Jatkoa R.Koskelan palautteeseen:

Kiitos Riikka asiallisesta palautteesta. Tästähän on tosiaan virinnyt mukavanlainen keskustelu ja hyvä niin. Blogin tarkoitus on vain ja ainoastaan palvella yleisöä ja herättää keskustelua, ei suinkaan loukata, soimia tai herjata ketään. Itse kyllä kestän palautetta ja vastakritiikkiä ja otan enemmän kuin mielelläni vastaan joko nimimerkin suojissa tai omalla nimellä. Mielellään kuitenkin jokin raja siinäkin mitä ja millä tavalla palautetta annetaan. Mielestäni ei ole oikein aikuismaista antaa sellaista palautetta ”..sormi suussa ja toinen sormi ties missä.”-tyyliin, mutta jääköön tämä asia nyt tähän.

Haluan painottaa että kolumnin tyylilaji on olla kärjistävä ja kriittinen. Kolumnit sinänsä eivät siis ole mitään ”absoluuttisia totuuksia” eikä uutisia, vaan blogi tarkoituksella provokatiivinen, joka on syytä aina pitää mielessä kirjoituksia lukiessa. Tosin tässä kohtaa ”Onhan Päivä Vielä Huomennakin”, kirjoitus ei ole edes mielestäni mitenkään kovinkaan kärkevä, sillä jutun viestihän on, että tippumisesta huolimatta täältä noustaan ja organisaatiota kehitetään, mikä jotenkin on tulkittu koko lailla väärin.

Itse olen ensimmäisen kerran pukenut 1982 Forssan Alun (A-Futis, joka FJK:n edeltäjä tietyllä tapaa) pelipaidan ylleni ja vaikka pelailtua on tullut vuosien saatossa monissakin eri seuroissa ja muissa lajeissa kuin jalkapallossa on tietyllä tapaa FJK:lla aina tietty paikka ”sydämessäni”, joten jokainen voi olla 100%:n varma siitä ettei tarkoitus ole millään muotoa vahingoittaa seuraa tai seuratyön parissa toimivia. Olen pahoillani, että joiltakin osin perustelut perustuvat vuosien takaiseen tilanteeseen, mutta ne olivat vain esimerkkejä joita äkkiä tuli mieleen. Todella mukava kuulla, että asiat ovat tällä erää paremmalla tolalla, sillä uskon että näin myös varmasti on ja että aikaisemmista mahdollisista virheistä on opittu. Mutta kehitystyötä, sitä valitettavasti, riittää aina niin seuroilla kuin meillä ihmisilläkin. Jotenkin tuntuu niin että tekstin perusteella on tulkittu Siltasen väittäneen asioiden olevan päin mäntyä FJK:ssa, mutta näin ei Siltanen todellakaan ole väittänyt, tarkoitus oli viestiä kehityksen tarpeesta.

Ja sitten aiheeseen, joka on (sai kaiketi myös sinulta lähes verenpaineen nousukiitoon) erityisen lähellä sydäntäni eli valmennukseen. Itse valmennuksen sisältöön en halua puuttua, sillä se varmasti on hyvissä kantimissa ja myös sitä varmasti jatkuvasti pyritään kehittämään, mutta tietenkään tarkoitukseni ei ollut sanoa että FJK karkottaa valmentajia, vaan että valmentajille pitää antaa nykyistä enemmän arvostusta ja taata tietyllä tapaa se, että he saavat keskittyä valmentamiseen. Eli taustat olisi oltava kunnossa resurssit toki huomioiden. Joku taisi palautteissa jo mainitakin siitä kuinka tärkeä motivoitunut ja asiansa osaava valmentaja onkaan. Hyvä kuulla, että tähänkin asiaan on saatu parannusta sitten takavuosien.

Toivottavasti tämä jopa ikäväksi nokitteluksikin ajoittain äitynyt keskustelu kuitenkin avasi joitakin uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi ja FJK jatkaa sitä hyvää seuratyötä mitä on jo tehnytkin vuosia. Mielestäni näissä teksteissä välittyy varsin selvästi se, että tässä riitelevät asiat, eivät ihmiset, sillä tavoitehan molemmissa päissä on sama eli se että FJK on aktiivinen ja mahdollisimman menestyvä toimija luonnollisesti seurassa pelaavia poikia, tyttöjä, nuoria ja vähän vanhempiakaan pelureita unohtamatta.
 
 

PS. Tarkoitus oli joulukuussa käväistä Tampereella eräässä konsertissa ja myös Jussi oli käsittääkseni liittymässä joukkoon. Toivottavasti tämä ”verbaalinen iloittelu” ei tehnyt muutoksia suunnitelmiin, sillä ainakin itse mahdun kyllä vielä samaan autoon J.Kinnusen kanssa. :)