Huomenna 12.10. Suomi kohtaa Olympiastadionilla EM-karsintaottelun merkeissä hurjassa nousukunnossa olevan Unkarin. Unkari teurasti edellisessä kamppailussaan San Marinon suurinumeroisesti ja vaikka Suomi onkin täysin eritasoinen joukkue kuin lilliputtivaltio San Marino on Unkari tällä hetkellä suorastaan pelottavan kovassa iskussa vaikkakin Suomi lähteekin otteluun ”ennakkosuosikkina”.
 
Suomi-Unkari otteluiden statistiikka on suomalaisittain tarkasteltuna niin synkkää luettavaa, että lienee syytä jättää historia sen enempää kertaamatta. Edellisen kerran Suomi on onnistunut Unkarin kaatamaan maaottelussa vuonna 1978. Vahvistusta Suomen maajoukkueen maalille otteluun tuo kokenut Jussi Jääskeläinen, joka korvaa maalipuiden välissä mitä luultavammin Otto Fredrikssonin.
 
Kaatuuko kovakuntoinen Unkari stadikalla? Mikäli Unkari poistuu kotimatkalle voittajana alkaa varmasti samanaikaisesti myös Baxterin lähtölaskenta. Nyt alkaa olla palloliiton mitta täynnä ja Stuart Baxterilta tekosyyt käytetty.
 
Ottelu alkaa tiistaina klo 18.30 ja otteluun FJK järjestää Forssasta myös yhteiskuljetuksen.
 
 
ON VAIN YKSI KUNINGAS
 
Eilen lokakuun 10. päivä koettiin historiallisia hetkiä Lahden kisapuistossa Jari Litmasen kunniaksi pystytetyn pronssipatsaan julkistamisen merkeissä. Maailma muuttuu. Litmanen ei. 39-vuotias kaikkien aikojen paras suomalainen jalkapalloilija on edelleenkin tärkeä mies terveenä ollessaan maajoukkueen palapelissä. Toivottavasti tämän ymmärtää myös ”Stuart Little”.