SUNNUNTAINA PAIKALLISPELIHUUMAA REHTI-AREENALLA
 
Sunnuntaina 22.11. pelataan jälleen kerran forssalaisen salibandyn mekassa, Rehti-Areenalla rautaliigaa joten kaukalossa on liikkeellä läjäpäin purilaisilla ja rullakebabilla muokattuja miesfiguureja. Kaikkea tätä ja vielä helkkaristi enemmän on rautaliiga, liiga jossa pelaavia miehiä ei punnita neuvola vaa’alla.
 
TASO 99 – FORSSAN ALKU
 
Pyhäpäivänä kello 10.00 rynnistää kaukaloon kaupungin komein, mediaseksikkäin, ihailluin ja taatusti punaisin joukkue eli Forssan Alku legendaarisen Survivorin Eye of the Tigerin saattelemana. Forssan Alun joukkueeseen kuuluminen on luonnollisesti jokaisen vaippoihin sattumia suoltavan pikku räkätapin unelma ja niinpä sunnuntaina lehtereille voidaankin odottaa todellista nimmarien metsästäjien armeijaa ja laajojen yleisömassojen ryntäystä. Sanomattakin lienee siis selvää, että paikalle kannattaa saapua ajoissa mikäli aikoo nähdä edes vilaukselta pelaajaidolinsa.
 
Forssan Alku pelaa sunnuntaina kaksi ottelua ja ensimmäisessä päivän mittelössä terästäkin kovempi ja äärimmäisen atleettinen forssalaiskönsikkäistä koottu sikermä saa vastaansa naapuripitäjän pojat eli Tammelan Taso-99:n. Paikallisväännöissä on aina se oma latinkinsa ja niin varmasti tälläkin kertaa, vaikkakin Alku lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Alun tinkimättömään asennepelaamisen nimeen vannova tulisieluinen piiskuri Petri Lehtonen on koittanut useita viikkoja pumpata joukkueeseen taistelutahtoa ja sunnuntaina sitten nähdään mikä on lopputulos. Välillä Forssan Alun peli on ollut tuskaisaa koheltamista, mutta ajoittain pilkahduksia paremmastakin on mahtunut huonojen suoritusten väliin. Viime reissu Janakkalassa oli suorastaan hirveätä kohellusta, sillä 4 pistettäkin olisi ollut täysin otettavissa, mutta hölmöilyjen takia mukaan tarttui pisteitä vain 3. Liekö sitten osansa sillä, että sparrari Petri Lehtonen oli poissa? Janakkalassa etenkin alkukaudesta hyvin sujunut ylivoima oli täysin ponnetonta molemmilla ylivoimakentällisillä ja jatkossa syöttöjen on napsuttava powerplayta pelatessa lapoihin kyllä paremmin kovana maata pitkin, muuten on joukkueen turha edes kuvitella taistelevansa lohkon kärkisijoista.
 
Ottelussa Tammelan Taso-99 vs. Forssan Alku käydään ankaraa henkien taistelua myös kenttäpelaajien lisäksi maalipuiden välissä, kun vastakkain asettuvat Tammelan ”Toivoniemi” eli Manu Alarto ja Mikko ”Elllläin” Moisander tai Mika ”Mike Diamond” Ahvo (pelaava maalivahti paljastetaan armoitetun kokoonpanojen pihtaajan Petri Lehtosen toimesta vasta pelipäivänä). Vaikka Alku lähtee paikallisderbyyn ennakkosuosikin viitta harteillaan voi mitä tahansa tapahtua ja jos Alun pelaaminen on yhä yhtä nihkeää kuin jokunen aika sitten Janakkalassa on Taso-99:llä täysi mahdollisuus yllättää. Tammelan joukkueesta löytyy tarvittaessa myös pallollista osaamista ja sitä edustavat Tason joukkueessa II divarikokemusta omaavat Mikko Vihreäsaari ja Pasi Penttilä. Viime turnaus meni Alun osalta niin päin per*että että jopa Siltanen meni kohelluksen edessä aivan sanattomaksi. Ilman Niemisen mahtavaa panosta Janakkalassa olisi käkättimeen tullut molemmissa peleissä ja varsin ikävällä tavalla, sillä vastassa kun oli kenties universumin heikoimmin liikkuvat joukkueet. Puhtaat paperit Janakkalasta voidaankin antaa ainoastaan Niemiselle, tehokkaalla päällä olleelle Joonas Rautaselle, sähäkälle Jani Keinäselle ja nöyrällä asenteella töitä tehneelle Mikko Kostiaiselle. Puolustuksen valopilkku oli Sami Patjaksen ennakkoluuloton esiintyminen ja ensimmäisten pelien perusteella Patjas onkin osoittautunut Alulle oivaksi hankinnaksi.
 
FORSSAN ALKU – SCU II
 
Toisessa ottelussa klo 12 Alku saa vastaansa SCU II:n joka on täysin eri tasoa kuin Tammelan Taso-99. Jos ensimmäisessä pelissä riittää, että tukka on kunnossa ja puuhelmet kaulassa optimaalisessa asennossa rannenauhojen kanssa, on toiseen peliin lähdettävä aivan toisentyyppisellä asenteella liikkeelle. Vastassa on nimittäin joukkue jossa on muutama ihan varteenotettava pelimies. Mitään hurjia pistelinkoja joukkue ei sisällä, mutta neljässä ensimmäisissä ottelussa parhaiten tehopisteiden valossa ovat onnistuneet Jarno Hakanen, Jussi Torppa ja Pasi Lamu. Etenkin numerolla 91 pelaava Pasi Lamu on hanakka ja ahnas laukoja joten mies kannattaa Alun puolustuspäässä merkata kovinkin tarkkaan.
 
Tärkeintä Alulle tämän tyyppisessä kamppailussa on saada jalat liikkeelle, mutta kuitenkin niin ettei höntyillä tilanteista ohi ja syyllistytä ylipelaamiseen jota aika-ajoin tapahtuu sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Mikäli Alku onnistuu viimeistelyssä harjoitusotteluiden tapaan, karsitaan turhat pallon menetykset puolustuspäässä ja keskialueella ja onnistutaan pitämään vaihdot lyhyenä on kotijoukkueella mainio mahdollisuus ottaa arvokas päänahka Urbansin reservijoukkueelta ja kahmaista mukaansa täyden pistepotin 4 pistettä.