Siltasen Corner: Piinapenkissä Alina Alasentie - 10.02.2009
 
 
Siltasen piinapenkissä haastatellaan FoSun taustajoukoissa vaikuttavia henkilöitä. Ensimmäisessä haastattelussa piinapenkkiin joutui edustuksen GM Jukka Rantanen. Seuraavana oli vuorossa jo legendaariseksi muodostuneessa haastattelusarjassa forssalaisen salibandyn aktiivinen puuhanainen Nina "Nitza" Ojanen. Kolmannessa osassa haastateltavana on Alina "Allu" Alasentie.
Hei Alina! Pelaat itse Fosun naisjoukkueessa ja ilmeisesti valmennat jotakin tyttöjoukkuetta. Kertoisitko tarkemmin mitä teet Fosun organisaatiossa?
Tälle kaudelle palasin C-tyttöjen valmentajaksi välivuoden (vai kahden) jälkeen. Valmentamisen lisäksi pelaan naisten joukkueessa, jossa toimin myös joukkueenjohtajana. Vuosien mittaan on tullu seurassa melkein kaikkia hommia tehtyä ja kokeiltua, enemmän tai vähemmän menestyksellä.

Mistä ja koska sait kipinän lajia kohtaan?
Muistan kun ala-asteelle (siitä on siis muutama vuosi) tuli joku esittelemään lajia, kun ensimmäistä tyttöjoukkuetta oltiin perustamassa. Ensimmäiset harkat on vielä hyvin muistissa, olikohan meitä neljä J

Onko sinulla muita harrastuksia kuin salibandy?
Koulunkäynti Hämeenlinnassa, työt, valmentaminen, pelaaminen ja jojoilu vie sen verran paljon aikaa, että 24 tuntia päivässä ei tunnu riittävän. Ehtii sitä sit vanhempana harrastaa muuta J.

Kuka ihminen on eniten vaikuttanut sinuun salibandyn parissa? Onko sinulla esikuvia salibandyn parissa. Velipoika Anssi kenties?
Legendaarinen vastaus: jokainen on vaikuttanut jollakin tavalla, joten ketään tiettyä henkilöä en osaa nimetä. Esikuvista en oikein osaa sanoo ketään, tietysti Anssilla oli vaikutusta siihen että kiinnostuin lajista, mutta onhan meillä omat mielipide-eromme salibandyasioista ;).

Olet ollut vuosia naisjoukkueen kantavia voimia nuoresta iästäsi huolimatta. Onko tullut kyselyjä muualta?
Kyllähän niitä on tullut monestakin suunnasta. Näin vanhana hieman kaduttaa, ettei tullut liigaan lähdettyä, mutta kyllähän sitä vielä voi, vai…?

Miten arvioisit mennyttä naisjoukkueen kautta tähän asti?
Keväällä jo tiedettiin, että tästä kaudesta tulee rankka ja vaikea, mutta tähän asti on mennyt kohtalaisesti kun ensimmäinen voittokin tuli napattua. Viime kauden joukkueesta lopetti ainakin kahdeksan pelaajaa, joten oltiin pakotettuja nuorentamaan joukkuetta. Junnut on kyllä astunut hienosti suuriin saappaisiin ja ylittänyt ainakin omat odotukseni. Sieltä on tulossa vielä lisää lupaavia tyttöpelaajia tulevina vuosina, eli kyllä naissalibandylla on tulevaisuutta Forssan seudulla.

Kumpi on kiinnostavampaa pelaaminen vai valmentaminen?
Vaikea kysymys, molemmat on omalla tavalla kiinnostavia eikä niitä voi oikeastaan vertailla.

Syötätkö vai maalaatko itse?

Oon aina ollu itsekäs eli maalaan itse. Siks ehkä ihailen muissa pelaajissa syöttötaitoa.

Millä mailalla pelaat?
Voih, nyt revitään vanhat haavat auki J.. Seittemän vuotta hyvin palvellu maila sano sopimuksen irti ja tälle kaudelle jouduin hankkiin uuden mailan. Tällä hetkellä pelaan exelin razor 3.0 mailalla. Vanhalla mailalla tuli todistettua, ettei salibandy oo materiaaliurheilua J.

Jäykkä vai löysä?
Helppo, jäykkä tietysti J.

Pinkki vai musta grippi?
Oon kaikkee muuta ku materiaaliurheilija eli värillä ei ole väliä eikä oikeastaan gripilläkään J

Jos saisit valita mukavan illan Tampereella minkä valitsisit? Näytelmän Tampereen Työväenteatterissa, elokuvaillan Plevnassa vai Classicin kotimatsin?
Saaks tässä vastata muuta ku Classicin kotimatsin…? Riippuu tietysti vastustajasta.

Mitä ohjeen antaisit nuorille edustusjoukkueeseen pyrkiville tytöille?
Ainoastaan harjoittelemalla ja keskittymällä siihen mitä tekee voi kehittyä. Eli motivaatio kohdalleen niin tuloksia syntyy.

Koetko että naissalibandyä arvostetaan?
Kyllä naissalibandya arvostetaan, mutta arvostetaanko tarpeeks niin se on taas eri kysymys…

Miehisiä miehiä tuskin voi sanoa söpöksi, mutta kuka on komein edustuksen pelaaja ja miksi?
Ei oo kausikortti vielä tullu perille (hukkunu vissiin postiin) eli en oo käyny tällä kaudella kun kerran kattomassa peliä ja sitäkin vaan kaks erää. Mutta jos joku täytyy valita niin eiköhän se oo Vihreäsaaren Aki, koska sillä on niin KOMEA lauluääni ;)…

Millaisena näet salibandyn tulevaisuuden Forssassa?
 
Hyvänä, toivottavasti halliongelma saataisiin ratkaistua, jotta seura pystyisi kasvamaan samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Jos sinulla olisi mahdollisuus kehittää seuraa haluamallasi tavalla niin mitä tekisit? Missä näet eniten kehitettävää?
Eniten kehitettävää on vanhempien asenteissa, siinä että jokainen ymmärtää tehdä oman osuutensa seuran eteen. Ja se valittaminen ei ole sitä oman osuuden tekemistä. Mutta siihen me FoSun aktiivit ollaan aseettomia, ehkä näihinkin ongelmiin löytyy joskus ratkaisu.
Seuran toiminnassa ei oo mitään suuria ongelmia, lisää aktiiveja tietysti saisi olla, jotta samat ihmiset ei kuormittuis liikaa. Valmentajaongelmaankin ollaan löydetty hyviä ratkaisuja koulutuksella ja muilla tavoilla, joten kyllä meidän seura osaa kehittyäkin J

Jos saisit lähettää terveisiä salibandyfaneille niin mitä kertoisit. Sana on vapaa.
Menestyksellistä uutta vuotta!

Kenet haastat seuraavaksi haastateltavaksi Riken piinapenkkiin? Haastettava voi olla joko joku pelaaja tai Fosun organisaatiossa toimiva henkilö.
Voisin haastaa Mäkisen Akin, jos se ehtii toimitsijahommien välissä vastaileen muutamaan kysymykseen ;)…