Forssan Jalkapalloilun lippulaiva FJK saa tänään 29.6. vastaansa Toijalan Pallo-49:n. Otteluun FJK lähtee veitsi kurkulla, sillä pisteitä joukkue tarvitsee kipeämmin kuin koskaan, muuten forssalaispelurit saavat alkaa totutella tulevaisuudessa Tampereen piirin IV-divarin hiekkakenttäotteluihin. Sarjassa illan joukkueet ovat lähes tasapisteissä putoamisviivan tuntumassa, joten sarjapisteet ovat molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeät ja siten ottelusta voidaankin povata tasaista vääntöä. FJK on tappioiden myötä ajautunut sellaiseen kurimukseen ettei kotijoukkueelle ottelusta riitä kuin voitto, mutta selvää on, ettei edellisten ottelujen kaltaisiin ailahteluihin ja sekoiluihin ottelun sisällä ole varaa.

Kahdessa edellisessä ottelussaan TP-49 on yltänyt tasapeliin (VAKPin kanssa 0-0 ja TPV:n kanssa 1-1), joten Toijalan puolustuspään pitävyys näyttäisi olevan viimeisten otteluiden valossa kohtalaisessa iskussa, maalinteon ollessa toijalalaisten akilleen kantapää.
 
FJK on esittänyt parhaillaan erinomaisia otteita, mutta pahimmillaan joukkueen edesottamuksia kentällä voi kuvata termillä ”totaalinen katastrofi”. Viime aikojen esitykset ovat olleet kaikkea muuta kuin lupauksia herättäviä ja niinpä tappioputki onkin ehtinyt venyä jo useamman ottelun mittaiseksi.
 
POISSAOLOJA JA VAHVISTUKSIA
 
Kotijoukkueen ykkössyömähammas on illan kamppailusta poissa (liekö edes tarvetta mainita kuka), mutta vastaavasti rosteriin FJK:lla on nostaa kovan luokan vahvistus eli Miikka Murtolahti. Liukasliikkeisen Murtolahden lisäksi joukkueen vahvuuteen liittyy vähäiselle peliajalle SoVossa jäänyt puolustuspään luuta Janne Tuominen. Myös taustalle eli valmennukseen FJK on haalinut lisävoimaa ja sitä tarjoaa ex-FJK koutsi Jussi Kinnunen, joka tulee varmasti tuomaan uusia näkökulmia valmennuspuolelle; yleisesti tiedetty faktahan on, että neljä silmää näkee paremmin kuin kaksi. Kinnusen tulon allekirjoittanut näkee todella positiivisena ja toivottavasti Kinnunen yhdessä vastuuvalmentaja Joona Murtolahden kanssa pystyy valjastamaan joukkueen sille tasolle, että häpeällinen putoaminen sarjaporrasta alemmaksi voitaisiin välttää.
 
Forssan jalkapalloklubi koki juhannuksen aikaan kirvelevän menetyksen, kun hyvään iskuun päässyt Ville Lintula teloi itsensä sairastuvalle eikä valitettavasti Ville ole ainoa toistaiseksi kokoonpanosta poissaoleva. Poissaoloista johtuen maalinsuulle asteleekin mitä luultavammin kaikkien janoisten sankari eli Koivusaarenkadun Hasselhoff, Pasi Lehtonen (mikäli eilisissä viimeistelyharjoituksissa sattunut alavartalovamma ei pelaamista haittaa).
 
VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ
 
FJK:n pelimiehillä on vielä syyskausi aikaa osoittaa olevansa kolmosdivaritason pelaajia, mutta jotta siihen päästään on haalarit kaivettava esiin ja laittaa teot puhumaan puolestaan. Toivottavasti tänään joukkueella riittää asennetta ja Lamminrannan viheriöllä nähdään sinivalkoinen joukkue, joka on täynnä tulta ja tappuraa ja tarvittaessa puree vaikka vastustajaa nilkkaan jos tilanne sitä vaatii. Taistelu sarjapisteistä alkaa Forssan Urheilukentällä klo 18.30.