Siltasen Corner: Uuteen vuoteen melkein uusin kujein - 31.12.2008
 
 
Totuttuun tapaan Siltanen ilahduttaa/vihastuttaa myös kevätkaudella Fosun kotisivuilla kävijöitä. Vuosi 2009 polkaistaan käyntiin rivakasti, kun heti tammikuun ensimmäisellä viikolla Siltasen erikoishaastattelussa selvitellään edustusjoukkueen valmentajan Sami Leikkilän mietteitä niin kuluvasta kaudesta kuin salibandystä yleensäkin. Luonnollisesti Siltasen Cornerin repertuaarissa jatkavat myös otteluennakot ja otteluselostukset sekä Siltasen Piinapenkin haastattelut ja Siltasen Sivallukset, joissa pohditaan syvällisemmin ja osin kriittisestikin salibandyn tilaa.
 
Siltasen välitilinpäätös divarin länsilohkosta syyskauden osalta
 
Suurin yllätys länsilohkossa on ilman muuta ollut USB:n todella terävät otteet. 14 ottelua ja 13 voittoa on loistava esitys sarjanousijalta jolta moni ei odottanut ennen kautta paljoakaan vaikka joukkue saikin riveihinsä muutaman kokeneen paluumuuttajan liigasta. Myös maalisuhde 95-58 kielii siitä, että rannikkokaupungissa on onnistuttu, sillä koripallokaupungiksi Forssan tavoin mielletty Uusikaupunki on onnistunut viimeistelemään keskimäärin reilut kuusi ja puoli maalia ottelua kohden. Tehokkaampaan viimeistelyyn on pystynyt ainoastaan coast-to-coast-salibandystä aikoinaan tunnettu FoSu.
 
Uudenkaupungin perässä sarjakakkosena ja kolmosena ovat tällä hetkellä ”pääkaupunkiseudun” joukkueet, Rangers ja Indians, jotka jo ennen kautta tiedettiin koviksi, joten sinänsä joukkueiden hyvät sijoitukset eivät ole yllätys. Neljäntenä sarjassa ovat pojat Pohjanmaalta eli Blue Fox jota myös ennakkoon kaavailtiin kärkikahinoihin. Viidentenä sarjataulukosta löytyy Tampereen Ilves, jonka esitykset ovat olleet myös kutakuinkin ennakkokaavailujen mukaisia. Kuudentena ja seitsemäntenä majailevat sitä vastoin hieman alakanttiin pelanneet SBS Pori ja Fosu joita monet kaavailivat, ehkä liikaakin viime kauden esityksiin nojaten, aivan terävimpään kärkeen. Länsilohko on kuitenkin erittäin tasainen ja sijat 2-8 ovat vielä täysin auki joten hyvät mahdollisuudet onnistuessaan kärkikahinoihin on myös kahdeksannella sijalla olevalla Woodcuttersilla. Sijoilla 9 ja 10 ovat tällä hetkellä Laaka ja Vincemus joille sarjapaikan uusiminen tiedettiin olevan vaikeaa, mutta pahimmat floppaajat lienevät entiset liigaseurat HIFK ja Pirkkalan Pirkat. Niin Pirkat kuin HIFK:kin ovat kokeneet sitten viime kausien sellaisia menetyksiä pelaaja- ja valmennusrintamalla, että tällä hetkellä joukkueet ovat juuri niillä sijoilla kun ne kuuluvatkin, eli sijoilla 11 ja 12.
 
Pistepörssin kärkisijoilta löytyy tällä hetkellä forssalaisille tuttuja miehiä. Mäkeläinen on totuttu näkemään vuodesta toiseen pistepörssin kärkisijoilla, mutta ”Mäksän” lisäksi tehokkaana ovat häärineet viime vuosien tapaan myös Kauppi ja Laitila. Etenkin Laitila on osoittanut selviä miehistymisen merkkejä ja niinpä ”Junnu” onkin nakutellut 12 ottelussa pistepörssin ykköstilaan oikeuttavat komeat tehot 18+20. Forssalaisten lisäksi pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyvät Blue Foxin kultakimpale Johnny Ojala, SBS Porin maaliahne Mikael Boelius sekä USB:stä kolmikko Lännistö, Alivuotila, Tissari ja Ilveksen Naskali ja Pättiniemi.
 
Maalivahtien torjuntaprosentti antaa jonkun verran osviittaa kassareiden osaamistasosta vaikkei tilastoista voidakaan vetää suoria johtopäätöksiä. Tilastojen kärjestä erottuu selvästi edukseen Blue Foxin Mika Pirttimäki jonka etenkin päästettyjen maalien keskiarvo / ottelu on suorastaan erinomaista luokkaa (1,95). Myös torjuntaprosentti 90,69 on Pirttimäellä kohdallaan. Tilastot eivät kuitenkaan kerro kaikkea, sillä vaikka torjuntaprosentit mm. Soinilla (USB), Kotiniemellä (Fosu), Saastamoisella (Pirkat) ja Vahtokarilla (Vincemus) ovat suhteellisen heikot on jokainen osoittanut esityksillään olevansa joukkueelleen elintärkeä.
 
Kevätkaudella tunnetusti erotellaan jyvät akanoista ja liigakarsijat on kaikkien nähtävillä helmikuun loppuun mennessä. Loppukaudesta on tulossa mielenkiintoinen, sillä nähtäväksi jää riittääkö USB:n puhti kauden loppuun ja saako Kai ”Midas” Ahlstedt stadilaiset lentoon tai mitkä yleensä ovat Nokian Krp:n ex-koutsin tulevaisuuden suunnitelmat. Entä mitä tapahtuu pelaajamarkkinoilla Tampereen suunnalla ja kruunataanko ”Junnu” länsilohkon pistepörssin voittajaksi? Tämä kaikki ja paljon muuta nähdään keväällä 2009…
 
  
Fosun seuraavat ottelut:
 
10.1. Indians – Fosu klo 15.30
11.1. Fosu – Ilves klo 18.00
18.1. Woodcutters – FoSu klo 18.00
24.1. FoSu – USB klo 18.00