Siltasen Corner: Piinapenkissä N.Ojanen  - 25.11.2008
 
Haastattelussa salibandyn "rautarouva" Nina Ojanen
Siltasen piinapenkissä haastatellaan FoSun taustajoukoissa vaikuttavia henkilöitä. Ensimmäisessä haastattelussa piinapenkkiin joutui edustuksen GM Jukka Rantanen. Seuraavana on vuorossa jo legendaariseksi muodostuneessa haastattelusarjassa forssalaisen salibandyn aktiivinen puuhanainen Nina "Nitza" Ojanen.
 
Hei Nina! Sinut tunnetaan Forssan salibandypiireissä Nitzana. Kuka nimen on antanut ja liittyykö nimeen jotakin tarinaa? Muistelisin, että ihan eka / toka luokalta asti minua on tolla nimellä kutsuttu. Eipä tuohon nimeen mitään ihmeellistä tarinaa taida liittyä, tai sitten olen sen unohtanut =)
 
Toimit FoSun taustaorganisaatiossa. Mitä toimenkuvaasi kuuluu? C93 joukkueenjohtaja, Fosu Ry:n sihteeri, Like- hankkeen sihteeri, vastaan kioskitoiminnasta, sekä hallivuoroista, jojo palavereissa olen se joka puhuu eniten, ei aina välttämättä asiaa...  sitten "huono" tapani on pistää lusikka vähän joka soppaan....tosin tarkoituksena auttaa.
 
Kuinka kauan olet toiminut salibandyn taustoissa? Miten "ajauduit" salibandyn pariin? Hemppu aloitti salibandyn 1997 syksyllä ( Fosun ensimmäinen salibandykoulu ). Siitä alkaen on käyty vähintään kerran viikossa hallilla. Vuodesta 2000 alkaen olen ollut jojo kun Tähtisen Rami ilmoitti, että jojo palaveriin on jonkun mentävä, ei se sido mitenkään olet vaan paikalla ja kuuntelet. Eli menin vain yhteen palaveriin tuuraamaan. =)
 
Vietät melkoisen osan ajastasi hallilla? Oletko ikinä laskenut hallilla viettämiäsi viikkotunteja? Joko sinulle tulee henkilökohtainenkin posti hallille? Ehkä on parempi ettei niitä tunteja lasketa =), Salibandy on tuonut myös monta todella hyvää ystävää, mieluummin tulen hallille kahville tapaamaan tuttuja kuin esim autokeitaalle. Olen minä kortin, pari saanut hallille =)
 
Mitä mieltä olet Rehti-Areenasta? Koetko että olosuhteet salibandyn suhteen ovat Forssassa kunnossa? Onko ideoita kuinka viihtyvyyttä voisi parantaa? Ensiksi lämmin halli olisi kiva =) Valitettavasti olemme eriarvoisessa asemassa muihin urheiluljeihin nähden. Siinä suhteessa päättäjillä on peiliin katsomisen paikka. Hiukan ahdastakin alkaa olla, yksi kenttä lisää olisi kiva.( muistissa vielä hallivuorojen jakaminen joukkueille)  Mutta kokonaisuudessa, jos mietitään mitä nyt on, ja mitä pyöritetään talkoo voimin pitää olla tyytyväinen. Tosin jos rahaa olisi käytössä .... visioita on paljon.  Esim. ehkä joskus saamme kokous / sauna tilat. 
 
 
 
Yleisesti kuulee puhuttavan ettei seura-aktiivien työtä arvosteta. Mitä olet asiasta mieltä? Miten arvostusta voisi nostaa? Niin, monta kertaa asioita pidetään itsestään selvänä, kyllä joku tekee.  Varmasti tässäkin asiassa toisen ihmisen huomioon ottaminen ja kiittäminen on se, millä arvostusta voisi kohottaa. On se homma sitten ollut miten pieni tai iso tahansa, kun joku sanoo kiitos. Se tuntuu hyvältä. Jokaiselle pitäisi löytää jotakin mielenkiintoista tekemistä, missä on hyvä. Varmasti nytkin on osa ongelmaa ettei asioita osata delegoida.
 
Tänä päivänä välillä tuntuu, että talkoohenki on nykyajan ihmisillä kuollut. Mitä olet asiasta mieltä? Kyllä se on vähentynyt, ymmärrän hyvin ihmisillä on kiire.. pitäisi vaan muistaa, että kaikkea ei voi mitata rahassa, ja kun "sijoittaa" lapsiin / nuoriin se on kun laittaisi rahaa pankkiin. Itse ainakin jaksan uskoa, että näin saa jotakin aikaan. Paljon on kyllä siitäkin kiinni miten asiat esitetään. On varmasti eroa, jos saa yleisen sähköpostin talkoisiin vai tuleeko joku kysymään henkilökohtaisesti. 
 
Teet paljon arvokasta työtä forssalaisen salibandyn eteen. Oletko aina yhtä aktiivinen yhteisten asioiden hoitamisessa? (esim. koulussa tai työelämässä)Toivon ainakin, tavotteet koulun osalta ovat korkeat. Töissä olen tietysti korvaamaton =) "varmuuden vuoksi haloo kaikki toi oli vitsi" Olen aina sanonut et jos uskaltaa / kehtaa arvostella, sitten on oltava valmis itse tekemään ja hoitamaan hommat toisin.
 
Puhutaanko perheessäsi muusta kuin salibandystä? Pakko myöntää, että kaikkein eniten perhettä yhdistävä tekijä on salibandy, ja kyllä siitä sitten puhutaankin päivittäin... mutta onko tuo nyt niin paha. =) pääasia että puhutaan ja ollaan yhdessä. Tuntuu, että suurin osa ystävistäkin puhuu salibandystä =)
 
Mieleenpainuvin hetki salibandyn parissa? Voi niitä on monta.. FoSun historian ensimmäinen Liittotason mitalli juniorien alueloppuhuipentumassa E92 pronssi 2004, oma poika maalissa.... ratkaisu meni rankkareihin siinä kyllä sydän jäi lyömättä muutaman kerran. Myös muistan molemmat edustuksen nousut 1div. Fosu Hanks =) jne...
 
Löytyykö Fosun edustuksesta suosikkipelaajaa. Jos löytyy niin kuka ja miksi? Kyllä se on koko joukkue,  ei kai muuten "mamma kerho" aina tilaisuuden tullen hurauta Eurooppa 4 kautta katsomaan veiraspelejä. Onneks on navigaattorit, niin ei mammatkaan eksy.
 
Millaisena näet forssalaisen salibandyn tulevaisuuden?Erittäin hyvä. Olen todella ylpeä Fosulaisista, lupaavia pelimiehiä / naisia on joka ikäryhmässä. Minusta on tärkeää pitää myös edustus paikallisena joukkueena.
 
Mistä haluaisit, että sinut muistetaan salibandyn saralla vielä kymmenen vuoden päästäkin? Hatusta =) ( SB leirit)
 
Jos saisit vapaasti kertoa jotakin salibandysta niin mitä kertoisit salibandyfaneille? Joten ole hyvä sana on vapaa. Tervetuloa Rehti areenalle.
 
Kenet haastat seuraavaksi haastateltavaksi "Riken piinapenkkiin"? Voit haastaa joko jonkun pelaajan tai Fosun taustoilla toimivan henkilön. Allun ( Alasentien Alinan) nuoresta iästään huolimatta on jo ehtinyt tekemään monenmoista