Viime sunnuntaina 18.10. Fosu sai vastaansa kauden ensimmäiseen kotiotteluun Rehti-Areenalle Vaasan Woodcuttersin ja forssalaisen salibandyn lippulaiva tarjosi runsaslukuisalle kotiyleisölle viihdettä tuutin täydeltä. Kotijoukkue nuiji taululle tylyt lukemat ja pohjalaiset saivat maistaa tappion katkeraa kalkkia Suuppareiden käsittelyssä lukemin 16-5.

Lauantaina 24.10. saa FoSu Turuntien salibandypyhättöön vieraita Uudesta Kaupungista, kun USB saapuu mittaamaan Fosun tämän hetken taito- ja tahtotilan. Viime kaudella USB yllätti sarjanousijana kaikki yltäen lopulta lähes liigakarsintoihin saakka, mutta tällä kaudella jokainen länsilohkon joukkue varmasti osaa ottaa USB:n tosissaan. Kausi 2009-2010 ei ole lähtenyt USB:ltä käyntiin ihan samanlaisessa lennossa kuin viime kausi, mutta pistetilin joukkue on kuitenkin onnistunut avaamaan. Kolmen ottelun saldo on kaksi tappiota (tappiot Ilvekselle ja FBC Turulle) ja yksi voitto (ISB Ilmajoki), kun Fosun vastaava on neljästä ottelusta kaksi tappiota (FBT Pori ja Rangers) ja kaksi voittoa (Indians ja Woodcutters). Pisteitä kasassa USB:llä ennen illan ottelua on siis 2 ja kotijoukkue Fosulla 4.

Fosu on aloittanut kauden 2009-2010 varsin tehokkaasti, kun ottaa huomioon alkukauden kovat vastukset vieraissa. Rautaisessa iskussa ovat tänäkin vuonna olleet tutut pistenikkarit; Laitila 5+7, Aaltonen 7+2 ja Mäkeläinen 7+1 ja kovia tehoja hyökkäyspäässä odottaa varmasti valmennuskaksikko Leikkilä & Suomi herroilta myös jatkossa. USB:llä sitä vastoin on materiaali kotijoukkueeseen verrattuna huomattavasti kapeampi ja pistepörssin piikkipaikoilta löytyykin ainoastaan tappavan tehokas power forward, Jussi Lännistö. Romuluinen Lännistö on nakutellut kolmessa ottelussa tehot 7+3 ja tuleekin olemaan yksi mielenkiintoisimmista hahmoista USB:n illan rosterissa. Ratkaisevaa illan lopputuloksen kannalta onkin saavatko Lännistö ja kumppanit kirvoitettua USB:n samanlaiseen hurmokseen kuin viime vuonna ja onnistuuko USB tilkitsemään oman maalinsa tehokkaammin kuin tämän kauden ensimmäisissä peleissä, sillä kolmessa pelatussa ottelussa USB:n maaliin on reikäpallo toimitettu peräti 21 kertaa.