Torstaina Rehti-Areenalle saapui Forssan Alun vieraaksi YSÄ Ypäjältä ja jottei kummallekaan joukkueelle olisi tullut paha mieli harjoitusottelussa päättivät joukkueet pelata kaverillisesti tasapelin 3-3. Kuten Siltanen jo ennakossaan aprikoi oli kyseessä täysin eri peli kuin Ypäjällä, sillä mm. olosuhteet Forssassa ovat täysin toisenlaiset kuin pienessä Ypäjän ”hiihtoputkessa” jossa peli muistuttaa enemmän ala-asteen koulusählyä kuin salibandya.

1. ERÄ

Alku oli jälleen kerran tälle kaudelle tyypillisesti pienellä ja, kuten aina ennenkin, laadukkaalla porukalla liikkeellä. Pallo sekä miehet liikkuivat ensimmäisessä erässä mallikkaasti ja niinpä Alku dominoikin ensimmäisen erän kenttätapahtumia. Hallitsevana osapuolena ensimmäisessä erässä ollut Alku aloitti maalinteon, kun ottelua oli pelattu noin viitisen minuuttia. Joukkueen kippari Pasi ”Kaataja” Lehtonen löysi erinomaisella läpisyötöllä keskellä jo tovin huhuilleen P.Mäkelän. Voikukan keltaisiin sisäpelikenkiin sonnustautunut parrunpätkä otti pomppivan pallon haltuun ja Timo Susimaisella kääntölaukauksella survaisi pallon takapeltiin sellaisella voimalla että maalikehikot huusivat hoosiannaa vielä tovin ottelun jälkeenkin.

Seuraavasta maalista vastasi Alun voimakaksikko Mikko ”Kärpänen” Helin ja Jarkko ”Mäksä” Mäkelä. Puolustajavelho Mäksä siirsi pallon hurjassa vauhdissa olevalle Kärpäselle eikä snaipperi voinut kuin kiittää luottamuksessa tinttaamalla pallon komeasti verkon perukoille. Tässä vaiheessa peli näytti etenevän täysin joukkueen koutsin Petri ”Senaattori” Lehtosen laatiman pelisuunnitelman mukaisesti. Kuin varkain YSÄ onnistui kuitenkin tekemään tässä välissä yhden maalin ehkä Alun hieman löysähkön pelaamisen seurauksena.

Seuraavasta maalista eli 3-1 maalista vastasi jälleen ykkösvitjan statuksella pelannut vitja, jonka muodostivat Malmström – P.Mäkelä – Holstikko puolustajinaan Lehtosen veljekset Pasi ja Petri. Alulla oli kulmalyöntihyökkäyspäässä ja Malmström haki ahnaasti vapaata paikkaa maalilla niin kuin maalia janoavan hyökkääjän tulee tehdäkin ja kulmaan pallon luo oli kyyristynyt punomaan juoniaan P.Mäkelä ja Holstikon Mikko. Jokioisten Jarkko Ruutu, Mikko Holstikko, oli kunnostautunut aikaisemminkin hyvistä tiputuksista puolustajille ja niin tälläkin kertaa. Holstikko löysi oivallisella syötöllä puolustuksesta joukkueen kipparin, Pasi ”Hese” Lehtosen joka kiskaisi pallon komeassa kaaressa ylämummoon. Komea maali mikä kuitenkin jätti ainakin allekirjoittaneelle pään päälle pienen kysymysmerkin leijailemaan. Entä jos Leku olisi ampunut peittoon tai syöttö ei olisikaan mennyt perille? Kaikki hyökkääjät olivat syvällä hyökkäyspäässä, Leku samaten joten pallon alla ei ollut kuin yksi pelaaja (Alun toinen puolustaja). Todella vaarallinen tilanne, jossa ei todellakaan voida puhua kenttätasapainon säilyttämisestä.

Alku pelasi kokonaisuutena varsin hyvän ensimmäisen erän, mutta erän lopuksi YSÄ pääsi kuitenkin puolustuspään sekoilun jälkimainingeissa kaventamaan ja ensimmäinen erä kirjattiin Alun hyväksi niukasti 3-2.

2. ERÄ

Toinen erä ei maaleja tarjonnut ja erä olikin pääasiassa sekavaa kohellusta Alun puolelta ja ote alkoi siirtyä pikku hiljaa YSÄlle. Alun pelaajat alkoivat kuskata palloa eikä pallo enää liikkunut yhtä mallikkaasti kuin ensimmäisessä erässä mieheltä miehelle. Etenkin avaaminen tuntui olevan todella vaikeaa kenties osin puutteellisesti liikkeestä johtuen. Jälleen kerran Alku hallitsi alkupuoliskoa ottelusta, mutta jälleen kerran ottelun edetessä ote näytti siirtyvän yhä enemmän vastustajalle. Vaihdot alkoivat venyä, vaikka alkoi jo näyttää selvästi siltä, että ainakin osa pelaajistosta ei enää ollut jalalla parhaimmillaan. Alun maalissa Mikko Moisander esitti tukun erinomaisia torjuntoja ja näin ollen myötävaikutti osaltaan siihen erässä ei maaleja nähty.

3. ERÄ

Kolmannessa erässä toisen erän tavoin YSÄ oli niskanpäällä, mutta todella vaarallisia tilanteita YSÄkään ei onnistunut aikaansaamaan, vaan peli pyöri pääasiassa kulmissa ja maalin takana. Muutama minuutti ennen ottelun loppua joukkueiden jo hieman avattua peliään Alulla oli mainio tilaisuus niitata viimeinen niitti YSÄn arkkuun ja pahanteossa oli kaksikko; Holstikko ja P.Mäkelä. Oivalla pelipäällä ollut Holstikko heitti nerokkaan ohjurin maalille kirmanneelle Mäkelälle, mutta kuin ihmeen kaupalla, osin räjähtävien refleksien ja osin onnettarenkin avustamana YSän kassari onnistui saamaan kätensä väliin ja torjumaan pelivälineen kulmaan. Pelin viimeisen osuman YSÄ iski valtaisan myllytyksen ja pyörityksen päätteeksi ajassa 44.54 kahdessa viimeisessä erässä kentälle komennuksen saaneen Keinäsen Janin koittaessa terrierin lailla ehtiä peitolle.

_____________________________________________________________________________________________________________

Peli jälkeen rankkarikisassa onnistujia Alusta olivat vieraileva tähti Jarno Äijälä ja Pasi Lehtonen. Epäonnisia rankkareissa olivat Petri Lehtonen, Timo Huusela, Janne Korpela, Jarkko Mäkelä ja Malmströmin Esa kahteen kertaan.