TORSTAINA SUOMI vs. TSEKKI
 
 
Vihdoin ollaan joka keväisissä kiekkokarkeloissa tämän vuoden osalta edetty siihen vaiheeseen, että voidaan aloittaa tosi pelit. Torstaina Suomi saa vastaansa Tsekin. Odotettavissa on tiukka kamppailu ja toivottavasti Suomi onnistuu nollaamaan katkeran, mutta merkityksettömän, Venäjä-tappion nopeasti sekä kokoamaan rivinsä.
 
Saksassa pelattavat MM-kisat ovat tasoltaan heikkotasoisimmat pitkään aikaan ja mitä luultavammin tähän vaikuttaa Vancouverin olympiakisojen läheisyys. Niin tain näin Suomessa MM-huuma on sitä luokkaa, että telkkua tapittaa taas torstaina puoli valtakuntaa. Maailmalla lätkä on lajina yksi kärpäsen paska, mutta Suomessa kiekkosankarit ovat lähes kuninkaallisia. No, kai se on sitä ”jääkiekkokulttuuria”, lätkä kun kuitenkin on yksi niitä harvoja lajeja joissa Suomi pärjää kansainvälisellä tasolla.
 
En tiedä onko Suomessa lätkäkulttuuria tai ei, mutta urheilujournalismin kulttuuria ei kyllä ole alkuunkaan, ainakaan YLEssä. Samoja iänikuisia pelaajakortteja on veivattu kisalähetyksissä jo vuodesta -95 ja sama pätee tyhjänpäiväisiin kommentaattoreihin, hoh hoijaa. Onneksi Tamia ei ole prinsiippeineen ainakaan allekirjoittanut vielä nähnyt kisastudiossa. Tammisen juna meni jo siinä vaiheessa, kun Kärpät nousi liigaan. Vielä surullisempi studiovieras on Forssassakin majaansa pitävä ja grappaa litkivä filosofikiekkomies Alpo ”Ape” Suhonen. Mutta löytyypä Suomesta sentään ammattitaitoisiakin kommentaattoreita, tästä loistavana esimerkkinä mm. Ville Peltonen, Pasi Nurminen ja Tuomo Ruutu. Valitettavasti Pietilän hyminää ja joo,joo-kommentteja joudutaan kuitenkin yhä lähetyksissä seuraamaan. Studioisännät; Teemu Niikko ja Tapio Suominen, sitä vastoin ovat erinomaisia valintoja keskustelun vauhdittajina. Saapi nähdä millaiseksi hulabalooksi homma muuttuu, kun lähetykset siirtyy Maikkarille, joka on kuitenkin brändätty huomattavasti viihteellisemmäksi kuin Yleisradio. Toivottavasti ainakaan ruudussa eivät keikaroi Porttila ja Saukkonen sinappitakkeineen.
 
Media jaksaa möyhiä MM-kiekon ympärillä ja kansa jaksaa tekstata sms-viesteillä milloin mihinkin kysymykseen mahdollisen arvontalahjan toivossa. Jokainen tietty käyttää rahansa mihin haluaa, mutta vähän ihmetyttää kuka viestejä jaksaa lähettää. Hypetyksen mukaan kuulemma Petu Nummelin on Suomen ykköspakki. Aha, millä perusteella? Silläkö, että miehellä on takana jo 15 edustusta MM-kisoissa? Haloo!! Pelillisesti Nummelin ei kyllä ole Suomen ykkös- eikä edes kakkospakkiparissa. Nummelin on kyllä kiekollisena (etenkin kun vastustaja ei lyö kovaa painetta) erinomainen, mutta se oman pään pelaaminen mikä kaiketi ainakin minun käsitykseni mukaan on puolustajalle vähintäänkin yhtä tärkeää kuin hyökkäysten tukeminen on suorastaan säälittävää. Plus-miinustilasto on armoton ja se ei anna tilaa selittelyille ja siinä tilastossa Nummelin ei kyllä ole piikkipaikalla, toisin kuin suurimmat otsikot kiertävä Pasi Puistola. Nummelin on jalalla tolkuttoman hidas ja kun liike on puutteellista pyrkii Nummelin kulmissa vain peittämään, peesailemaan ja roikkumaan selässä. Nummelin nakuttaa pisteensä lähes poikkeuksetta alkulohkojen peleissä ns. heikkoja maita vastaan, mutta tosi peleissä viidellä viittä vastaan pelatessa Nummelin tulee olemaan tuuliajolla, vaikkakin ylivoimalla on suorastaan loistava.
 
Tähän astisten esitysten perusteella Pyöveli nostaa ykköspuolustajaksi Mäenpään, joka on pelannut takalinjoilla suorastaan eleettömän varmasti ja myös ylivoimalla otteet ovat olleet varsin moitteettomia. Pirteitä otteita puolustuksessa on niin ikään esittänyt JYPin nuorukainen, herra Vatanen, joka muutamaa junnumaista virhettä lukuun ottamatta (Tanska-ottelussa mies vietiin kahville kunnolla ja Venäjä-ottelussa hätäily kiekon kanssa ja turhan rohkeat nousut) on ankkuroinut itsensä suomalaisten sydämiin ja luultavasti pitkäksi aikaa. Pirteitä esityksiä niin ikään esitti Hietala niin kauan kuin pelasi. Puistola ja Jaakola ovat olleet varmoja peruspakkeja, samoin kuin Niskala, jolta kylläkin oli lupa odottaa jopa enemmänkin. Totaalinen pettymys sitä vastoin on Lasse Kukkonen. Joukkueen kannalta olisi etu jos Kukkonen oli poissa ja pitkään!!
 
Hyökkääjistä puhtaita papereita ei saa Pyöveliltä ketään. Pirteimpiä esityksiä MM-jäillä hyökkääjistä ovat tarjonneet Immonen, Aaltonen ja Pilhström. Kohtalaisia esityksiä niin ikään ovat esittäneet Kapanen, Korpikoski, Miettinen, Hytönen sekä rottaosaston miehet Hahl, Osala ja Komarov. Pettymyksiä odotuksiin nähden ovat olleet Jokinen, Santala, Lehterä ja Kontiola. Maalivahdit ovat esiintyneet Saksassa vähintäänkin kohtuullisesti ja etenkin Vehanen on ollut MM-jäillä suorastaan loistava.
 
 
 
HEEELLOU VAAN KAIKILLE FÄNEILLE!
 
 
Suursuosion nettilukijoiden keskuudessa saavuttanut, Abba Törnqvist – Amitsun kasvatti, palaa jälleen jatkokertomusten muodossa eetteriin ensi viikolla eli viikolla 21. Seuraavassa osassa seikkaillaan Thaimaassa.
 
Mukavaa ja mieltä ylentävää, että allekirjoittaneen ala-arvoisesti kirjoitetut sivallukset jaksavat kiinnostaa yhä laajempaa lukijakuntaa. Sivukäyntien määrä on kuluttajabarometrin mukaan kasvanut jo lähes megalomaanisiin mittoihin!! Paavolan Pyöveli kiittää ja kumartaa. Kiitän myös mukavasta palautteesta ja toivon sitä myös jatkossa lisää. Laittaa saa risuja tai ruusuja, nimimerkillä tai ilman, kaikki palautteet otetaan kiitollisuudella vastaan. Pyydän kuitenkin muistamaan, että kaikkia juttuja ei ole laadittu ihan ilman värityskirjaa ja että kaikkia juttuja ei suinkaan ole laadittu ihan vesilinjallakaan, juttuihin kehotan siis suhtautumaan asiaan kuuluvalla vakavuudella.
 
Alustavien keskustelujen perusteella Forssan Suupparien edustusjoukkueen taustaryhmien kanssa legendaarinen Siltasen Corner palaa jälleen ohjelmistoon syksyllä ja tuttuun tapaan Siltasen Corner esittelee Fosun sivuilla juttuja ja sanan väläytyksiä ykkösdivarisalibandystä ja sen ympäriltä. Siitä jatkuuko Paavolan Parrunpätkän blogissa ”Alkunews” syksyllä näyttää aika, mutta varmaa on että ”FPS Plaza” on tullut tiensä päähän. Toistaiseksi FJK Online jatkuu, mutta myös sen jatkosta ollaan odottavalla kannalla.
 
Lukeminen kannattaa aina, valisti aikoinaan Jörn Donner tätä pohjoista ja sivistymätöntä kansaa, mutta liekö sitten pitävän paikkansa. Paavolan Pyöveli ei ole juuri kirjoja lukenut, mutta tahkoa on tullut kierrettyä useassakin paikassa ja useampaankin tapaan. Kokemukset näkyvät myös jutuissa, jotka eivät suinkaan ole täysin mielikuvituksen tuotetta, vaan osin aivan täysiä tosia. Kylmä rinki perseen alla Pyöveli onkin viimeajat odottanut milloin postiluukusta kolahtaa julkisen sanan neuvoston nootti ja käy kuten Hasardille, joka iski iltapäivälehden kolumnillaan liian arkaan paikkaan kommentoidessaan Tony ”Viikinki” Halmeen edesottamuksia.  Kaarina Hasard on mainio kirjoittaja ja jutuissa on kieltämättä asennetta niin kuin tulee ollakin. Ilman vastaavanlaisia kirjoituksia ovat kolumnit yhtä tylsää pullamössöä, mutta jälleen kerran niin kuin usein aikaisemminkin nosti isoveli päätään. Totta on siis sekin, että elämme poliisivaltiossa. Ja seuraavassa lauseessa puhutaan sananvapaudesta, voi kissan paska, sanon minä. Paavolan Pyövelin periaate on jo palstaa aloitellessa ollut että teksti on kriittistä ja keskustelua herättävää. Jos joku suoritus ottelussa on heikko tai sen olisi voinut tehdä paremmin, tulee se myös sanoa! Samaa pätee toiseen suuntaan. Kyllä pelaajalla (joiden tiedän olevan sen verran narsisteja, että lukevat juttuja omista peleistään) pitää sen verran olla paksunahkaisuutta, että kestää kritiikin kuin mies.
 
 
 
Ohessa hieman lukijoiden palautteita blogista, joten kansat syvät rivit ovat puhuneet:
 
Vorssan matadorilta kerrassaan mahtavaa kynäakrobatiaa! – Sexynator
 
Olet elävä säilä…uskomatonta juttua. – Shampoo
 
Näitä juttuja o kiva lueskella. Äijä on ihan paras reportteri. – Kärppä
 
Ihanaa, Siltanen Ihanaa. Loistavaa et juttuja on tulossa jatkossa enemmän. Salibandykautta odotellessa – Alivaltiosihteerikkö
 
Sihvonen on paperia Siltasen rinnalla! Olee Rike!!! – Löysä-Pate
 
Briljanttia tykitystä. – Habanero
 
Siltanen on noussut samaan sarjaan Juoppuhullun päiväkirjan kanssa. - K. Riitikko
 
Siltanen osuu maaliinsa kuin Naton täsmäohjus! Siltanen iskee poikittaista mailaa tylsille toimittajille kovempaa kuin 600 000 volttia!! – Reviisori Hietala
 
Parasta netissä pornon jälkeen. – Mr Holmes
 
 
_______________________________________________________________________________________________
 
SILTASEN CORNER – KUN TAIVASKAAN EI OLE RAJANA