Forssan mediaseksikkäin ja tyylitietoisin joukkue Forssan Alku matkasi launtaina Hämeenlinnaan jossa vastaan asettuivat Hämeenlinnan likaisimmat miehet eli RTB ja sarjakärki Hämeenlinnan Snipers.

RTB vs. ALKU

Ensimmäisessä ottelussa paremmuutta Alun kanssa koitti setviä liekkipaitoihin sonnustautunut Rock Town Ballers. Ottelu lähti käyntiin Alun kannalta mukavissa merkeissä, pallo liikkui komeasti mieheltä miehelle ja niin hyökkäjät kuin puolustajatkin jaksoivat hakea vapaata esimerkillisesti. Alku hallitsi ensimmäisiä minuutteja, mutta sitten kävi kuten niin monesti jos painostuksesta huolimatta ei maaleja onnistuta tekemään, vastustaja pääsi niittaamaan maalin. Hulppeisiin pukinpartoihin sonnustautunut vastustajajoukkue alkoi saada yhä paremmin otetta pelistä ja etenkin Alun pallollinen peli alkoi takkuilla. Ennen ensimmäisen erän loppua pääsi vastustaja viimeistelemään jo toisen maalin. Toiseen erään lähdettiin RTB:n johtoasemassa 2-0.

Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa Alun tilanne näytti todella pahalta, kun joukkueen rutinoitunut kippari, ns. Ato Boldon-suojalasit omaava, Pasi Lehtonen otti oman maalin edustalla kahden minuutin jäähyn korkealla mailalla pelaamisesta. Alku onnistui kuitenkin selvittämään alivoiman ja oma pelikin saatiin ajoittain kulkemaan jo hivenen paremmin. Seuraavan maalin teki kuitenkin RTB ja millä tavalla; Ballersin pelaaja iski puolesta kentästä melkoisen kusikaaren ja vaikka lyönti vaikutti paremminkin golfista tutulta hiekkaeste lyönniltä, painui pallo verkon perukoille. Lyönnissä oli kieltämättä jotain samaa kuin niin usein nähdyllä Timo ”Sametti” Huuselan lyöntilaukauksessa. Taululla komeilivat lukemat 3-0, mutta tästäkään ei Alun joukkue alkanut panikoimaan, vaan luotto omiin kykyihin näytti ehtymättömältä. Seuraavassa vaihdossa iskikin kovalla itseluottamuksella pelannut Alku. Puolustajapari Mäkelä & Mäkelä syötteli omassa päässä muutaman pakki-pakki syötön, kun peli ei tuntunut millään aukeavan, kunnes Jarkko Mäkelä löysi lopulta pitkällä komealla syötöllä maalinedustalla sompailleen Joonas Rautasen joka taiturimaisesti ohjasi pallon ohi hyvin pelanneen RTB-maalivahdin. Seuraavassa maalissa asialla olivat samat miehet. Tällä kertaa Petri Mäkelä siirsi pallon laitaan hanakasti raivolämäriä hakevalle Jarkko Mäkelälle ja Mäksähän teki juuri sen mitä tuossa tilanteessa pitää tehdä eli antoi piiskan sivaltaa. Pallo pomppi maaliin noin 2 kilometriä tunnissa, mutta yhtä kaikki, Alku nappasi tärkeän kavennusmaalin. Oivan maskin osumaan teki Joonas "Rautzi" Rautanen. Kun erän lopussa kolmosvitjassa raatanut jokioislaiskaksikko Petri Lehtonen ja Mikko Holstikko vielä kavensi hienosti toisen erän päätöslukemiksi 3-3, näytti vahvasti siltä, että Alku tulee näyttämään ottelussa vielä närhen munat.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 3-3 ja toiveet täydestä pistepotista alkoivat jo varmasti hiipiä forssalaisten mieliin. RTB teki kuitenkin pelin hankalaksi, sillä erätauolla joukkue oli päättänyt muuttaa karvaustaan ja se näyttikin tuovan ongelmia Alun avauspeliin. Viimeisessä erässä omat paikkansa oli niin tilanteensa keskialueen pallomenetyksistä saaneensa RTB:lla kuin Alullakin, mutta peliä tahkottiin tasalukemissa aivan loppusekunneille saakka, kunnes sitten RTB sai roiskaistua pallon Alku päätyyn ja onnettarenkin avittamana ohi maalissa urakoineen Mika ”Mike Diamond” Ahvon selän taakse. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 44.57. Lopputulos kirjattiin siis niukasti RTB:n hyväksi 4-3, vaikka voiton avaimetkin oli kyllä jo Alulla käsissä.

ALKU vs. SNIPERS

Illan toisessa ottelussa vastaan asettui ”lämäriäijän” kipparoima Snipers. Etukäteen oli tiedossa, että vastassa oli täysin toisentasoinen joukkue kuin RTB ja niinpä latautuminenkin otteluun oli täysin toista luokkaa. Jo ensimmäisistä vaihdoista alkaen oli selvää, että forssalaispelaajat tulisivat antamaan vaikka vasemman kiveksensä joukkueensa eteen ja lähes niin myös jotkut lopulta tekivätkin (pelaajavalmentaja Petri Lehtosen kivekset huutavat hoosiannaa vieläkin). Alun pirteistä otteista huolimatta maaliteon aloitti kuitenkin Snipers, jonka kuitenkin Alku kuittasi nopeasti ylivoimalla. Asialla oli jykevävartaloinen puolustustrio Petri Mäkelä, Pasi Lehtonen ja Jarkko Mäkelä. Pasi Lehtonen ja Petri Mäkelä pallottelivat aikansa kunnes Lehtonen siirsi kuin suoraan oppikirjasta pelivälineen eläimellisen laukauksen omaavalle Jarkko Mäkelälle joka kiskaisi pallon veret seisauttavalla tavalla pömpeliin Mikko ”Kärpänen” Helinin tehdessä maalin edessä maskia. Komea ylivoimamaali jossa pallo liikkui yhdellä kosketuksella maata pitkin mieheltä miehelle.

Toiseen erään lähdettiin lukemista 1-1 ja erän ensimmäiset vaihdot olivatkin lähinnä tasaista pelailua. Kun toista erää oli pelattu lähes yhdeksän minuuttia pääsi Petri Mäkelä vapauttamaan terävästi jälleen kerran pelanneen Mikko Holstikon läpiajoon ja Holstikko kiitti mitä parhaimmalla tavalla eli sivalsi pallon varmaakin varmemmin takatolpan juureen. Alku siirtyi maalin myötä 2-1 johtoon. Noin minuutin kuluttua edellisestä pääsi Snipers kuitenkin tasoittamaan jälleen lukemiksi 2-2 ohi Alun maalilla urakoineen Mikko Moisanderin. Snipers pelasi ottelussa melkoisen rumaa peliä ja niinpä Alulle tarjoutui jälleen ylivoiman mahdollisuus. Tällä kertaa kentälle komennettiin kakkosylivoima eikä suotta, sillä tuloksena oli varsin komea ylivoimahäkki. Maalin viimeisteli mies joka tietää kuinka pelitukka tehdään eli Esa Malmström jolle todellisen nappisyötön takakulmalle tarjoili Janne Takala. Jälleen kuitenkin Sniperskin päästettiin peliin mukaan ja niinpä erätauolle ja viimeiseen ratkaisevaan erään päästiin tasalukemista 3-3.

Kolmas erä oli vanhentunut viitisen minuuttia kun Snipers pääsi iskemään maalin, mutta ihmeellisellä tavalla Alku ei sortunut ottelussa minkäänlaiseen paniikkiin, kuten joskus taannoin on ollut tapana ja niinpä kylmäpäisyys palkittiin ylivoimalla. Ratkaisua lähdettiin yrittämään ykkösylivoimalla. Snipers puolusti uhrautuvasti ja etenkin keskustassa päivystänyt Mikko Helin oli niin tiukasti vartioitu, että pelitilaa ei kerta kaikkiaan keskellä ei tahtonut löytyä, joten Alku tyytyi pallottelemaan viivalla käyttäen palloa kuitenkin välillä päädyssä Toni Niemisellä hilaten vastustajaa yhä enemmän maalivahdin syliin. Nuoruuden hoikat päivät taakseen jättänyt kolmikko Petri Mäkelä, Pasi Lehtonen ja Jarkko Mäkelä sahasivat palloa viivalla kunnes lopulta pallo päätyi Jarkko Mäkelän toimesta Lehtoselle. Lähes miljoonan alasarjaottelun kokemuksen omaava Lehtonen leipoi palloa aikansa, nosti katseensa ja viritti jäntevän ja elastisen kroppansa äärimmilleen ja kiskaisi yläkulmaan sellaisen pommin, että vittuilut keski-ikäisten miesten saamattomuudesta kannattaa alta aikayksikön jättää omaan arvoonsa. Komean maalin vakuudeksi Lehtonen karjaisi vielä sellaiset murahdukset että leijonan karjahduksista tunnettu Dag Wennlundkin olisi kuulostanut kolmivuotiaan lapsen piipitykseltä. Lopputulos hienossa kamppailussa kirjattiin oikeutetusti tasan 4-4.