Nihkoista, kovin nihkoista on ollut FJK:n peli tällä kaudella ja juuri nyt näyttää sarjatilanne forssalaisittain kovin pahalta, mutta uskotaan ja toivotaan että joukkue pystyy hoitamaan kauden kunnialla loppuun ja selvittämään itsensä pelaamalla kuiville.
 
Hervannassa 27.7. sinetöidään pitkälti FJK:n sarjataso ensi kaudeksi. Jatkaako FJK otteluitaan ensi kesänä pölypilvien keskellä ”hiekkakenttäsarjassa” vai nykyisellä sarjatasolla? Löytyykö joukkueesta riittävästi äijämäisyyttä ja voittamisen halua? Nyt jos koskaan on kokeneiden profiilipelaajien osoitettava ”ammattiylpeyttä”, otettava roolia kentällä, herättävä kaksi kuukautta kestäneestä Ruususen unesta ja näytettävä otteillaan mitä he ovat miehiään. Nyt puhuvat tulokset, eivät miehet.
 
Forssan Jalkapalloklubi on pelannut otteluita ennen tiistai-illan peliä 15 joista sarjapisteitä on kertynyt 14. Tällä hetkellä se oikeuttaa sarjassa 11. sijaan. Sarjojen uudelleen järjestelyjen myötä sijoilta 10-14 putoaa sarjassa suoraan neloseen ja vielä yhdeksäskin joutuu karsimaan, joten joukkue joutuu tiistaina Tampereella todella tiukan paikan eteen. Yhdeksänteen sijaan, eli karsijaan, ero on neljä pistettä ja tappiolla karsijan ja viimeisen säilyjän paikka saattaa karata forssalaisilta jo käytännössä tavoittamattomiin. Kyseessä on siis käytännössä katsoen pakkovoitto mikä ei suinkaan ole mahdoton jos joukkue pelaa taitojensa edellyttämällä tavalla.
 
Tiistaina vastaan asettuu ”kuoleman kamppailussa” Hervannan Keskuskentällä TPV:n kakkosjoukkue ja ottelu on illan molemmille joukkueille elintärkeä, sillä tappiolla illan kotijoukkue, joka tällä hetkellä on yhdeksäntenä eli karsijan paikalla, karkaa kyllä Klubilta pelottavan kauas. Toki otteluita on vielä jatkossakin jäljellä ja sarjapisteitä jaossa, mutta jos FJK on kaudella onnistunut kokoamaan pisteitä piste/peli-keskiarvolla niin aivan megalomaanista pistesaalista ei voida odottaa loppukaudeltakaan ellei jotain todella dramaattista muutosta joukkueen sisällä tapahdu.
 
Forssalaiselle jalkapalloilulle tippuminen nelosdivisioonaan olisi todella raju isku ja käytännössä se merkitsisi sitä, että Somero vankistaisi asemaansa alueen ykkösseurana. Kuka tekee tiistaina tarvittavat maalit? Saadaanko oman pelin rakentelu uomiinsa ja kuka ottaa johtajuuden pelin tekemisestä? Kykeneekö joukkue puolustamaan omalla kenttäpuoliskolla kollektiivisesti? Entä pysyykö pakka tiiviinä ja välimatkat kurissa? Millainen nuoren joukkueen pelirohkeus paineen alla? Kestääkö pelaajien ”kasetti” tiukassa paikassa?
 
Jalkapallon MM-kisoista megajulkisuuteen ponnahtanut 24-vuotias malli Larissa Riquelme osoitti ihailtavaa kansalaisrohkeutta lupaamalla juosta kadulla ilman rihman kiertämää jos Paraguay voittaa mestaruuden. Paraguay ei lopulta yltänyt mestaruuteen, mutta Larissa riisui silti. Miehet tuskin laittaa vastaan moiselle tempaukselle. Jos FJK voittaa tiistaina ei Siltanen lupaa juosta alasti (mikä olisikin varsin irvokasta), mutta ylitsevuotavan oodin pelin ratkaisijalle Siltanen lupaa kynästään nettiin sipaista.