Liigakiekko on lähtenyt kauden 2009-2010 osalta käyntiin ja liigakärki kymmenisen pelatun ottelun jälkeen on varsin erilainen siitä mitä etukäteiskaavailuissa suunniteltiin. Kärjessä porskuttavat viime kauden finalistien sijaan Lukko, TPS ja Kalpa. Seuraavana tulevat HIFK, Ilves, HPK ja Tappara. Peräpäästä sijalta kymmenen löytyy Jokerit ja kolme viimeistä sijaa ovat miehittäneet viime vuosien menestyjät JYP, Blues ja Kärpät. No, vielä kausi on kovasti kesken ja mitä tahansa voi tapahtua.
 
Kieltämättä jääkiekon seuraaminen on jäänyt viime vuosina vähemmälle, kun jokunen vuosi sitten tuli pällisteltyä ihan liiankin kanssa kiekkoa eikä kotimainen liiga juurikaan tänä päivänä tarjoa sellaisia elämyksiä, jotta ainakaan paikanpäälle normaaliin runkosarjapeliin jaksaisi vääntäytyä. Viime viikolla Siltanen seurasikin sitten pitkästä aikaa NHL-jääkiekkoa, Urheilukanavan (oliko se Urheilukanava?) tarjotessa ottelun Florida Panthers – Chicago Blackhawks. Ja kyllä, todettavahan se oli, että kyllä se Änäri-lätkä viihdyttävämpää on kun virheiden kyttäämiseen ja kahvaamiseen perustuva SM-liiga. Pientä piristysruisketta kaipaisi siis myös kotimainen palloilusarjojen ykkönenkin.
 
Jos yleisökadosta mielenkiinnon puutteesta kärsii kotimainen pääsarja niin melkoisesta tylsyydestä kärsii myös forssalainen kiekkoilu. Perinteinen divariseura Forssan Palloseura on pudonnut Suomi-sarjaan ja sielläkin joukkue rämpii peräpäässä. Eipä olisi viitisentoista vuotta sitten kuvitellut että joukkue taistelee paremmuudesta tasapäisesti Lauttakylän Lujan tai Lohjan Jää-Ankkojen kaltaisten puulaakijoukkueiden kanssa, mutta näin vain on. Liekö sitten syynä valmennus vai kertakaikkinen pelaajamateriaalin heikkous, mutta jotain tarttis kai tehrä…