Sunnuntaina 4.10. oli jälleen aika uuden kauden. Salibandykauden avaus virallisten ykkösdivaripelien osalta polkaistiin Fosun osalta käyntiin Porissa jossa vastaan asettui salibandyliigaan takaisin mielivä FBT Pori.

Fosun edustusjoukkue nuorentui edelliskaudella ja sama trendi jatkui myös tällä kaudella. Nuori joukkue on tällä kaudella jälleen vuoden kokeneempi ja niinpä kauden suhteen voidaan olla kohtalaisen toiveikkaita vaikka kokemusta etenkin puolustuksesta onkin lähtenyt rutosti. Toivottavasti kuitenkaan ei kenelläkään divaridebytantilla ala ura yhtä ohdakkeisesti kuin allekirjoittaneella, jonka takia koko bussi joutui kääntymään Keitaalta takaisin. No, se on oma tarinansa se.

FBT Pori – Fosu 6-5

Ottelun alkuminuutit Porin urheilutalon parketilla olivat varsin tunnustelevia ja etenkin Fosun ketjukokoonpanot tuntuivat tuottavan harmaita hiuksia porilaisten pelisuunnitelmaan. Maalien makuun ottelussa päästiin runsaan kuuden minuutin kohdalla, kun porilaisvalmentaja Ismo Läntisen kupeitten hedelmä, Miikka Läntinen, kihautti pallon verkon perukoille maalissa urakoineen Tomi Aaltosen selän taakse ylivoimakuvion päätteeksi. Parisen minuuttia myöhemmin Pori pääsi iskemään jälleen ja tässä vaiheessa näytti forssalaisten kannalta pelottavan pahalta.

Liekö sitten syynä kotijoukkueen hyvänolon tunne vai kenties Fosu-piiskuri Leikkilän sanan säilän sivaltelu, mutta Fosu äityi yllättäen armottomaan kiriin. Ensiksi Juha ”ei enää niin junnu” Laitila viimeisteli 2-1 kavennuksen, seuraavaksi Jusa ”mustikkatien maestro” Lindström niittasi tasoituksen ja kaiken kukkuraksi Jani ”makkaramäen kreivi” Paavilainen vei Fosun jo 2-3 johtoon. Aikaa kaikkeen tähän kului vain 1 minuutti ja 11 sekuntia!

Tässä kohtaa porilaisten penkin päässä Ismo Läntinen ei jäänyt ihmettelemään forssalaispyörremyrskyä sen kauempaa vaan otti aikalisän ja vaihtoi maalinvahdin. FBT Pori pääsikin peliin mukaan ja erätauolle siirryttiinkin 3 – 3 lukemissa porilaisten tasoittaessa ylivoimalla.

Toisessa erässä Pori jatkoi siitä mihin oli ensimmäisen erän lopettanut ja niinpä Teijo Vienola, tuo porilaisten oma sähköjänis, pääsi siirtämään kotijoukkueen maalin johtoon. Lisää kylmää vettä forssalaisten niskaan lisättiin ylivoimalla. Puolisen minuuttia kotijoukkueen 5-3 osumasta rankaisi kuitenkin jopa Salkkareiden Ossi Puolakkaa ja 24:n Jack Baueria kovempi kaveri, Petri ”Mäksä” Mäkeläinen komealla laukauksella.

Kolmatta erää hallitsi Fosu ja kuin varkain pääsi kotijoukkueen Teemu Helin kesken valtaisan painostuksen karkaamaan ja siirtämään porilaisorkesterin kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen vierasjoukkue Fosu laittoi kaiken peliin ja yritti saada kaventavaa maalia aikaiseksi, mutta ei onnistunut siinä kuin vasta muutama sekunti ennen loppua pelatessaan 6:lla 5:ttä vastaan. Maalin loppuhetkillä kirjautti tililleen Teemu ”Disco-Teme” Aaltonen. Eläimellinen taistelu ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt ja pisteet jäivät niukasti Poriin tehokkaan erikoistilannepelaamisen turvin.