Forssan Alulla oli ohjelmassa sunnuntaina 14.3. Punaportissa sarjatilanteen kannalta kaksi varsin tärkeää ottelua. Otteluihin Alku lähti tavallisuudesta poiketen Osuusliike Hämeenmaan koordinoimalta huoltamolta ja olihan se toki idealogisesti huomattavasti sopivampaa työväenjoukkueelle, sillä onhan osuusliike niitä viimeisiä linnakkeita yhdessä perheyritysten kanssa, joita globaali riistokapitalismi ja jenkkihapatus ei ole vielä pilannut.

SCU II vs. ALKU

Lukuisista poisjäänneistä johtuen joukkueen autoritäärinen, tulisieluinen ja aina järkähtämätön valmentaja Petri ”Kölli” Lehtonen oli joutunut rukkaamaan erinomaisesti viime aikoina toimineet ketjukoostumukset uuteen uskoon ja niinpä vitjat ensimmäisen otteluun olivatkin seuraavat:

Keinänen – Lehtonen – Korpela

Sunnuntaipäivän ensimmäiseen ottelun aloitusviisikkoon Alku heitti kentälle vitjan jossa oli massaa ja maskuliinisuutta, eli lähes 500 kiloa...lihasta. Vaikka viisikko muistutti ulkoiselta habitukseltaan ehkä enemmän Suurimman Pudottajan-kilpailijajoukkoa kuin salibandyviisikkoa vastasi kyseinen sikermä ottelun ensimmäisestä maalista. Koska puolustajapareja oli vain kaksi, oli maalintekohetkellä kaukalossa puolustajapari, Patjas – Mäkelä, Patjaksen kunnostautuessa maalintekijänä. Patjas katkoi oivallisesti Urbans puolustajan avaavan syötön ja lähes puolesta kentästä tämä oljenvaalea arjalainen kiskaisi reikäpallon verkon perukoille. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Alun johtoasemassa 0-1.

Toinen erä lähti käyntiin, kuten ensimmäinenkin. Alun pelaajat jaksoivat tehdä niitä asioita mitä oli yhteisesti kopissa oli sovittu ja Moisanderin Mikko teki maalinsuulla sen mitä mieheltä odotettiinkin eli loistavia torjuntoja. Osoituksena erinomaisesta pelihuumorista Alun peli kulki mallikkaasti, mutta muuten eheää peliesitystä sotkivat kaksi jäähyä, jotka molemmat olivat kohtalaisen turhia ja lisäksi vielä hyökkäyspäässä tehtyjä. Näihin hölmöilyihin ei ole tiukoissa peleissä varaa. Toisesta Alun maalista vastasi sama hyökkäyskolmikko kuin ensimmäisestäkin. Oikeana puolustajana jälleen kerran pyyteettömästi raatanut Janne Takala lähetti hienon maailmanluokan poikkisyötön Tero Valtaselle joka kuin suoraan oppikirjasta jatkoi pelivälineen yhdellä kosketuksella keskelle Petri Mäkelälle. Mäkelälle ei jäänyt juuri muuta tehtävää kuin toimittaa namupassin jälkeen tilanteessa limppu ohi hölmistyneen Urbans maalivahdin. Todella näyttävä kuvio, joka oli pitkälti erinomaisen Janne Takalan avaavan syötön ansiota. Tässä jos missä olisi toinen syöttäjä ollut paikallaan merkitä pöytäkirjaan. Näitä lisää ja Alku pelaa jatkossa ihan muulla sarjaportaalla. Kotijoukkueen statuksella ottelussa operoinut Urbans painoi loppuerän päälle kuin herhiläinen ja kiitos Moisanderin loistavien torjuntojen Alku pysyi mukana pelissä. Urbans oli kirinyt jo tasalukemiin 2-2, kun erinomaista kautta pelaava Mikko Kostiainen pääsi tekemään tärkeän 2-3 johtomaalin. Makoisan syötön maaliin tarjoili Sami Patjas Helinin Mikon tehdessä maalin edessä maskia esimerkillisellä tavalla.

Kolmanteen erään Alku lähti niukassa maalin johdossa. Ajassa 32.12. pääsi tuhojaan tekemään myös kolmosvitja ja tällä kertaa reikäpallon verkon perukoille toimitti Jarkko Mäkelä ja syöttö maaliin merkittiin aina ystäviä, missä tahansa liikkuikin, keräävälle Janne Korpelalle. Tässäkin maalissa olivat koossa kaikki tärkeät elementit maalia tehtäessä ns. hitaassa hyökkäyksessä, joita liian harvoin näkee Alun peleissä eli hyökkääjien tiputus pakille ja hyvä maski. Seuraava Alun maali merkittiin jälleen ykköskentän nimiin. Alun timantin kova puolustus katkoi Urbansin hyökkäyksen ja Petri Mäkelä nappasi irtopallon itselleen. Mäkelä näytti että lievästi painoindeksin yläkäyrillä oleva mieskin voi olla nopea ja niinpä Mäkelä jätti Urbansin hyökkääjät taakseen kuin heittämällä. Mäkelä vapautti Mikko Holstikon oivalliseen maalipaikkaan, mutta kuten useasti Alulla lähes selvät maalipaikat sössitään jotenkin aivan käsittämättömällä tavalla, niin tälläkin kertaa. Mäkelä kuitenkin seurasi Holstikon ohi suuntautuneen laukauksen loppuun asti ja siirsi päätylaidasta kimmonneen laukauksen Tero Valtaselle, joka kiskaisi näyttävästi pelivälineen parrun alle kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Tässä vaiheessa Alun johtaessa ottelua jo 2-5 alkoi puseroon hiipiä hyvän olon tunne ja niinpä Urbans pääsi kaventamaan lukemiksi 3-5. Kotijoukkue Urbans koitti hakea tasoitusta vielä ottamalla maalivahdin pois, mutta turhaan, sillä Alun pelaajat jaksoivat kerta toisensa laittaa kroppaa likoon ja taistella. Päätöslukemat hyvätasoisessa ottelussa kirjattiin lopulta Forssan Alulle 3-5.

ALKU vs. ISOLUU

Illan toiseen otteluun Alku oli pakotettu tekemään muutoksia, sillä Lehtosen veljekset näkivät ilmeisesti muut asiat tärkeämmäksi kuin Alun pelit ja päättivät jättää joukkueen henkilökohtaisten syiden vuoksi. Vanhempi veljeksistä eli Petri poistui koutsaamaan kupeitten hedelmänsä edesottamuksia ja rähinäremmiä kantanut ”pienempi” veljeksistä poistui Parkanoon luotsaamaan ”omia pikku enkeleitään”.

Korpela

Toisessa ottelussa Alku sai vastaansa Hämeenlinnalaisen Isoluun ja pisteet olivat molemmille joukkueille enemmän kuin tärkeät. Molemmat joukkueet lähtivät liikkeelle melko verkkaisella temmolla ja etenkin Isoluu koitti jäädyttää peliä niin paljon kuin suinkin mahdollista. Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkueeksi merkitty Isoluu, mutta Alku oli päättänyt taistella, kuten tietysti kunnon kommunistin pitääkin. Alku kavensi lukemiksi 1-1 ajassa 12.17. Komean maalin viimeisteli joukkueen ainoa metsänpuolelta ampuva eli Malmströmin Esa. Syöttö maaliin merkittiin Janne Takalalle.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäinen päättyi eli tasaisissa merkeissä. Jos edellisessä ottelussa tuomarilinja oli salliva niin sitä se totisesti oli myös tässä toisessa pelissä, missä ainakin allekirjoittanut olisi langettanut useammankin kahden minuutin istunnon huitomisesta ja vaarallisesta pelistä. Välillä tuntuu että kroppaa ei alasarjoissa saa käyttää, mutta mailalla saa pilkkiä, hosua ja hakata vaikka kuinka. Näinkö sitten salibandykulttuuria rakennetaan? Mutta yhtä kaikki, vierasjoukkue Isoluu pääsi toisessa erässä tekemään 1-2 johtomaalin ja niinpä oli selvää, että viimeisestä erästä ei tunnetta tulisi puuttumaan.

Viimeinen erä käynnistyikin sitten Alun kannalta varsin ikävällä tavalla, sillä Isoluun pelätty Teppo Tyrväinen (joka ottelussa sai lempinimen Teppo Kyrpäinen sikamaisten otteiden perusteella) pääsi siirtämään hämeenlinnalaiset jo 1-3 johtoon. Viimeinen erä olikin sitten maalin myötä yhtä kapinaa. Mailat lentelivät, ukot kaatuilivat ja peli oli myös sen mukaista. Alun hurja pyöritys lopulta sai palkinnon, kun viidennen kymmenennen rikkeen jälkeen tuomari nosti kätensä siirretyn rangaistuksen merkiksi. Moisander oli maalinsuulla hereillä ja hyppäsi kuin gaselli vaihtoaitioon ja kaukaloon syöksyi kuudes kenttäpelaaja. Siirretyn rangaistuksen aikana pallo liikkui todella mallikkaasti mieheltä miehelle kunnes Jarkko ”Mäksä” Mäkelä pääsi hyödyntämään tavaramerkkiään eli hurjaa lyöntilaukaustaan. Jarkko survaisi pallon kohti maalia ja maalin edessä Mikko ”Kärpänen” Helin oli tismalleen oikeassa paikassa ja ohjasi pallon hallitusti maalipuiden sisään. Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä tehty Helinin kavennus tuli kreivin aikaan ja Alulla oli runsaasti aikaa tasoituksen tekemiseen, mutta kovasta taistelusta, aikalisästä ja lopun maalivahdin poissaolosta huolimatta oli Alun tyydyttävä runsaista maalipaikoista huolimatta toistamiseen tällä kaudella maalin tappioon Isoluulle.

Päivän antiin ei voida forssalaisleirissä olla täysin tyytyväisiä, mutta eipä päivän esitys kovin huonokaan ollut. Pienellä viilauksella ja skarppauksella olisi Alku tosin ehkä napannut mukaansa 4 sarjapistettä ja varmistanut sillä sarjapaikkansa. Siinä määrin Alun peli kuitenkin oli kuosissa, että mielenkiintoa ja kontakteja ensi kautta ajatellen, Alun otteet herättivät joissakin paikallaolijoissa.

Urbans on pelaava joukkue ja tämän tyyppisiä joukkueita vastaan Alku on ollut tällä kaudella parhaimmillaan ja pelannut myös parhaat pelinsä, kun taas Isoluu edustaa täysin ääripäätä. Alulle ovat olleet myrkkyä Isoluun harjoittama lähes rikollinen pelityyli, josta on karsittu minimiin kaikki omanpään virheet. Kun joukkueeseen kuuluu isokokoisia ja taitavia pelaajia, jotka pelaavat todella rumaa ja kovaa on joukkue varsin vaikea voitettava kenelle tahansa, etenkin pienessä kaukalossa.

Mikäli Alku onnistuu viimeisessä turnauksessa Janakkalassa karsimaan tyhmät virheet pois (keskialueen turhat pallon menetykset ja turhat jäähyt) ja parantamaan viimeistelyä ei ole mikään maailmanluokan sensaatio jos mukaan tarttuu täydet neljä paunaa ja sarjapaikka on sitä myöten taputeltu.