HARJOITUSOTTELUSSA ALKU SAA VASTAANSA FOSUN JUNNUT
 
Pelimiehen juhlapäivä, pelipäivä. Testosteronia tihkuva Forssan Alku jatkaa valmistautumista tulevaan salibandykauteen harjoitusottelun merkeissä ja tänään maanantaina punanuttuja vastaan asettuu Fosun B-juniorit. Edellisen harjoitusottelun Alku kävi höntsäilemässä ja todellakin, höntsäilemässä, yhdeksällä miehellä Eerikkilän Urheiluopistolla, jossa forssalainen Staga kylvetti Alkua peräti 5-2. Tiedä sitten oliko Alun miesten ajatukset Jutta Urpilaisen verkkosukissa vai Prisman avajaisten kakkukahveissa, mutta mikäli tänään kotihallissa koetaan samanlainen löylytys äärimmäisen taitavien junnujen toimesta alkaa usko omaan tekemiseen olla jo kovasti koetuksella. Ennakkokaavailujen mukaan luvassa on varsin tasaväkinen ottelu, sillä sen minkä Clearasililta tuoksuvat junnut fysiikassa häviävät voittavat he taidossa ja joukkue onkin täynnä toistaan etevämpiä veivaajia ja vispaajia. Luvassa on siis todella mielenkiintoinen harjoitusottelu, jossa vastakkain ovat fyysinen voima ja tekninen taituruus.
 
PALAVERIN KAUTTA UUTEEN KAUTEEN
 
Viime torstaina joukkue istui alas palaverin merkeissä ja tarkoitus oli laatia yhdessä joukkueelle pelisäännöt sekä ”puhdistaa ilmaa”. Todellisuudessa mihinkään ilman puhdistukseen ei kyllä ollut aihetta, sillä kyllähän vieraskirjojen lässytykset ovat pisara meressä eikä niin herkkähipiäinen ole syytä olla, että niille antaisi kovinkaan suurta painoarvoa. Tosin ehkä joukkueen ylläpitämä vieraskirja ei ole oikea forum joukkueen sisäisten asioiden ruotimiseen.
 
Herjaa ja hurttia huumoria pitää aina olla ja mielipiteitään tulee toki aina voida esittää, mm. Siltasen tekstejä saa ja pitää tarvittaessa voida kommentoida. Loukkaavat ja epäasialliset viestit taas ovat eri asia. Palaverin viesti lyhykäisyydessään oli että annetaan kaikille työrauha ja keskitytään olennaiseen. Tämä onkin mainio ohje vaikkakin sarjapelien suhteen aika alkaa pelillisten asioiden läpivientiin olla vähissä. Toivottavasti ja varmasti ennen sarjapelien alkua saadaan joukkue kuitenkin iskostettua kohtuulliseen vireeseen ja sarja-avaukseen mennessä myös viisikkopeli on sarjatason edellyttämässä kuosissa.
 
ALULLA KOOSSA KELPO ROSTERI
 
Nyt näyttäisi siltä, että Alulla on koossa ihan kohtalaiset palikat, joten kaiken loksahtaessa kohdalleen voidaan varovasti jopa odottaa kohtalaista menestystä sarjassa. Kaudella 2008-09 Forssan Alku pelasi kolmosdivaria ja tuota taustaa vasten on varmasti perusteltua lähteä tavoittelemaan tulevalla kaudella lohkon kärkisijoja vaikkakin näyttäisi siltä, että taso nelosessa näyttäisi piirun verran nousseen sitten viime kauden. Myös Alun pelaajamateriaali antaisi viitteitä siitä, että mahdollisuudet aivan kärkijoukkoon ovat olemassa joskin silloin joukkueen on pelattava aivan taitojensa ylärajoilla ottelusta toiseen. Joka tapauksessa koossa on varsin hyvä aihio, joten kaikki edellytykset hyvälle tulokselle ovat olemassa kunhan joukkueen asennepuoli ja taktiikka saadaan hiottua valmennuksen toimesta kuntoon. Toki tähän tarvitaan myös pelaajien sitoutumista ja apua.
 
Jo aikaisemmin Siltanen on tainnut mainita että Alulla on kasassa tällä kaudella kenties kautta aikojen paras materiaali paperilla. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että kyseessä olisi taitavin ryhmä, vaan että kokonaisuutena koossa on kenties ehein ja tasapainoisin joukkue pitkään aikaan. Joukkueesta löytyy sarjatason huomioon ottaen suhteellisen laajalti sekä juoksuvoimaa, fyysistä kaksinkamppailuvoimaa, pelirohkeutta, pallon käsittelytaitoa että teknistä ja taktista osaamista.
 
Playlist: Cheek / JippiKayJei