Painitermein kuvaten FJK on tällä hetkellä todellisessa sillassa ja kanveesista nousuun kaivataan nyt todella rivakoita otteita. Polttavassa helteessä FJK kävi sunnuntaina 4.7. kärsimässä hampaattoman esityksen jälkeen 2-0 kuokan TKT:lle ja sai näin jatkoa voitottomien otteluiden sarjalleen.

Seuraavassa ottelussa 16.7. FJK saa kotonaan vastaansa Tampereen Peli-Toverit.

________________________________________________________________

 

ABBA TÖRNQVIST – RIEMULOMA PATTAYALLA ( osa 2 / 5 )
 
 
Abba ja Mika olivat saapuneet kaksi päivää sitten sinivalkoisin siivin Pattayalle. Muutaman päivän pörräys rannoilla ja yökerhoissa oli vaatinut veronsa ja kesken hulppean bileillan Mika oli sammahtanut hotellin aurinkotuoliin polteltuaan hotellihuoneessa ruohoa edellisenä iltana yökerhossa tapaamansa thaitytön kanssa. Humala- ja pilvipäissä Mikan ajatukset karkailivat. Mikan ajatukset olivat, kuten aina, thaitytöissä. Abballa sitä vastoin ei mennyt yhtä hyvin. Abba virui käsiraudat ranteissa, pallo jalassa ja suukapula suussa poliisiaseman putkassa.
 
Tapahtumat saivat alkunsa edellisiltana kun pojat olivat yökerhojen sijaan päättäneet lähteä tutustumaan Thaimaan kulttuuriin ja kohteeksi he olivat opaskirjasesta napanneet Prasat Him Phimain eli Khmerien mystiset temppelit. Temppelimuseossa Abba ja Mika oppivat kovasti uusia asioita Kauko-idän historiasta ja väkevä menneisyys teki Abbaan siinä määrin suuren vaikutuksen, että hän päätti hankkia itselleen ikioman buddha-patsaan kotiin viemisiksi. Mielessään Abba jo ilakoi kuinka hieno pronssinen patsas olisikaan hänen vanhempiensa omakotitalon portin pielessä.
 
Abba löysi temppelistä komean buddha-patsaan, mutta hintalappua kyseisestä patsaasta Abba ei kuitenkaan nähnyt, joten Abba tiedusteli hintaa temppelissä notkuvalta oranssiin lakanaan kietoutuneelta munkilta. Munkki höperteli jotain epämääräistä, olisikohan nauttinut sam song rommia hieman liikaakin. Hän piti kämmeniään yhdessä ja kumarteli anteeksipyytävästi. Temppelin harras ilmapiiri rikkoutui kun Abba tovin ukkoa haastateltuaan karjaisi kohteliaasti, "Etkö sä saatanan nahkatukka voi kertoo ton patsaan hintaa?" . Abba jatkoi vielä ettei ala leikkimään sitten mitään tinkimisleikkiä, vaan haluaa lopullisen hinnan saman tien, sillä paalua kyllä härmän jätkältä Bermuda-sortsien taskuista löytyisi. Lisäksi Abba koitti urkkia vielä voiko ostoksen maksaa käteisellä. Lähellähän oli kaksikin pankkiautomaattia josta saattoi nostaa rahaa juuri tämän tyyppisiin heräteostoksiin. Kun ukosta ei saanut irti mutinaa kummempaa nappasi Abba patsaan mukaansa ja nakkasi munkille kouraan 100 bahtia.
 
Abba ja Mika jatkoivat kulttuuriretkeään patsas kainalossa. Aurinko porotti täydellä teholla pilvien lomasta. Huh, tätä kosteaa kuumuutta, tuumivat Abba ja Mika mielessään. Abban mieleen tuli Kanta-Hämeessä, Tammelassa, asuvan sukulaisen rakastajattaren hirsisauna Pyhäjärven rannalla. Siellä kun vettä heitti kiukaalle niin se suhahti samalla tavalla kuin oluttölkin avaamisesta kuuluva pihahtava ääni. Tätä muistellessa päättivät pojat ostaa janojuomaksi muutaman Tiger-merkkisen oluen. Abba ja Mika menivät pieneen putiikkiin jossa myyjänä oli arviolta 18-vuotias tyttö jolla oli yllään bikinit, joiden lämpöarvo taisi olla kohtalaisen pieni, siinä määrin niukasti bikineissä oli kangasta käytetty.
 
Tiger-olut sopi mainiosti vaativaan skandinaaviseenkin makuun ja kylmä olut maistui kuivassa kurkussa suorastaan jumalaiselle. Abba ja Mika istuutuivat läheiselle puiston penkille nauttimaan eväistään patsaan nököttäessä Abban sylissä. Toista olutta litkiessä tapahtuikin sitten jotain ennenkuulumatonta. Hölmistyneiden suomipoikien eteen ilmestyi poliisiauto kuin tyhjästä ja he pidättivät Abban. Mitään sanomatta miehet nostavat Abban ja patsaan takapenkille Mikan toljottaessa esitystä kuin mykkä pillua. Buddhapatsas oli niin kookas ettei se ollut mahtua takapenkille, mutta nokkelat poliisit keksivät avata auton kattoluukun ja kohti poliisiasemalle saattoi alkaa. Putkassa oli melkoisen tiivis tunnelma ja kun lämpötilaa kopissa oli liki 40 astetta oli hajukin sen mukainen.   
 
________________________________________________________________
 
Abba Törnqvistin ensimmäinen seikkailu ”Koulun Päätösbileet (osat 1-3)” nähtävissä netissä ja löytyy blogista aikaisemmista tarinoista selaamalla. Myös ensimmäinen osa jatkokertomuksesta ”Riemuloma Pattayalla” löytyy selaamalla. Jatkokertomuksen osa 3 / 5 ilmestyy nettiin viikolla 30.