Sunnuntaina 25.4. sai FJK vieraita Valkeakoskelta, kun lohkon ennakkosuosikiksi veikattu VaKP saapui mittaamaan Forssan Jalkapalloklubin nykykunnon. Valkeakoskelaiset hallitsivat ottelua mielin määrin, mutta kuinka ollakaan huhtikuisessa auringon paisteessa pisteet tasattiin lukemin 2-2 ja näin FJK saalisti ensimmäisen sarjapisteen kiitos Ivo Dankovin. Viime vuonna VaKP oli varsin suvereeni Tampereen piirin kolmosdivarissa, mutta tänä vuonna ”Kossut” saavat tehdä kyllä rajusti töitä pallollisen pelaamisen kanssa niin tietyllä tapaa vaatimaton esitys sunnuntaina oli mikäli mielivät uusia viimevuotisen sijoituksensa.

Ottelun FJK vs. VaKP alku eteni Koskenpoikien lievässä hallinnassa. Ensimmäisen puoliajan edetessä alkoi ote siirtyä yhä enemmän vierailijoille eikä FJK oikeastaan kyennyt rakentamaan koordinoidusti omaa peliään juuri lainkaan. FJK:n keskikentällä joukkueen kippari Pekka Karjalainen teki rajusti töitä molempiin suuntiin, mutta apuja muilta keskikenttäpelaajilta olisi kyllä suonut enemmän. Koskenpojat loi vaarallisia tilanteita FJK:n maalille alituiseen, mutta tällä kertaa olivat kaikki taivaankappaleet FJK:n puolella. Lopulta 4-5 hyvän maalipaikan jälkeen VaKP onnistui, kun laitapakki Josef Chaves pääsi keskittämään millimetrin tarkan keskityksen Sasu Niemisen päähän, joka hallitusti ohjasi nahkakuulan verkon perukoille. Tauko tuli FJK:lle kreivin aikaan, sillä FJK oli ensimmäisen puoliajan loppuminuutin totaalisesti purjeissa. Tauolle siis lähdettiin lukemista 0-1.

Toistaiseksi on vielä epäselvää ainakin allekirjoittaneelle mitä mantraa tai käärmekeittoa FJK:n tulisieluinen luotsi Joona Murtolahti pelaajilleen syötti, mutta toiselle puoliajalle kentälle saapui huomattavasti sisuuntuneempi FJK, vaikkakin VaKP jatkoi dominointiaan kentällä. Koskenpojat loi kerta toisensa jälkeen erinomaisia maalipaikkoja, mutta Mika Filppu päätti olla toista mieltä. Filppu teki teki otteillaan turhiksi Koskenpoikien maalintekoyritykset ja nappasi koko joukon todellisia ”game saveja”.

Ottelua oli pelattu kokolailla 50 minuuttia, kun jälleen kerran Filppu venyi haamupelastukseen. FJK käänsi nopeasti vastahyökkäykseen ja kuinka ollakaan Mustan meren helmi Ivo Dankov oli irti ja siirsi lukemiksi kotiyleisön riemuksi lukemiksi 1-1. Koskenpojat eivät kuitenkaan antaneet maalin vaikuttaa peliinsä, vaan jatkoi vimmatusti pyöritystään. Lopulta jatkuva tilanteiden luonti hyökkäyspäässä alkoi kantaa hedelmää ja vierailijat saivat palkintonsa. Tuloksena oli komea maali, suoraan sinne kuuluisaan ylämummoon. Tässä vaiheessa alkoi varmasti epäluuloisimmille hiipiä mieleen joko taas FJK saisi poistua kentältä tappio niskassaan, mutta mitä vielä. FJK taisteli ja sinnitteli ja osin onnettarenkin avustuksella onnistui torpedoimaan VaKPin lisämaaliyritykset Juha Helanderin ottaessa roolia puolustuksessa. Peliä oli pelattu noin 70 minuuttia kuin valtaisan Koskenpoikien painostuksen jälkeen pallo päätyi FJK:n keskikentälle josta Dankov lähetettiin harppuunamaiseen läpiajoon, mutta kuitenkin selkeästi omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt Dankov liputettiin paitsioksi. Tässä vaiheessa oli jo allekirjoittanutkin syöksyä linjamiehen pilliin kiinni, mutta onneksi järki vei voiton tunteista.

Pelin lähentyessä loppuaan FJK sai yhä enemmän otetta pelistä ja Joona Murtolahden tekemät vaihdot piristivät selvästi Klubin peliä niinpä uuttera yrittäminen sai palkinnon, kun vastahyökkäyksen päätteeksi FJK onnistui niittaamaan tasoituksen. Asialla oli kukas muukaan kuin mies bulgarian jugurtin alkulähteiltä, Ivo Dankov. Loppulukemat forssalaisittain onnekkaasti siis 2-2 laukausten ollessa vierasjoukkueen hyväksi kutakuinkin 18-2.