ILVES vs. FOSU

Lauantaina 12.12. Fosu matkasi mustan makkaran mekkaan Tampereelle jossa vastaan asettui Kaukajärven Spiral-hallilla perinteikäs hämäläisseura Tampereen Ilves. Ennakkoon oli tiedossa, että Ilveksellä on koossa tänä vuonna hyvä nippu joten selvää oli, että helpolla ei pisteitä mukaan Mansesta tultaisi ottamaan.

Ilveksellä on tänä vuonna koossa pitkästä aikaa materiaaliltaan varsin laadukas joukkue ja niinpä monet liigajoukkueet ovatkin hanakasti koittaneet bongata nuoria Ilvespelureita riveihinsä, toistaiseksi kuitenkin laihoin tuloksin. Valmentaja Leikkilälle moni Ilvespelaaja on entuudestaan varsin tuttu ja samoin tuttu Fosun pelimiehille on myös Ilveksen rosterista reaktiomaalivahti Juha-Matti Laakso. Tällä kertaa ”Juhista” ei kuitenkaan Ilveksen rosterista ei kuitenkaan löytynyt.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Ipa oli liikkeellä hyvällä jalalla ja niinpä ensimmäisen erän vei nimiinsä ”tupsukorvat” 4-2. Toisen erän vei sitä vastoin nimiinsä Suupparit lukemin 2-3, joten viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavasti lukemista 6-5. Tasaisessa ottelussa tärkeään rooliin nousi kukapa muukaan kuin kolmoskentän haalariosaston kruunaamaton kuningas Aki Vihreäsaari. Duunarivitjan ikitaistelija ja viimeisissä otteluissa oivan vireen löytänyt Vihreäsaari niittasi kaksi todella tärkeää maalia ja lopulta tasoituksen lukemiin 9-9 tinttasi ilman maalivahtia ajassa 59,42 aina yhtä ”lennokkaan” askelen omaava Sami Romu.

Debyyttiottelun Fosun edustusjoukkueessa pelasi lauantaina Tampereelta come backin Forssaan toistaiseksi tehnyt tulevaisuuden pelaaja Kalle Kouri. Ypäjältä kotoisin oleva Kouri osoitti olevansa oiva vahvistus Fosun puolustukseen ja mikäli ei jotain aivan dramaattista tapahdu tullaan nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Kouri näkemään varmasti myös kovemmissa sarjoissa kuin ykkösdivarissa.

Ottelun jälkeen Leikkilä vaikutti hieman pettyneeltä lopputulokseen, sillä täydet pisteetkin oli otettavissa. Toisaalta yhteen pisteeseenkin voidaan olla vieraissa sarjakolmosen kanssa tyytyväisiä etenkin kun vielä kolmannessa erässä Fosu oli vielä usean maalintappiolla. Lisäksi joukkue sai katkaistua kolmen tappion putken. Harmillinen takaisku oli, että ottelussa loukkasi pahasti varpaansa joukkueen kapteeni Ville Into.

FOSU vs. FBT PORI

Sunnuntaina 13.12. Forssaan saapui odotetulle vierailulle sarjakärjessä porhaltava FBT Pori. Ilves- ottelussa lauantaina viime hetkien hyvät otteet saivat jatkoa ja sunnuntaina Fosu pelasikin koko kauden parhaan ensimmäisen eränsä. Ensimmäisen erän Fosu vei nimiinsä 4-2 toteutettuaan aktiivista karvausta. Toisessa erässä forssalaispelaajien otteisiin alkoi hiipiä varmasti hieman hyvänolon tunnetta, sillä erää hallitsi vierasjoukkue FBT Pori, mutta onneksi vierasjoukkue ei onnistunut tekemään kuin yhden maalin. Fosu onnistui löytämään hyvän draivin vielä viimeiseen erään ja kun tehokaksikko Kauppi ja Laitila nakuttivat maalin mieheen joutuivat porilaiset taipumaan kauden toiseen tappioon. Voitto Fosulle siis sarjajohtajasta tuloksella 6-3.

Ottelun jälkeen valmentaja Leikkilä oli yhtä hymyä ja kiittelikin vuolaasti koko joukkuetta hienosta ottelusta. Erityisesti esille vahvasta panoksesta Leikkilä mainitsi ottelun tehomiehen Juha Laitilan ja huikealla prosentilla palloja maalinsuulla liimailleen Tomi Aaltosen.

Fosu poistuu joulutauolle sunnuntain 13.12. ottelun myötä ja seuraavan kerran kaukalossa sarjaottelujen merkeissä joukkue on 9.1.2010 ja silloin Rehti-Areenalla ottavat toisistaan mittaa Fosu ja Indians. Joulutauolla Fosu pelaa harjoitusottelun 30.12. Janakkalassa ja sparrausvastuksen silloin tarjoaa kakkosdivarin kärkijoukkueisiin kuuluva Urbans.