Torstaina armon vuonna 2010 Suomen aikaa kello 20.30 iskevät yhteen Rehti-Areenan kaukalossa Forssan Alku ja Forssan Staga harjoitusottelun merkeissä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa alkusyksyn aikana kaksi kertaa ja voitot otteluista ovat tasan 1-1. Tasaväkisissä tunnelmissa siis mennään.
 
Harjoituskauden aikana joukkueiden välillä on jo hieman pientä sanaharkkaakin esiintynyt, mutta nämähän on aina syytä jättää omaan arvoonsa ja tuskinpa kukaan niistä on suurempaa numeroa tehnytkään mitä nyt leukoja louskuttaa ajankuluksi. Tosin, mukavaahan se on että etukäteen saadaan luotua pikkuisen lämpöä ja intensiteettiä joukkueiden välille, vaikka vastakkain onkin tukku toisilleen varsin tuttuja pelimiehiä.
 
Etukäteiskaavailuissa Alku lähtee otteluun hallitsevana osapuolena, sillä kyllä sen verran pitää joukkueessa olla ammattiylpeyttä, että pystyy dominoimaan kenttätapahtumia pykälää alempana olevaa joukkuetta vastaan ja löytyyhän Alun rosteista kuitenkin hivenen enemmän kokemusta ylemmiltä sarjaportailta. Forssan Staga on kuitenkin yllätysvalmis ja vasta perustettu joukkue, joten minkäänlaiseen leijumiseen ei toki ole varaa. Lisäksi Alun pelityyliin sopii huomattavasti paremmin vastustajajoukkue joka hallitsee palloa, sillä pallollinen dominointi ei ole ollut valitettavasti koskaan sitä vahvinta Alkua.
 
Kaikki kuitenkin ratkaistaan kaukalossa eikä entiset meriitit paina vaakakupissa mitään ja löytyyhän Stagasta kosolti osaamista runsaasti mm. Suonpään Josen ja Tuomolan Jarkon muodossa. Vartioimatta maalin kulmalle ei myöskään kannata jättää silkkikätistä ja hämäävän hitaasti kentällä valuvaa Jaakko Koivistoa joka tiettävästi on kunnallisvaalihistorian ensimmäinen Tapparan pelipaidassa vaalimainoksessa posettanut herrasmies. Vaarallisia maalinsylkijöitä ja tarkasti vartioitavia pelimiehiä niin ikään Stagan joukkueessa ovat pitkän linjan salibändäri Sasu Räsänen, rannelaukauksen jalon taidon omaava Joni Lahtola sekä lähes kultaranne Jouni Vuorisen kaltaisen laukauksen omaava Simo Vuorinen.
 
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Eerikkilän Urheiluopistolla Alku oli liikkeellä kovin vajaalla ryhmällä ja niinpä tuloskin oli sen mukainen. Tänään koossa on kuitenkin täysin eri nippu ja niinpä ottelutuloksenkin soisi olevan eri sfääreissä. 
 
Ottelun lopputulosta tärkeämmäksi nousee kuitenkin se tosi seikka, että lauantaina 2.10. alkaa Alun osalta tosipelit ja vielä toistaiseksi viisikkopeli ja ketjukoostumukset ovat olleet hakusessa tai ainakin hämärän peitossa. Ilmassa roikkuu siis paljon kysymysmerkkejä, mutta toivottavasti tänään palaset loksahtavat kohdalleen ja ”punaisen sydämen” ja SAK:n jäsenkirjan omaavat Alku-pelurit pääsevät keskittymään turvallisin mielin ensimmäisiin sarjaotteluihin.
 
 
Playlist: Velcra / Can't Stop Fighting