ALKU - TROLLIT

Forssan Alku aloitti kautensa sarjaottelujen merkeissä 11.10. ja ensimmäisessä ottelussa sunnuntaina vastassa oli kokenut Riihimäen Trollit. Salibandykausi lähti käyntiin rivakasti ja jo 18 sekunnin pelailun jälkeen kaivettiin Trollien verkosta reikäpalloa. Asialla oli Alun ”ykkösvitja”. Maalin viimeistelijänä toimi viikonloppuna erinomaisessa vireessä ollut Toni Nieminen ja syötön maaliin tehtaili väkevän nousun päätteeksi Tero Valtanen. Ottelun toisessa maalissa oli pääosassa jälleen Nieminen, mutta tällä kertaa ylivoimalla. Erään franchise-ravintolan purilaisista suuresti nauttiva Pasi Lehtonen siirsi pallon laitaan Petri Mäkelälle joka jatkoi pelivälineen eteenpäin päätyyn Toni Niemiselle joka jakoi taiturimaisesti todellisen kiss-kiss-syötön takakulmalle nousseessa Jarkko Mäkelälle joka tinttasi pallon varmasti maalipuiden väliin. Tässä kohtaa hieman vaisuhkosti otteluun lähtenyt Trollit laittoi lisää höyryä pesään ja pelin hallinta siirtyikin pikku hiljaa vierailijoille. Trollit pääsikin nopeasti kaventamaan ja jälleen kerran alkoi esiintyä lievää panikointia Alun riveissä. Seuraavaksi tapahtuikin sitten jotakin mikä muistetaan  Koivusaarenkadulla Tölöllä vielä pitkään. Petri Mäkelä sai potkittua pomppupallon puolustukseen aina tyylitietoiselle (lue:tukkajumala) Esa Malmströmille joka syötti pallon pohjapelaajaksi jääneelle Pasi Lehtoselle. Lehtonen viritti Exelinsä äärimmilleen ja kiskaisi kaaliperhosen kohti Trolli-maalia ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla ja kuinka ollakaan pallo tipahti maaliviivan tässä kohtaa oikealle puolelle. Maalin jälkeen nähtiin, ainakin aamun, jos ei koko päivän komein tuuletus. Toinen erä ei kummempia tarjonnut ja peli eteni tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli hyvät tilaisuudet ratkaista peli ja etenkin Trollit pääsivät useasti koittamaan ylivoimaa, mutta laihoin tuloksin. Trolleille tarjottiin myös paikkaa johto-osuman tekoon rangaistuslaukauksesta, mutta siinäkin vierasjoukkue veti vesiperän Mikko Moisanderin torjuessa mainiosti Trollipelaajan jopa varsin ponnettoman maalintekoyrityksen. Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavasti tasalukemista. Viimeisessä erässä Alku oli pakotettu kokoonpanomuutoksiin, sillä Petri Mäkelä reväytti reitensä ja pelit olivat sitä myöten ohi viikonlopun osalta. Viimeisessä erässä Alulle tarjottiin lukuisia paikkoja ylivoimalla hakea voittomaalia, mutta lopulta loppulukemat kirjattiin varsin oikeutetusti kenttätapahtumiin nähden laiskavauhtisessa sarja-avauksessa tasapelin merkiksi 3-3.

SNIPERS ALKU

Illan toisessa ottelussa Alku sai vastaansa Hämeenlinnan Snipersin. Snipers oli voittanut illan ensimmäisessä ottelussa Tammelan pojat eli TASO-99:n näytöstyyliin ja jo etukäteen Forssan Alun leirissä tiedettiin Snipers liikkuvaksi joukkueeksi jota vastaan ei sopinut höntyillä. Toisin kuitenkin kävi ja puolustuspäässä karkeita henkilökohtaisia virheitä tehtiin aivan liikaa niinpä Snipers pääsikin karkaamaan jo 5-2 johtoon kunnes Alku aloitti hirmuisan loppurin. ”Ykkösvitjaan” nostettu Rautanen oli pelissä nimensä mukaisesti täyttä rautaa tai pikemminkin terästä ja viimeisteli Alun kaksi ensimmäistä maalia. Syötöt molempiin maaleihin taisi antaa Kostiaisen Mikko. Janne Takala tykitti komeasti ranteella lukemat 5-3:een ja kokenut Toni Nieminen suuppasi hienosti Esa Malströmin syötöstä lukemat 5-4:ään. Maalin takaa-ajoasemassa Alulla oli useitakin paikkoja viimeistellä, mutta ratkaisun avaimet olivat tarjolla myös Snipersille, lopulta pisteet kuumassa kamppailussa matkasivat Hämeenlinnaan niukalla maalin marginaalilla.

Missään nimessä päivän antiin ei voi olla täysin tyytyväinen, sillä molemmista peleistä olisi ollut hyvinkin mahdollista ottaa jopa voitot vaikka etenkin Snipersilla oli koossa varsin hyvä nippu. Loppuviimeksi päivästä jäi kuitenkin positiivinen kuva hienon taistelupelin (Snipers) ansiosta. Erityisen ilahduttavaa oli sunnuntain runsas katsojamäärä, mutta pientä huolta ainakin allekirjoittaneelle nostatti sekä tosiseikka että Alun maalinteko makaa tällä hetkellä aivan liikaa yhden kentän varassa. Ratkaisijoita täytyy jatkossa löytyä myös kakkos- ja kolmoskentistä.