Elokuun koittaessa on syytä alkaa pikku hiljaa valmistautumaan hallivuorojen alkuun ja kaivaa autotallin perältä vanhat salibandymailat ja kuumailmapuhallin. Kesätreenit ovat menneet Forssan Alullakin harrastelijaporukalle tyypillisesti ”pienellä porukalla”, mutta ymmärtäähän sen joukkueelta joiden pelaajilla salibandy ei ole kuitenkaan elämän prioriteeteista se aivan maailman kaikkein tärkein asia. No, mutta lätinät sikseen. Jokainen asianosainen varmasti tietää itse mitä on tullut tehtyä ja mitä on jäänyt tekemättä. Elokuussa salivuorojen lomassa toki on vielä hyvin aikaa hakea pohjakuntoa sarjapelejä silmällä pitäen ellei nyt ole aivan päästänyt itseään grillikauden aikana repsahtamaan.
 
”KREMLIN PUNAINEN VAARA” ASTUU NÄLKÄISENÄ KAUKALOON
 
Saliharjoitusten myötä boksiin astelee jälleen tarunhohtoinen joukko toinen toistaan komeampia uroita ja kuten ennenkin tuo kaksipäisenkotkan varjossa kasvanut sekalainen seurakunta on täynnä hienoja pelimiehiä. Koossa on tällä hetkellä ehkä Alun historian kokenein ja kokonaisuutena ehein materiaali, joten palikat sarjaan lähdettäessä vaikuttaisivat kyllä olevan kohdallaan ja kunhan yhteispeli ja taktiikka saadaan loksahtamaan kohdalleen voidaan joukkueelta odottaa yltämistä aivan terävimpään kärkeen.
 
Maalinsuulle Forssan Alulla on tulevalla kaudella heittää kaksi kivenkovaa kassaria eli Mikko Moisander ja Marko Jakonen. Viime kaudella Moisander oli maalinsuulla suorastaan ilmiömäinen ja otteissa oli kieltämättä paljon samaa kuin taannoin Ilpo Kauhasella Tapparan maalipuiden välissä 90-luvulla. Marko Jakonen taasen ei esittelyjä kaipaa ja löytyypä tältä Kaukjärven kingiltä kokemusta hivenen kovemmistakin peleistä eli kakkosdivarista Christian Teamin paidassa. Jos maalivahtiosasto näyttää olevan hyvissä kantimissa niin samalta näyttää myös sentteriosasto, ainakin paperilla. Keskushyökkääjän tontille on valmennusjohdolla heittää mm. Mr Bolvi eli erilaisilla polvituilla ja muilla apuvälineillä vuorattu Mikko Vihreäsaari, laitakahinoista ensimmäisenä yleensä poistuleva (pallon kanssa) Mikko Kostiainen, pistepörssin kärkipäässä viihtyvä mailavirtuoosi Toni Nieminen jolta löytyy myös taktista näkemystä ja kenties yksi alasarjojen kuumimmista drafteista, Toni Vesala.
 
Kovia pelimiehiä löytyy Forssan Alun tämän kauden rosterista myös muille pelipaikoille. Laitahyökkääjäkalustoon kuuluu likaisen pelin taitaja ja joukkueen vittumaisin vittuilija (vastustajille ja tuomareille) eli kaikkien tuntema Jokioisten Pendolino Mikko Holstikko, joka ei taatusti häviä suunpieksennässä tuumaakaan provosoinnin mestarille, Esa Tikkaselle. Kentällä Holstikko juoksee, juoksee ja juoksee. Sen jälkeen mutisee ja juoksee. Ja protestoi tuomarien tuomioita, siis jokaista tuomiota. Holstikon lisäksi laitahyökkääjäkalustoon kuuluu kärpäsmäisesti kentällä pörräävä Mikko Helin sekä Tero Valtanen, joka on vanhoilla päivillään intoutunut ennennäkemättömään pistetehtailuun. Laitahyökkääjän statusta niin ikään kantavat joukkueen sisäisen pistepörssin voittoon Alun ensimmäisellä sarjakaudella 2002-03 yltänyt Vesa Lundström ja ihanan pelitukan omaava näppäräkätinen puuseppä Esa Malmström. Laitahyökkääjän tontilla edellä mainittujen lisäksi suhaa myös maaliahne Joonas Rautanen, joka kovalla viimeistelyprosentilla ja suoraviivaisella asenteellaan tulee olemaan varmasti tarkasti merkitty mies vastustajien puolustajien toimesta.
 
Puolustus Alulla on täynnä huikeaa osaamista hyökkäyksen tavoin ja takalinjoilta löytyykin sellaisia persoonia ettei paremmasta väliä. Puolustuksen kirkkaimpana kiintotähtenä löytyy luonnollisesti joukkueen kapteeni Pasi Lehtonen. Lehtonen tunnetaan joukkueen sisällä taiteellisena ja herkkänä persoonana joka painaa aina vähintään 120 volttia lasissa ”asenteella kustaan niiden päälle”, vaikka läpi harmaan kiven (tai betonin). Joukkueen kipparin lisäksi joukkueesta löytyy myös Lehtosia enemmänkin eli Pasin velipoika ja järjestöjyrä Petri Lehtonen, joka kentällä esiintyessään ei jätä tuomareitakaan kylmäksi. Tämä puitteet kuntoon hoitava saunailtavastaava viimeistelee maalitilanteet kovalla prosentilla – kunhan pääsee niihin. Huhun mukaan joukkue voittaa ainoastaan kun Petri ”Senaattori” Lehtonen pelaa. Puolustuksesta löytyy niin ikään vakiokalustoon jo vuosia kuulunut luottopakki Janne Takala, joka vääntää väkevästi niin kulmissa kuin maalin edessä myös varmasti tulevalla kaudella tuttuun tapaan lapa kovana. Vanhan viisauden mukaan Jannen ollessa kentällä maalin edessä on vain makuupaikkoja. Janne-poika kun makuuttaa vastustajan vaikka väkisin. Puolustuksessa luutii edellä mainittujen lisäksi myös vapaa-aikanaan hihattomiin pullistelupaitoihin mielellään verhoutuva Jarkko Mäkelä, joka tunnetaan hurjista puoli marathon ajoista ja fyysisestä pelityylistään. Jarkko on hyökkäävä puolustaja tai puolustava hyökkääjä – ihan miten vaan sovitaan tai ei sovita. Muistaa laskea omat tehonsa. Lämää kuin Jutila. Lempinimeä ”Mäksä” totteleva Jarkko on pelimies joka viihtyy mielellään vapaassa roolissa jossa saa kirmata mielin määrin ympäri kenttää. Yksi aktiivisimmista joukkueessa – mielipide löytyy aina. Jarkko Mäkelän lisäksi joukkueessa pelaa toinen Mäkelä eli kuparikolikoiden perässä "kasvattiseuraansa" Fosun ja Pirkkojen kautta paluun kaksi kautta sitten tehnyt Petri Mäkelä. Pete ja nilkkatuet ovat erottamattomat pelikaverit. Petri omaa räjähtävän paikalleen jäämisnopeuden ja kankeat penikoiden vaivaamat jalat. Ilmoitettu lämärikouluun keväälle 2011. Tavoitteena myös valmistua koulusta ennen vuotta 2020. Puolustukseen kokoa ja näköä edellä mainittujen Mikki Hiirien sijaan tuo come backin pelaavaan kokoonpanoon tekevä Jarno Äijälä, joka uskaltaa laukoa ja harhautella kentällä ja näyttää tunteensa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Jarno on myös kuulemma joukkueen vähiten homo pelaaja.
 
 
SALIBANDY ON MAALINTEKOPELI, EI JUOKSUKILPAILU
 
Viikolla 31 pääsee kaupungin ehdottomasti mediaseksikkäin joukkue, kommunistista manifestia ohjenuoranaan pitävä Forssan Alku, monien muiden joukkueiden tavoin aloittamaan salivuorot Rehti-Areenalla ja joukkue pääsee hiomaan sitä kaikkein tärkeintä eli pelaamista. ”Sons of Stalin” tai ”Red Heat”, lempinimellä tunnettu tuomion päivän legioona aloittaa ensimmäiset saliharjoitukset torstaina 5.8. ja toivottavasti paikalle pääsee tuolloin mahdollisimman moni ”toveri”.
 
Siltasen papereissa joukkuetasolla fysiikka ei ole ollut koskaan Alulla ongelma, vaikka joku yksittäinen pelaaja olisi hieman keskenkuntoinen ollutkin. Joukkueena Alku on varmasti fyysisesti sarjapelien alkaessa sarjatason edellyttämällä tasolla, kuten aikaisemmillakin kausilla, sillä niin särmää ja tunnollista porukka punanutuissa on. Mahdolliset puutteet pelissä eivät niinkään liity fysiikkaan, vaan pelilliset ongelmat liittyvät pikemminkin pallolliseen peliin ja viisikkopelaamiseen. Toivottavasti tätä osastoa saadaan petrattua tulevalla kaudella ja varmasti saadaankin, sillä valmennukseen on koottu äärimmäisen väkevä ja nimivahva valmennustrio; Petri Lehtonen, Timo Huusela ja Pasi Lehtonen. Lisäksi taktisen puolen toteutusta tulee varmasti osaltaan helpottamaan kokeneiden vahvistusten (Vesala, Äijälä, Vihreäsaari, Jakonen) tulo rinkiin.
 
Lenkkipolulla vietetty aika on tärkeää ja luo pohjaa pelaamiselle, mutta tärkeintä on mitä tapahtuu kaukalossa ja lähinnä viisikon kesken. Harjoitukset on luonnollisesti viisainta suunnitella niin ettei kiertoharjoituksia ym. tehdä muodon vuoksi, vaan niillä haetaan systemaattisesti jotakin asiaa itse peliin. Toivottavasti viisikon yhteispeliä saadaan kehitettyä jatkossa ja harjoituksiin osallistuminen olisi jopa sillä tasolla, että saataisiin muodostettua suhteellisen kiinteitä ketjukoostumuksia tai ainakin pysyvämpiä tutkapareja.
 
Salibandyssa riittävä peruskunto (sarjataso huomioon ottaen) on edellytys pelaamiselle, mutta lajiharjoittelun kannalta ei aerobinen harjoittelu etenkään alasarjoissa ole kovinkaan merkittävässä asemassa mm. lyhyen peliajan takia. Paljon, paljon, paljon tärkeämpää fyysisellä puolella on räjähtävän voiman kehittäminen (lähinnä loikat, erilaiset vedot) ja erilaisten käännöksien ja suunnanmuutosten harjoittaminen. Harjoittelussa määrän sijaan onkin tärkeää laatu. Alasarjajoukkueilla etenkin harjoituskertoja on viikossa niin vähän, että on erityisen tärkeää käyttää harjoitusaika tehokkaasti ja hyvin suunnitellen pitäen aina kokonaisuus kristallinkirkkaana mielessä.
 
Näillä ikävuosilla turhat luulot ovat ainakin allekirjoittaneella karisseet ja on usein saanut huomata ettei pelaaminen ole koskaan valmista ja uuden oppimista riittää. Taktista hienosäätöä pallolliseen peliin ja viisikoiden liikkumista kollektiivisena ”nippuna” onkin Alun syytä kehittää, sillä hyvin organisoitu ja liikkuva puolustus käytännössä pakottaa vastustajan virheisiin ja säästää turhaa höntyilyä. Välillä järjen jäädessä taka-alalle vauhdin kustannuksella Alulla ainakin joskus saattaa unohtua  kuinka tulee pelata, karvata ja avata jos vastustaja pelaakin useammin käytetyn 1-2-2:n sijaan esimerkiksi ryhmityksellä 2-1-2 tai kuinka on syytä hoitaa oman pään merkkauspeli ja mihin pallollista pelaajaa kannattaa ohjata tai kuinka ”mökkipuolustus” on viisainta hitaissa hyökkäyksissä murtaa. Joukkuetaktiikan ja pallollisen pelin ollessa kunnossa ja asenteen kohdallaan on Forssan Alun joukkue varmasti vaikea voitettava mille tahansa joukkueelle sarjassa, sillä materiaalia joukkueesta löytyy kyllä riittävästi nelosdivaritasolle.
 
HARJOITUSTURNAUKSEN MYÖTÄ UUTEEN MIELENKIINTOISEEN KAUTEEN
 
Kaudelle 2010-11 Forssan Alku on saanut hankittua neljä oivaa vahvistusta kuten Alun kotisivuvastaava Mikko ”Kärpänen” Helin on ansiokkaasti sivuilla tiedottanut ja etenkin kaksikolta Vesala ja Vihreäsaari voidaan odottaa paljon hyökkäyspäässä. Forssan Alun sentteriosasto näyttääkin todella vahvalta kauteen lähdettäessä, sillä tarjolla on neljä laadukasta, mutta hyvin eri tyyppistä keskushyökkääjää; Mikko Kostiainen, Toni Vesala, Toni Nieminen ja Mikko Vihreäsaari. (Näyttää siis vahvasti siltä, että sentteriksi pääsee vain jos etunimi on Mikko tai Toni) Mitä luultavammin joutuu siis joku senttereistä siirtymään laitaan.
 
Jos kovia pelimiehiä on Alulla heittää keskushyökkääjäksi niin vähintäänkin yhtä kovia seppiä löytyy myös puolustuksesta josta ei karismaa ja kovuutta tule puuttumaan sen takaavat joukkueen vahvimman miehen tittelistä kisaavat väkivahva Jarkko Mäkelä ja härkämäinen Jarno Äijälä. Laitaan taasen Alulla on heittää jos ei koko Pohjolan niin Suomen tyylikkäimmän pelitukan omaava herrasmiespelaaja Esa Malmström jonka maagiset kädet tulevat varmasti yllättämään vielä monesti vastustajien puolustuksen. Esan pitkäkierto on jo käsite ja jos Rehti-Areenan lattiapinta-ala olisi hivenenkään pienempi lähtisi kierto parkkipaikalta saakka. Malmströmin ohella laidassa tullaan näkemään yksi sarjan valovoimaisimmista tähdistä eli Mikko Helin, joka kiertolaukauksen osuessa puiden väliin tulee vielä näyttämään yhdelle jos toisellekin maalivahdille vielä sarjassa närhen munat.
 
Ensimmäisen kerran joukkueen iskukyky pääsee testiin pelien osalta harjoitusturnauksessa lauantaina 21.8.2010. Turnaukseen ovat ennakkoon ilmoittautuneet ainakin Urjala, Ypäjä, Loimaa, Somero ja parisen joukkuetta Forssasta Alun lisäksi. Mielenkiintoisia tuttavuuksia turnauksessa tulevat olemaan etenkin lähinnä entisistä Fosun edustusjoukkueen pelaajista koottu nimivahva Fosu2 sekä nousua kakkosdivariin tulevalla kaudella mielivä Loimaan Leisku.