Siltasen Corner: Siltasen joulutervehdys - 22.12.2008
 
 
Keskenkasvuisia joulukuusen ympärillä kirmaavia pikku pilttejä ja hieman pienempiä vaippoihin sattumia suoltavia pikku sinappikoneita ilahduttaa jouluaamuisin Pepsodent-hymyllä varustettu vekkuli heppu nimeltään Samu Sirkka, mutta säbäkansan seremoniamestarina Fosun kotisivuilla huseeraa näin joulunkin aikaan joviaali ja kultivoitunut Rike Siltanen.
 
Länsilohkossa joulutauolle USB:n komennossa
 
Ykkösdivarin länsilohkossakin päästiin lopulta joulun viettoon kun vuoden viimeinenkin ottelu saatiin päätökseen 21.12.2008. Joulutauolle siirrytään hivenen yllättäen USB:n johtaessa lohkoa peräti kahdeksan pisteen erolla seuraaviin. Sarjassa toisena tasapistein ovat Kirkkonummen Rangers ja Espoon punanahat eli Westend Indians. Teollisuushallien varjoista maailmalle ponkaiseva Fosu on sarjassa seitsemäntenä ja pisteitä kolmestatoista ottelusta joukkue on onnistunut raapimaan kasaan 13. Ojalan laskuopin mukaan siis pisteitä on tullut näppärästi laskien piste per ottelu. Fosu onkin ankkuroinut itsensä tukevasti sarjan keskikastiin.
 
Suupparien kausi on mennyt ennakko-odotuksiin nähden hieman alakanttiin ja syitä on vaisuhkoihin esityksiin varmasti monia, mutta kuluvaa kautta ruotii Siltanen päävalmentaja Leikkilän kanssa tarkemmin jutustelutuokion merkeissä joulutauolla. Aiheesta on luonnollisesti myöhemmin tulossa viiltävää analyysiä tiedonjanoisille faneille Siltasen Cornerin muodossa.
 
Suomalaisen salibandyfanin joululahja Prahasta
 
Suomalainen salibandyfani sai parhaan mahdollisen joululahjan jo 14.12.2008 kun Suomi lopulta pystyi kukistamaan rakkaan arkkivihollisensa Ruotsin salibandyn MM-kisoissa. Johan tuota oli odotettukin!! Finaalivoitto Svenssoneista oli makein mahdollinen, kun muistaa, kuinka länsinaapurin Tre Kronor nöyryytti Suomen salibandyjellonia kaksi ja puoli vuotta sitten MM-finaalissa. Ja niin monta monituista kertaa ennen sitä.
 
Suomen sankariksi kohosi ensimmäisen kerran MM-kisajoukkueeseen valittu Rickie Hyvärinen. Hyvärinen kykeni kylmäpäiseen harhautukseen jatkoajalla tilanteessa, jossa monen muun kädet olisivat jäätyneet (ainakin Siltasen puukädet olisivat olleet täysin kohmeessa). Finaalissa tehot 1+3 kasannut Hyvärinen oli turnauksessa kultajoukkueen paras pistemies. Hyvärinen onkin noussut tällä kaudella maailman parhaiden salibandypelaajien joukkoon.
 
Tällä kertaa MM-turnauksessa erona oli se, että Suomi lähti finaaliin ennakkosuosikkina. Ruotsi oli näyttänyt epävarmuutensa aiemmissa otteluissa Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan. Lisäksi Ruotsin joukkuetta pidettiin paperilla ennakkoon kaikkien aikojen huonoimpana MM-kisoissa. Oma ja varsin merkittävä osansa Suomen mestaruusjahdissa oli varmasti myös Pertti Lukkalan kipparoimalla forssalaiskannustusjoukolla.
 
Ehkä länsinaapurilla oli myös menestyskrapula, koska takana oli kuusi MM-kultaa ja nolla tappiota MM-tasolla. Kisojen ykkösmuisto on Suomen MM-kulta. Taustalla huomiota herätti taitava Venäjän joukkue, josta löytyi ilmaveivaajia ja lahjakkuuksia. Jos laji herättää kiinnostusta itänaapurissa, voi huippumaiden joukkoon kiilata uusi menestyjä.
 
Forssalaisen salibandyfanin joululahja Riihimäeltä
 
Kaivattua herkkua tarjoiltiin forssalaiselle salibandyfanille myös Riihimäellä, kun FoSu onnistui kukistamaan 13.12 rakkaan vihollisensa RSS Laakan kuumassa paikalliskamppailussa lukemin 8-11. Huimassa vireessä ottelussa oli alkukaudesta erinomaisessa vireessä olleet Juha ”Junnu” Laitila (2+1) ja ylivoimaspesialisti Atte ”Reksi” Kolis (3+0). Voiton myötä Fosu siirtyikin ansaitulle joulutauolle.
 
Näiden hienojen voittojen myötä forssalaisen salibandyfanin onkin hienoa lähteä juhlistamaan joulua ja kokemaan ”antamisen ja saamisen”-iloa vaikkapa ”piparin” tai ”tortun” muodossa. Vaikka kansantaloudessa vallitseekin armoton taantuma toivottaa Siltanen hyvää joulua ja salibandyn täytteistä uutta vuotta kaikille salibandyn ystäville!