Sunnuntaina 13.6. sai FJK vieraakseen kokeneen PJK:n ja kuten monesti nuoruuden ja kokemuksen kohdatessa, oli kokemus lopulta valttia. Pirkkala nappasi pisteet harmittavasti mukaansa FJK:n johtaessa ottelua parhaillaan jo 2-0. Loppulukemat 2-3 syntyi viitisen minuuttia ennen loppua hurjan pyörityksen päätteeksi.

Ottelu alkoi pirteästi ja tempo sekä ottelun intensiteetti oli aivan toista luokkaa kuin FJK:n viime aikojen kamppailuissa mikä lämmitti suuresti ainakin allekirjoittaneen ja joukkueen piiskurin, Joona Murtolahden mieltä. Forssan Jalkapalloklubi oli liikkeellä hyvällä jalalla, mutta niin oli myös Pirkkala, joka hallitsi ensimmäistä jaksoa luoden painetta FJK:n kenttäpäätyyn. Kotijoukkue FJK:n paketti pysyi ensimmäisen jakson ihailtavalla tavalla kasassa ja tossu liikkui asian edellyttämällä tavalla eikä PJK onnistunut luomaan kovinkaan kummoisia tilanteita, lukuun ottamatta yhtä tuhannen taalan paikkaa, jossa PJK:n hyökkääjä pääsi puskemaan viidestä metristä pallon ohi maalin kuin Mika ”Air” Kottila aikoinaan. Forssan Jalkapalloklubi oli lähes koko ensimmäisen jakson alakynnessä, mutta onnistui kuitenkin luomaan joitakin vaarallisia vastahyökkäyksiä Ivo Dankovin toimiessa pääarkkitehtina. Maalien makuun päästiin noin viidentoista minuutin kohdalla, kun pallo tupsahti keskityksestä kuin tarjottimelle Ville Lintulalle, joka siirsi nahkakuulan hallitusti pömpeliin. Tauolle lähdettiin ehkä hieman kenttätapahtumien vastaisesti kotijoukkueen johtaessa 1-0.

Toiselle jaksolle lähdettiin FJK:n maalin johdossa. Toisen jakson alkupuolella peli eteni tasaisissa merkeissä, kunnes elastisuudestaan tunnettu Kari Vuorinen pääsi oivallisen karvauksen tuloksena vapauttamaan 36-vuotiaan bulgaarin pahantekoon. Lähes 250 maalin Ivo Dankov ei epäröinyt läpiajossaan, vaan siirsi varmasti pallon verkon perukoille. Tässä vaiheessa FC Jazzistakin tuttu PJK:n valmentaja Petri Nieminen alkoi käydä kuumana kuin hellan koukku ja sanan säilän sivalluksista osansa saivat niin tuomarit, katsojat kuin PJK:n pelaajatkin. Mesoaminen ja psyykkaaminen tuotti hedelmää ja PJK saikin otetta pelistä. Oivallisia maalintekopaikkoja oli molemmissa päissä ja maali suorastaan ”roikkui ilmassa”. Pelin aaltoillessa päästä päähän onnekkaampi tässä kohtaa oli PJK saaden kuparisensa rikki. Tilanteessa 2-1 alkoi kokemus ja maltti nostaa päätään. PJK tasoitti lukemiksi 2-2, kun peliaikaa oli kellossa kuta kuinkin jäljellä vartin verran. Tasoitusmaalin jälkeen FJK:n peli oli sekaisin kuin Haminan kaupunki eikä asiaa helpottanut lainkaan päätuomarina toimineen veijarin sekoilu ja epäjohdonmukaiset vihellykset. FJK:n kannalta näytti todella pahalta, sillä tilanteen tasalla olivat valkonuttuisesta kotijoukkueesta vain maalivahti Mika Filppu ja keskuspuolustuksessa häärinyt Jarno Hankaniemi, pirteästi laidalla esiintynyt Ville Lintula ja maaliahne Ivo Dankov muun joukkueen ollessa täysin purjeissa. PJK:n pelaajien kasvoilta paistoi sitä vastoin kirkkaana voitonhalun kiima ja lopulta uuttera yrittäminen sai palkintonsa, kun PJK pääsi siirtämään lukemiksi 2-3 tolpan kautta.

Todella harmittava tappio FJK:n kannalta, sillä pisteet PJK:lta olisivat olleet tässä kohtaa sarjaa äärimmäisen arvokkaat. Seuraavan kerran pisteiden metsästystä FJK jatkaa kotonaan 18.6. jolloin Lamminrannan hornankattilaan saapuu vieraaksi PS-44 Valkeakoskelta.