Perjantaina 22.10. on ilmassa sähköä tai vähintäänkin sähkömagneettista säteilyä, kun yhteen iskevät Rehti-Areenalla kotijoukkue Fosu ja FBC Turku. Sarjatilanne divarin länsilohkossa on muotoutunut siinä määrin mielenkiintoiseksi, että perjantaina ei ainakaan panosta tule kummaltakaan joukkueelta ottelusta puuttumaan.
 
Vierailija FBC Turun alkukausi alkoi Fosun tavoin synkissä merkeissä, mutta kolme viimeisintä ottelua onkin sitten sujunut jo huomattavasti paremmin. Kolmen viimeisen ottelun saldo on kaksi voittoa ja yksi tasapeli niinpä sarjapisteitä onkin kasassa ennen illan ottelua viisi. Varsinaissuomalaiset janoavat siis kiihkeästi jatkoa voittoputkelleen varmasti myös perjantaina.
 
Vierailijajoukkue FBC Turulle lohtua toivat viime viikonlopun neljä pistettä, kun taas Fosulla on alla viikonlopusta kaksi äärimmäisen kirvelevää tappiota kärkipään joukkueista. Tappioiden myötä Fosu on valahtanut lohkon jumbosijalle, mutta uskoa omaan tekemiseen joukkue ei toki ole menettänyt, eikä pidäkään. Valmentaja Sami Leikkilä on tappioista huolimatta tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja luottavainen siihen että jossain vaiheessa ”ketsuppipullo aukeaa”, sillä viisikkopuolustus on edellisessä kolmessa ottelussa ollut jo sillä tasolla, että lupa on odottaa jo jossain vaiheessa myös tulosta pisteiden muodossa.
 
Fosun loukkaantuneiden ja poissaolijoiden lista (Laitila, Kouri, Lindström, Kanninen, Andersson, Heinonen) on tällä hetkellä pitkä kuin Schindlerin lista, mutta vallitsevien olosuhteiden taakse Leikkilä ei halua missään nimessä piiloutua, vaan luottaa siihen, että kapeasta rosterista huolimatta joukkueesta löytyy riittävästi taitoa ja tahtoa ottelun kääntämiseen voitoksi. Muutaman profiilipelaajan ollessa poissa Leikkilä peräänkuuluttaakin vastuunottoa muilta, sillä aivan David Copperfieldin tasoisiin sirkustemppuihin kentällä ei hurjassa iskussa oleva forssalaisen salibandyn Grand Old Man, Petri ”Paavolan Pommittaja” Mäkeläinenkään yksin pysty.