Torstaina 20.8. Forssaan saapui FJK:n vieraaksi lohkon tyvipäähän juuttunut Tigers joka oli lopulta tehokkaampi tasaisessa ottelussa ja korjasi täyden sarjapistepotin Lamminrannan nurmelta kotiin viemisiksi. Tigers pelasi taktisesti erittäin kypsää peliä ja näytti konkreettisesti toisella jaksolla mitä on suunnanmuutospeli parhaimmillaan.

Ensimmäinen puoliaika palloiltiin tasaisissa merkeissä ja niinpä tauolle lähdettiinkin tasatuloksesta 1-1. Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin, tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan palloa maassa, mutta kuten ennenkin FJK:n peliä leimasivat lukuisat melko vaaralliset keskialueen pallonmenetykset jotka tarjosivat mainion mahdollisuuden vierailijoille vastahyökkäyksiin. Joillekin FJK:n pelaajille tuntuu edelleen olevan täysin tuntematon käsite kenttätasapainon säilyttäminen sekä tieto siitä milloin pallosta pitää luopua ripeästi ja milloin voidaan rakentaa ns. pitkähyökkäys.

Vaikka joukkueet pyrkivät esittämään aktiivista hyökkäyspeliä näytti pitkään siltä että ottelussa päädytään pistejakoon, mutta juuri silloin kesken pelin seesteisimmän kauden iski Tigers. Vierasjoukkue siirtyi 1-2 johtoon mikä pakotti FJK:a panostamaan hyökkäykseen. Kymmenisen minuuttia edellisestä tapahtui se mikä usein tällaisessa tilanteessa tapahtuu eli FJK joutui avaamaan peliään ja verkossa helähti jälleen. Tällä kertaa puolustuspään myötävaikutuksella. Viimeisen naulan FJK:n arkkuun iski vierailijoiden pirteästi esiintynyt Janne Mertanen ja kuinka ollakaan juuri keskikentän pallon menetyksen seurauksena. Tiikerilauman voittolukemat kirjattiin ansaitusti lukemin 1-4.

Molemmat joukkueet (FJK & Tigers) esittivät hyvää puolustuspeliä ja etenkin prässi pallolliselle pelaajalle osattiin molempien joukkueiden toimesta muodostaa esimerkillisesti, joten siinä mielessä kotiläksyt oli opiskeltu huolella. Pallollisessa pelissä sitä vastoin FJK:lla riittää edelleen työsarkaa etenkin kun tietää mihin pelaajat parhaimmillaan pystyvät. Pelaajien pitäisi ymmärtää että pallo on vallan väline. Pallon kontrollointi määrittelee sen kuka peliä vie ja ohjaa haluttuun suuntaan sekä määrittelee ottelun kulloisenkin temmon siitäkin huolimatta pallosta luovutaan aika ajoin turhan helpolla ja hätäisesti. Suotta ei ole jalkapalloa ole kutsuttu nurmikentän shakiksi. Mallia pallon pitämisestä voi hakea vaikkapa samalla sarjatasolla pelaavan Sovon otteista.

FJK:n tavoite on tietyllä tasolla pyrkiä totaaliseen jalkapalloon, mutta nyt variaatiot ja juonikkuus sekä luovuus tuntuvat olevan pahasti kadoksissa. FJK:n puolustus huutaa kiivaasti avaavaa puolustajaa ja mm. eilen Mikko Matinaron poissaolo näkyi hyvin. Vesa-Pekka Valtonen pyrki rakentamaan oivallisesti maata myöten peliä, mutta jotta se olisi ollut tuloksellista olisi keskikentältä kaivattu aktiivisempaa otetta olemalla / sijoittumalla pelattavaksi. Palloa olisi tullut haluta intensiivisemmin.

Kuten todettua FJK:n kokoonpano huutaa pallovarmaa alakerran rutiinisuorittajaa (tyyliin Joona Murtolahti) eikä vähiten siitä syystä että pallolliseen peliin kykenevä puolustaja helpottaa ratkaisevasti pelinrakentelua ja antaa keskikentälle aikaa ja tarvittaessa luotettavan tuen. Pelin rakentamisessa on tällä kaudella ollut merkittäviä ongelmia ja tämä tietysti näkyy siinä ettei syöttöketjuja synny, vaan palloa joudutaan iskemään hanakasti pystyyn jopa aivan puolustuspäästä asti. Dankov on parhaimmillaan erinomainen pystyjuoksija, mutta ei kuitenkaan mikään Wayne Rooney, joten ihmeisiin ei tämä Balkanin korskea orikaan pysty. Riittävä liike on luonnollisesti edellytys, jotta palloa voidaan pitää maassa, mutta se ei muodosta ongelmaa tämän hetken joukkueessa. Ongelmia sitä vastoin aiheuttaa tyhjäntilan tekeminen ja palloton liike joka aika ajoin todella laiskaa. Joukkueen kapteeni E-P Jaakkola tekee pyyteettömästi sitä työtä jota keskikenttäpelaajan odotetaan tekevänkin, mutta apua ja ennen kaikkea pelirohkeutta kaivataan jatkossa myös muilta vaikkakin futiskausi alkaa olla kolmosdivarin osalta lopuillaan.

Suurin ongelma hyökkäyksissä on edelleen pelaajien liian suuret välimatkat ja varsinkin kärjen yksinäisyys. FJK on pelannut paljolti systeemillä 4-2-3-1 joka näyttää toimivimmalta ratkaisulta tällä hetkellä pelaajamateriaalia tarkasteltaessa. Kyseisessä pelisysteemissä laitapelaajien hyökkäystyöskentely on ensiarvoisen tärkeää ja niinpä aloitteiden tekeminen on enemmän kuin suotavaa. Lyhyesti voisikin analyysin tiivistää seuraaviin sanoihin; rauhallisuutta ja aloitteita.