Poimintoja kaudelta 2008-09. Sisältää osat 1-5.

Siltasen Corner: Suomen Cup-speciaali - 23.10.2008
 
"Länä" vs. "Leime"
Otteluparit Suomen Cupin 4. kerrokselle on "arvottu" ja Forssan Suupparit saa vastaansa 26.10.2008 pelattavassa ottelussa Jani ”Länä” Kannoston luotsaaman SB Savon. Forssalaisten istumalihaksia siis koetellaan, sillä ottelu pelataan Varpaisjärvellä, Savon sydämessä, jonne matkaa Lounais-Hämeestä kertyy reilut 400 kilometriä.
 
Sunnuntaina Nilsiän liikuntatalon parketilla nähdään todellinen titaanien taistelu ja ilmassa leijuu varmasti muutakin kuin pölyhiukkasia kun vastakkain asettuvat kahden temperamenttisen valmentajan luotsaamat joukkueet itä-länsi-tunnelmissa. Hermokontrollin pitävyyttä testataan siis niin kentällä kuin kentän laidallakin. Ottelun intensiteettiä luonnollisesti lisää se tosiseikka, että Kannosto tuntee erinomaisesti Fosun pelaajamateriaalin, kun taas forssalaisille SB Savo on täydellinen mysteeri. Ottelun tekee mielenkiintoiseksi myös se, että vuosia on kirjoittamaton totuus ollut, että länsilohko olisi kovatasoisempi pelillisesti kuin idän vastaava. Ehkä tämä osittain pitää paikkansakin ainakin viime kauden liiganousijoiden osalta. Viime kevään karsinnoissa kun itälohkon kärkijoukkueilla ei juuri ollut jakoa. Nyt kuitenkin tuohonkin urbaaniin ”salibandytotuuteen” saadaan selvyys.
 
LÄHTÖKOHDAT OTTELUUN
 
Ennakkoasetelmat otteluun ovat kutkuttavat, sillä lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset statistiikan valossa. Viime kaudella itälohkossa pelaava SB Savo oli sarjassa kuudes 26 pisteellä, kun taas FoSu kipusi kauden päätteeksi neljännelle sijalle 30 pisteellä. Tällä hetkellä molemmat joukkueet löytyvät lohkojensa viidenneltä sijalta. Savolaisilla on koossa kuudesta ottelusta 3 voittoa ja forssalaisilla viidestä ottelusta voittosarake näyttää kahta voitettua kamppailua. Maalisuhde Savolla on 42-42, kun FoSun vastaava on 32-24. Molemmat joukkueet ovat napsineet pisteitään omissa lohkoissaan melkoisen tasaisesti ja viime sunnuntaina molemmat voittivat omat kamppailunsa. Fosu niisti sarjajohtaja Woodcuttersin tylyin lukemin ja Savo kyykytti kotonaan ÅIF:n 6-4.
 
Molemmilla joukkueilla on siis viime sunnuntain sarjapelistä voitto alla ja luottamus omaan tekemiseen on sitä myöten oletettavasti varsin korkealla. Vaikka kyseessä onkin cup-ottelu, voidaan ottelusta odottaa runsasmaalista, sillä molemmat joukkueet ovat pöllyttäneet vastustajien maaliverkkoja noin seitsemän tehdyn maalin ottelukeskiarvolla.
 
Forssalaisittain ilahduttavinta antia otteluun lähdettäessä on luonnollisesti se, että ykkösvitja (lue:tuhovitja) on löytänyt hyvän vireen ja äitynyt hurjaan lentoon viime otteluissa, mutta kovilla tehoilla varustettuja pelimanneja löytyy savolaistenkin riveistä. Varsinkin Turusen pyssyssä on ollut SB Savon peleissä ruuti kuivaa ja rightilta ampuva Juha Turunen onkin paukuttanut kuudessa sarjaottelussa mukavat tehot, 6+9. Fosuleirissä kannattaa huomioida tarkkaan myös tehokkaasti häärineet Asko Väänänen, Arttu Mäkitörmä ja Timo Heikkinen.
 
Oman haasteensa otteluun forssalaisnäkökulmasta katsottuna tuo lähes jäätävä pelimatka, 442 kilometriä! Jalat onkin saatava auki heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen, sillä Kannoston tuntien, asettuu Fosua vastaan kovassa fyysisessä kunnossa oleva joukkue. Toinen huomion arvoinen seikka on pieni parkettialusta, FoSu, kun kuitenkin yleisesti mielletään isosta kentästä nauttivaksi mattojoukkueeksi.
 
JANI KANNOSTO ”Ei nyt sössit sit palloo!!!”
 
Porilaislähtöinen Kannosto on forssalaisille tuttu mies, sillä ”Länä” valmensi ansiokkaasti kaudet 2006-07 ja 2007-08 hämäläisjoukkuetta. Ja millä tavalla; Riga Open voitto 2006, pikku Suomen Cupin voitto 2006 ja nousu kakkosdivarista ykköseen ja kaudella 2007 divarisijoitukseksi neljäs länsilohkossa. Kokenut valmentaja on tehnyt mainiota työtä Forssan lisäksi myös Porissa ja Turussa. Valmennuksellisiin asioihin SB Savo siis tuskin kaatuu, mutta miten on koutsin ”kasetin kestävyyden” laita? Pysyykö tulisieluisen käskyttäjän kuuppa viileänä tiukassa paikassa, kun vastassa on vanha seura? Aina näin ei ole käynyt ja välillä Kannosto onkin nähty vaihtoaitiossa kuumana kuin hellan koukku jolloin Kannoston sanan säilän sivalluksista ovat saaneet osansa niin tuomarit kuin kentällä kirmaavat pelaajatkin. Forssan vuosina Kannosto antoi tyykikyläläisille konkreettisen näytteen porilaisesta hulluudesta ja jätti perintönä mm. forssalaisille elämään kuolemattoman lauseen, ”Älä menetä sitä sit siiiin!!”.
 
SAMI LEIKKILÄ ”Tyykikylään takaisin”
 
Forssan voimakaksikko Mika ja Turkka Mali lauloivat aikoinaan balladinomaisen viisun ”Tyykikylään takaisin” ja Leikkilän Samiin biisi sopii kuin Iron Maidenin fanipaita Vihreäsaaren Akin leveille hartioille. Forssan Suupparit sai mielenkiintoisen paluumuuttajan kauden alussa kun Sami ”Leime” Leikkilä palasi valloitusretkeltään Pirkanmaalta takaisin Forssaan ja otti Suupparien vetovastuun kontolleen. Golfia harrastavaa Leikkilää odottivat Forssassa isot Jani Kannoston jättämät saappaat, mutta ennakkoluulottomasti tinkimättömän harjoittelun nimeen vannova Leikkilä on ottanut haasteen vastaan. Valmennuskokemusta Leikkilälle on kertynyt sekä Tampereen Ilveksestä että liigaan täksi kaudeksi nousseesta Nokian Kristillisistä Palloilijoista. Valmennuksessa Leikkilän apuna jatkaa edellisvuosien tapaan puujalkavitsien kruunaamaton kuningas Timo Suomi. Nyt valmennuskaksikon osaaminen mentaalipuolella punnitaan cup-ottelussa ja nähdään pystyykö Suupparit siirtämään viikonlopun hyvän pelivireen Nilsiän liikuntahallin kaukaloon.
 
KANNUSTUSJOUKOT VIRITTELEVÄT JO ÄÄNIJÄNTEITÄ
 
Forssan Suuppareiden General Manager, Don Rantanen, on jo varmasti virittelemässä äänijänteitään yhdessä Rauduksen kanssa ottelua varten ja saattaapa kaksikon Exel-putkikassista löytyä jokunen kielenkantoja kirvoittava sihijuomakin. Nähtäväksi jääkin onnistuuko Rantanen kokoamaan Pohjois-Savon turneelle infernaalisen rytmiryhmän joka kampittaa kierot savolaiset hurmoksenomaisella kannustuksella…