FJK pelaa kauden viimeisen ottelunsa 19.9. klo 17.00 Valkeakoskella Apian urheilukentällä ja vastaan vieraissa asettuu PS-44. Ottelulla ei ole kummallekaan joukkueelle juurikaan merkitystä sarjasijoitusten kannalta, joten ottelussa mitellään pääasiassa kunniasta. Pallo-Seppojen joukkueesta löytyy vuosien saatossa tukku tutuksi tulleita miehiä, mutta ehkä tutuin on kuitenkin maalinsuulla urakoiva Timo Westman, joka muutamia vuosia sitten kävi kokeilemassa siipiensä kantavuutta FC Hämeenlinnan kanssa solmitun farmisopimuksen puitteissa myös FJK:ssa.
 
MUUTOKSEN TUULET PUHALTAA VALKEAKOSKELLA
 
Valkeakoski tiedetään ja tunnetaan kovaksi futispitäjäksi ja viime vuosina jalkapallopaletti on kokenut kovia muutoksia myös vuoden 2009 asuntomessukaupungissa. Paperibisnes on alkanut tökkiä ja Veikkausliigan kestomenestyjä Haka on rämpinyt hieman otteluissaan jonka vaikutuksesta operatiivien johto on ajan henkeen kuuluvasti tehnyt omat päätelmänsä.
 
Ensin lähti Popovits ja sitten lähti Huttunen. On mielenkiintoista millä tyylillä Seppo ”Sedu” Koskinen itsekin, SM-liigapeluri Hakasta 70-luvulta, on päättänyt hoitaa nämä asiat. Onkohan Sedu hakenut oppia Abramovishilta vai Diilin Hjallis Harkimolta? Toivottavasti mentorina ei ainakaan ole herra nimeltä Tuohioja. Tuntuu erikoiselta että Popovits ulostettiin joukkueesta ilman jäähyväisottelua ja seuran pitkäaikainen valmentaja sai lähteä nyt kesken kauden, kun tulevalle valmennusryhmälle halutaan antaa lisäaikaa ensi kautta varten. No jokainen taplaa tyylillään, mutta ainakaan Huttusen tai Popovitsin kaltaisia legendoja ei Valkeakoskella nyky tyylillä enää synny ja noistakaan kumpikaan tuskin haluaa olla Hakan kanssa enää missään tekemisissä ainakaan niin kauan kuin Sedu jatkaa puikoissa. Mielenkiintoinen oli uusi valmentajavalintakin, Sami Ristilä. Ristilähän on kokenut pelimies, mutta valmentajana vielä melkoisen raakile, vaikkakin onkin tehnyt vakuuttavaa jälkeä Koskenpoikien peräsimessä. Aika näyttää kuinka hommat lähtevät etenemään, mutta ainakaan Ristilä ei saanut lentävää lähtöä liigauralleen kun sarjantyvipään joukkue KUPS kurmuutti Hakaa Ristilän debyytissä lukemin 5-1.
 
Mielenkiintoista forssalaisnäkökulmasta on seurata kuinka tapahtumat kehittyvät Valkeakoskella ja mikä on muutosten vaikutus alasarjoissa pelaaviin jengeihin.
 
MADRID TARJOSI SVEITSILÄISILLE MESTARIEN LIIGASSA KYLMÄÄ KYYTIÄ

Tiistaina 15.9. suuri ja mahtava Real Madrid kohtasi Hannu ”Rautavuori” Tihisen kipparoiman FC Zurichin ja niinhän siinä kävi kuin odottaa saattoi että Madrid korjasi pisteet kotiin viemisiksi vakuuttavasti lukemin 2-5. Allekirjoittanut pettyi lähinnä siihen ettei kentällä nähty tuttua miestä Seinäjoen ajoilta ja toisen polven palloilijaa, Veli ”Veka” Lampea. Ei voi kuin ihailla miehen taivalta Seinäjoelta Sepsi-78:sta eurokentille ja maajoukkueeseen. Kova saavutus, ei voi muuta sanoa. Mutta kovia suorituksia löytyy muiltakin Seinäjokisilta. Tunnettuja seinäjokelaisia ovat mm. Paula Koivuniemi, Duudsonit, Jorma Ollila sekä Kreikan supersarjassa jalkapalloileva Toni Lehtinen. Jääkiekon puolelta tuttuja nimiä liigakaukaloista ovat mm. JYPin Ville Mäntymaa, Kärppien Kristian Kuusela ja NHL:ssäkin käväissyt
KHL liigan Metallurg Magnitogorskissa kiekkoileva Petri Kontiola, joka on tietysti edellä mainituista tutuin henkilö, jääköön nyt kertomatta mistä syystä.