Forssan Jalkapalloklubi matkaa perjantaina 6.8. Hämeenlinnaan jossa vastaan asettuu pelottavan kokenut Härmä. Perinteikäs ja äärimmäisen rutinoitunut hämeenlinnalaisjoukkue on jo käytännössä varmistanut sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle ja kun nousukarkeloihinkin tie näyttää olevan saavuttamattomissa on illan ottelu periaatteessa kotijoukkueelle merkityksetön. Sitä se ei kuitenkaan ole FJK:lle, sillä forssalaisnippu kaipaa pisteitä enemmän kuin kipeästi mikäli mielii jatkaa pelejään kolmosdivarissa. Forssalaisjoukkue lähtee pisteiden saalistukseen hieman vajaalukuisena kun poissa ovat varmuudella kaiken kokenut veteraanihyökkääjä Kari Vuorinen loukkaantumisen takia sekä korttitilin täyttymisen takia keskikentän työmyyrä Pekka Karjalainen ja kovaotteinen Juha Helander. Pikantin lisämausteen peliin tuo valmentaja/pelaaja Joona Murtolahden mahdollinen pelaaminen. Murtolahti kokeneena, vaikkakin varmasti vielä keskenkuntoisena, tuo ilman muuta kaivattua pallollista osaamista, kovuutta, kokemusta ja pelinäkemystä Klubin keskikentälle jota on kaivattu jo läpi kauden. 
 
Joukkueiden vastaavanlaisessa kohtaamisessa viime kaudella Härmä teurasti FJK:n kotonaan rumin lukemin, mutta toivoa sopii ettei historia toista itseään ja forssalaiset pääsevät nauttimaan Holjien markkinoiden ainutlaatuisesta tunnelmasta voitto takataskussa. Mikäpä olisikaan hienompaa kuin nojailla torille pystytetyssä rautakarsinassa muovituoppi helmeilevää kourassa kuunnellen Manserokin kirkkainta helmeä, Eppu Normaalia, muutamaa sarjapistettä rikkaampana. Tällä kaudella Eerikkilän nurmella FJK oli parempi lukemin 2-1, joten eväät iloiseen forssalaisyllätykseen ovat myös tänään olemassa.
 
Sarjatilanne ennen illan ottelua on forssalaisittain vähemmän mairittelevaa katsottavaa. Sarjan kärjessä porskuttaa kahdeksan pisteen erolla seuraavaan Ilves-Kissat. Aamulehden Moro-liite jaksaa hehkuttaa Kissojen menestystä eikä suotta, sillä joukkueen maalivahti Mikko Kruuti on pitänyt maalinsa koskemattomana jo usean ottelun verran ja onkin yksi suurimmista tekijöistä Kissojen menestyksen takana. FJK:n tilanne sitä vastoin ei ole yhtä ruusuinen, sillä kun Ilves-Kissat on koonnut 17 ottelussa pisteitä 44, on FJK kerännyt pisteitä 15. Hiekka tiimalasissa alkaa forssalaisryhmän osalta olla vähissä, sillä pelejä toki on jäljellä, mutta piste-ero säilymisen suhteen on venynyt jo kahdeksaan pisteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa jo sitä, että FJK:n olisi voitettava lähes kaikki ottelut ja TP-49, TKT, TPV/2 saisivat tupeksia omissa kamppailuissaan. Tänään ja jatkossakin FJK:n toiveet luonnollisesti ovat siinä, että Klubi pelaa joukkueita vastaan joille pelit ovat merkityksettömiä eikä motivaatio pelaamiseen ole aivan optimaalisella tasolla. Jos kuitenkin tänään tulee turpaan alkaa se jo ikävä kyllä olla FJK:n sarjassa säilymisen hautajaisten alkusoittoa.