FJK KOHTAA SARJA-AVAUKSESSA AMURIN ARSENAALIN
 
Forssalaisen jalkapalloilun kirkkain kruununjalokivi FJK aloittaa kautensa sarjapelien osalta sunnuntaina 18.4. Kaukajärven tekonurmella, jossa vastaan asettuu Tampereen Peli-Toverit (TP-T).
 
Forssan Jalkapalloklubi on hakenut treenikuntoa tuttuun tapaan talven ja kevään ajan Eerikkilän Urheiluopiston palloilupyhätössä ja varmaa on että tinkimättömän harjoittelun nimeen vannova joukkueen valmentaja Joona Murtolahti on piiskannut joukkueen hurjaan fyysiseen iskuun harjoituskauden aikana. Sitten viime vuoden on tapahtunut joukkueessa paljon. Nuori, mutta kohtalaisen kokenut Joona Murtolahti on ottanut vetovastuun Jussi Kinnusen jälkeen joukkueen peräsimessä ja myös pelaajarosteri on kokenut joitakin muutoksia. Poissa ovat ainakin toistaiseksi joukkueen kokoonpanosta viime vuoden pelaajista mm. Jaakkola, Matinaro, Tuominen ja Miikka Murtolahti. Edellä mainittujen lisäksi poissa ovat Erkki Pönni ja Urim Hoda. Tulopuolella joukkue on saanut riveihinsä Porin suunnalla aiemmin vaikuttaneen vuonna 1987 syntyneen Juha Helanderin sekä kokeneen Janne Laineen. Uusia nimiä FJK:n edustuksessa ovat niin ikään Iiro Riponiemi, Auror Zadrina, Teemu Lintula ja taitava Kari Vuorinen. Lisäksi joukkueen treenivahvuuteen on nostettu joitakin omia uusia junioripelaajia joiden rooli selkeytynee kauden edetessä. Kauden aikana mitä luultavammin saattaa kuitenkin pelaajarinkiin tulla täydennyksiä runsaastikin.
 
Vaatimustaso erinomaisen pelinäkemyksen omaavalla valmentaja Joona Murtolahdella on korkealla ja niinpä joukkue lähteekin varmasti Manseen hakemaan ahnaasti avaussarjapisteitä. Tampereen Peli-Toverit, joka tunnetaan myös lempinimellä, ”Amurin Arsenaali”, on vuonna 1947 perustettu perinteikäs tamperelainen jalkapalloseura. Etukäteen Peli-Toverien rosteri ei juurikaan nostata suuria tunteita, mutta löytyypä joukosta eräs tuttukin nimi, kuten tamperelaisista jalkapallopiireistä lähinnä Ilveksestä puhuttaessa tutuksi tullut valmennusvelho Jarmo Lento sekä eräs entinen ravintoloitsijayrittäjä Teiskontieltä. FJK saa sarja-avauksessa vastaansa suhteellisen nimettömän sarjanousijan mikä olisi ilman muuta niitä joukkueita joilta pisteet pitäisi mukaan raapia.
 
RANTALANMÄEN BECKENBAUER
 
Kaudeksi 2010 joukkueen peräsimeen astui viime vuonna Jussi Kinnusen apuna kakkosvalmentajana toiminut tulisieluinen Joona Murtolahti. Pelikentän puolella Joona muistetaan älykkäänä ja hyvin peliä lukevana puolustuspään pelaajana jonka taituruudesta, pelin rytmittämisestä ja huikean syöttöarsenaalin hyödyntämisestä viheriöllä ollaan saatu nauttia Forssan lisäksi myös Kajaanissa ja Valkeakoskella.
 
Mikäli Joona on onnistunut istuttamaan suhteellisen nuoreen ja kokemattomaan pelaajarinkiin ( ainoastaan kolme 70-luvulla syntynyttä pelaajaa (Vuorinen, Laine, Dankov) + tarvittaessa taustalla toimiva J. Ihalainen) edes hitusen omaa pelifilosofiaansa on varmasti luvassa forssalaisittain mieluisaa katsottavaa. Sarjajärjestelmän ja tämän vuoden Tampereen piiri kolmosdivarin tason tuntien haaste sarjapaikan uusimiseen on kuitenkin kova.
 
VENYTTELIJÄ VUORINEN
 
Forssan Jalkapalloklubi sai mieluisan paluumuuttajan riveihinsä Somerolta, kun joukkueeseen liittyi kokenut maaliverkkojen pöllyttäjä Kari ”Filippo Inzaghi” Vuorinen. Terveenä pysyessään ja pelihuumorin ollessa kohdallaan Vuorinen muodostaa yhdessä Dankovin kanssa varmasti yhden lohkon parhaista ja mielenkiintoisimmista hyökkäyskaksikoista.