Rehti-Areenalla koettiin eilen maanantai-illan huumaa, kun harjoitusottelussa mittaa toisistaan ottivat Forssan Alku ja Fosun B-juniorit. Junnarit ovat lähteneet tulevaan kauteen hurjin tavoittein ja mukavanlaiseen iskuunhan Tapolan Mikko on saanut ”pikku pojat” syttymään. Tossu liikkui kentällä kuten nuorilla pojilla pitääkin ja pallo teki työtään lattian pintaa myöten kerrassaan ihailtavalla tavalla. Myös pelirohkeus oli hyvällä tasolla, vaikka isot miehet koittivatkin horjuttaa pienehköllä rymistelyllä pallon vatkaamista. Junnut tarjosivat Alulle oivan vastuksen ja oppitunnin pallon liikuttelusta sekä kollektiivisesta viisikkopuolustamisesta. Lopputulos nöyryyttävästi ja täysin ansaitusti nuorelle joskin varsin isokokoiselle Fosu-ryhmälle lukemin 5-0.
 
Illan otteluun Alku lähti hieman vajaalla ryhmällä ja niinpä pelaavaan kokoonpanoon oli valmentajan tonttia hoitelevan Timo Huuselan toimesta nostettu myös ”try out”-miehet; Jari ”Kaukjärven kankikeisari” Lehti ja Jari ”Leiska” Leino, joiden esitykset kaukalossa ovat olleet varsin lupauksia herättäviä. Vierailevista pelimanneista huolimatta kaukalossa tahtipuikkoa heiluttelivat junnut, jotka jakelivat poikkareita läpi Alun puolustusryhmittymän samaiseen tahtiin kuin Helsingin IFK tulee tekemään tämän viikon torstaina Jokereita vastaan ja niinpä Alun maalivahdit (Moisander, Jakonen) saivatkin venyä ottelussa alati parhaimpaansa. Maalivahtipeli oli ottelussa huipputasolla molempien joukkueiden osalta, mutta juuri muuta kehuttavaa ei ottelussa ollutkaan Alun puolelta, sillä niin paljon parempia junnut pelissä olivat joka osa-alueella. Paremmalla viimeistelyllä Alku olisi toki voinut tehdä pari jopa kolmekin maalia, mutta tehokkaammalla viimeistelyllä junnut olisivat voineet yltää jopa kymmeneen. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli vauhdikas, hyvätasoinen ja viihdyttävä peli, jossa toki tuomarilinja oli melkoisesti junnuja suosiva.
 
***
 
Näin ottelusta kirjoitti Fosun kotisivut:
 
B-pojat kylvetti Alkua - 13.09.2010

 
B-poikien ryhmä pyöritteli Forssan Alun miehistä puhtaan 5-0 -voiton maanantai-illan harjoitusottelussa. Alku pysyi poikien kyydissä miten kuten ensimmäisen erän, mutta kun miesten tossu alkoi painaa, alkoivat maaliverkot ropista. Vauhdikkaimmin verkkoja pöllytti Valtteri Rämö, joka teki itse kaksi maalia ja syötti toisen mokoman. FoSun maalin suulla Jere Vuorinen torjui aina maininnan arvoisen nollapelin.

FoSu B-pojat - Forssan Alku   5 - 0 (0-0, 3-0, 2-0)

Jäähyt: FoSu 1 x 2 min; Alku 1 x 2 min

Pistepörssi: Valtteri Rämö 2+2, Henri Korko 1+2, Henri Harju 1+0, Teemu Lagerstedt 1+0, Pekka Kononen 0+1.

 
***
 
Torstaina Alku jatkaa harjoittelua ja valmistautumista sarjaotteluihin harjoitusten muodossa. Tulevien viikkojen agendana on varmasti paneutua entistä tiukemmin pelillisiin asioihin joita ei ole oikeastaan käyty vielä lainkaan läpi. Ainakin eilisen perusteella ihan hiukkasen kuvioiden hiomistyötä on niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin, tosin aika alkaa käydä vähiin, sillä aikaa  ei ole kuin parisen viikkoa H-hetkeen.
 
Forssalaisjoukkue Stagaa harjoituspelissä kotikentällään kyykyttänyt Loimaan Leisku ja Fosu II kohtaavat harjoitusottelujen merkeissä perjantaina 17.9. epävirallisen tiedon mukaan klo 20.30, joten jälleen on luvassa mielenkiintoisia treenimatseja. Alkuhan tiettävästi myös tulee vielä jossakin vaiheessa ennen kauden alkua, luultavasti viikolla 38, kohtaamaan osin Fosun edustusjoukkueen entisistä pelaajista kootun Fosu II:n treenimatsissa.