Olipas jälleen viikko, BB-talossa pompittiin parran päällä kuin parhaimmassakin hydrauliikkapätkässä ja Suomen futisäijät rutisti Azereissa nitrokamppailun jälkeen lauantaina 1-2-voiton. Suuri ei ollut pelin anti maajoukkueen ottelussa, mutta jokin ainakin tuli selväksi; Suomen jalkapallomaajoukkue tarvitsee Litmasta. Kokenut Jari Olavi Litmanen oli taas jälleen kerran kentän maestro eikä voi kuin ihailla tämän suomalaisen jalkapalloilun ikonin pelikäsitystä, palonhallintaa ja syöttöjä.

Mutta jos on kovia ja kokeneita äijän köriläitä Suomen futismaajoukkueessa niin tippaakaan ei häviä Litille Forssan Alun uudet hankinnatkaan. Alku oli jälleen kerran (ties kuinka monetta kertaa) hereillä siirtomarkkinoilla ja muutamalla täsmähankinnalla Alku varmisti kertaheitolla kuuluvansa nelosdivarin ehdottomaan eliittiin.

BIG TUNA

Kuka on miesten mies? Jopa miehisempi kuin herra 47? Hän pelaa tarvittaessa niin hyökkääjää kuin puolustajaakin, on pitkä kuin Eiffelin torni ja on tuttu näky niin Statuksen tiskillä kuin ”Pattijoen yössäkin”. No eihän se voi tietenkään olla kukaan muukaan kuin itse Hightower! Kanta-Hämeen Fast Lover, Mr Big Tuna, teki näyttävän come backin viime torstaina treenimatsissa eikä suoritus ollut lainkaan pöllömpi.

KÖLLI

”Aina löytyy joku, jolla staili hallussa on, aina löytyy joku, jolla takatukka on” , laulaa Martti Servo ja laulun sanat sopivat kuin nenä päähän mainittaessa Alun yhden kaikkien aikojen valovoimaisimman hankinnan nimeä. Fyysinen pelote (omille ja vieraille), asenne ja tyyli; siinä ovat adjektiivit joilla Alun uusinta puolustuspään hankintaa voidaan kuvailla. Jokioisten Paarman kokoonpanosta tuttu, jokaisen pikku pojan idoli ja salibandya seuraavalle yleisölle tuttu Kölli tuo Alun rosteriin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Oli sitten käsissä oluttuoppi tai Exelin tikku - Kölli ei jätä leikkiä kesken, vaikka vihulaisia olisi tuhat ja rapiat päälle. Köllillä on kaksi vauhtia: kävely- ja tappovauhti, se nähtiin jo torstaina.

Tänään Pertunkaaren ”hiihtoputkessa” (tai mikälie peräkylän palloilukompleksissa) nähdään siis himmeitä tähtiä. Lisää tähtien tuiketta nähdään treenimatsissa torstaina Rehti-Areenalla…