinen tasonmittausmittelö käydään 6.8 Lahdessa kun FC Lahden vieraaksi saapuu Belgian suurseura Club Brugge.