Jotkut tietämättömät luopiot ja vääräuskoiset kerettiläiset luulevat edelleen että joulurauha julistetaan Suomen Turussa 24.12. Turun kaupungin kansliapäällikön toimesta, mutta kyllähän kirjoittamaton totuus on, että joulurauha julistetaan jo perinteeksi muodostuneessa Siltasen joulukolumnissa Fosun kotisivuilla jouluviikolla ja niin tälläkin kertaa. Jotkut uskovat joulupukkiin, Siltanen vain ja ainoastaan itseensä.
 
Kuten ennenkin lataa Paavolan Pyöveli, herra Siltanen,  pyhäpäivän ratoksi ”jouluevankeliumissaan” kuin saarnamies ikään täyden laidallisen analyysia siitä mitä ykkösdivarin länsilohkossa on syyskaudella tapahtunut. Ja paljonhan kaikenlaista kivaa on sattunut. Syksyyn on mahtunut mm. SBS Porin täydellinen romahdus, Aki Vihreäsaaren jäätävä maalivahtidebyytti ja Rangersin ennakoitua heikommat esitykset.
 
FOSU JOULUN VIETTOON KUUDENNELTA SIJALTA
 
Salibandyn I divisioonan ottelut on saatu vuoden 2009 osalta päätökseen ja tässä vaiheessa lienee syytä käydä läpi hieman mennyttä ja tulevaa. Länsilohkon kärjessä joulutauon koittaessa on odotetusti ennakkosuosikki FBT Pori, joka on voittanut 12 ottelustaan 10 ja kasassa on pisteitä tuolloin 20. Porin ykkösjoukkueen piti astella leikitellen liigaan, mutta kyllä FBT saa vielä tehdä ihan tosissaan töitä jotta Satakunnassa pelattaisiin liigaa kaudella 2010-2011 niin pelillisesti vaatimaton Läntisen pelikirja on tällä hetkellä, vaikka joukkue omaakin erinomaisen materiaalin.
 
Porilaisten perässä sarjataulukossa ovat odotetusti kovimmat haastajakandidaatit Indians ja Blue Fox joilla on molemmilla pisteitä kasassa on 16. Lohkon keskikastin ja seuraavat sijat muodostavat odotetusti Ilves, Woodcutters, Fosu, FBC Turku ja USB. Putoamisen kanssa painiskelevat sen sijaan hivenen yllättäen Kirkkonummen Rangers ja nousijajoukkueet AFC ja ISB sekä jopa yllättävän hampaaton SBS Pori.
 
Länsilohkon pistepörssiä tutkailtaessa löytyvät kärjestä jo edelliskaudelta tutut miehet; Johnny Ojala, Jussi Lännistö ja Juha Laitila. Kahden kympin sakkiin ei löydy pistepörssistä Laitilan lisäksi Fosusta muita kuin ikinuori snaipperi Petri Mäkeläinen. Maalissa Aaltosen Tomi on tehnyt kovaa jälkeä ja nuorimies onkin ollut maalipuiden välissä Suuppareiden ykköstorjujana mies paikallaan (torjuntaprosentti 82,52).
 
Erityisen ilahduttavaa on, että Fosun kannattajat ovat löytäneet otteluihin taantumastakin huolimatta edellisvuosien tapaan ja niinpä Fosu onkin yltänyt kolmanneksi yleisömäärissä. Tunnelma Fosun kotiotteluissa onkin hieno ja toivottavasti se on sitä myös jatkossa.
 
Kevätkaudesta on tulossa varsin mielenkiintoinen, sillä tasaisessa sarjassa voi käydä miten tahansa. Fosun kannalta mielenkiintoa tuo luonnollisesti se mikä on Kalle Kourin panos joukkueen puolustukselle, jatkaako Aaltonen maalinsuulla hyviä otteitaan läpi kauden, millaiseen vireeseen äityy kesken kauden ryhmään liittynyt Suuppari-veteraani Harri Kinnunen ja millainen on joukkueen terveystilanne lähdettäessä kevään koviin koitoksiin.
 
HYVÄÄ JOULUA JA MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA
 
Näiden sanojen myötä salibandymessias Rike Siltanen toivottaa hyvää joulua kaikille ja erityisesti lukijoilleen (siis sille yhdelle joka tottelee nimeä Leo Eläin) sekä kaikille niille hienoille ihmisille jotka tekevät pyyteetöntä työtä seuransa eteen. Seuraihmisten panosta ei voi kai koskaan korostaa liikaa eikä tuoda esiin riittävällä tavalla sillä ilman näiden talkooihmisten sitoutumista seuraansa tuskin mikään seura olisi sitä mikä se tällä hetkellä on.
 
SILTASEN CORNER KIITTÄÄ
 
Siltasen Corner on noussut kuluvalla kaudella yhdeksi arvostetuimmista salibandymedioista samalle viivalle Pääkallon ja Avokatsomon joukkoon. Kuluttajabarometrin mukaan heinä-joulukuun 2009 aikana Siltasen Cornerissa on ollut kävijöitä lähes 6500!! Siltanen kiittää ja kumartaa sekä nostaa virtuaalisesti hattuaan.
 

Ennakot, raportit ja analyysit Siltasen blogissa ”Alkuräjähdys” http://siltanen.vuodatus.net/