Moni varmasti toivoi salaa, että Alkunews häipyisi takavasemmalle (kenties lopullisesti), mutta näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka aikomus allekirjoittaneella siihen kyllä alku syksystä olikin. Siltasen korviin on kantautunut talven aikana useammaltakin taholta sellaista palautetta, että Alkunews olisi ehdottomasti kaivettava naftaliinista takaisin nettiin ja niinpä käytännössä Siltaselle ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin perustaa kaupungin mediaseksikkäimmän joukkueen palsta uudelleen.
 
***
 
Ennen kauden alkua Siltanen ennakoi Alun rosterin olevan kenties yksi Forssan Alun historian parhaista ja niinpä ainakaan allekirjoittaneelle ei ole kovinkaan suuri yllätys, että sarjan piikki paikalla keikkuu tällä hetkellä legendaarinen ja jopa tarunhohtoinen forssalaisseura, ehta ja aito punikkiseura Forssan Alku. Tämä bodya, sporttia ja tsemppistä kaukalossa ja myös sen ulkopuolella tarjoileva urheilumaailman kummajainen on 12 ottelussa saalistanut 21 sarjapistettä ja Huuselan ”alaisuudessa” Alku onkin tehnyt kaukalossa suorastaan murhaavaa jälkeä.
 
Alku on ollut kaukalossa tehokas ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä tämä kirkonkylän komeimmista kolleista koottu nippu tullaankin näkemään ensi vuonna sarjaporrasta ylempänä eli kolmosdivarissa, jossa joukkue pelasi viimeksi kaudella 2008-2009. Edellisestä kolmosdivarivierailusta ei juuri ole jäänyt positiivisia muisteloita, joten ensi kautta silmällä pitäen kauteen on valmistauduttava huolella, muuten sarjassa ei hyvät heilu. Miettivää tässä kohtaa onkin voidaanko jo ensi kautta alkaa sivusilmällä suunnittelemaan vai unohtuuko silloin se tosi seikka, että tätäkin kautta on vielä jäljellä? Vielä kuitenkaan sarjanousu ei ole kirkossa kuulutettu. Alun treeneissä on viime viikot ollut osallistumisprosentti hyvällä tasolla mikä on mahdollistanut loppupelin pelaamisen neljällä vitjalla ja tämä onkin nostanut temmon ihan toisiin sfääreihin mikä on toki pelejä silmällä pitäen vallan mahtava juttu.
 
Tämä kausi pitää toki klaarata kunnialla kotiin, mutta siitähän ei ole epäilystäkään, kun tietää kuinka kovista sälleistä on kysymys, mutta ensi kausi kieltämättä toki hieman pelottaa. Ensi vuonna nimittäin vastaan saattavat asettua sellaiset entisiä divaripelaajia kuhisevat rutinoituneet joukkueet (riippuen toki siitä kuka nousee jne.) kuin mm. SC Lätty, FoSu II, Laaka jne., joten mikäli pelitapaa ja pelikuntoa ei ole hiottu on luvassa varsin kauhun sekaisia hetkiä. Kalaverkot pelaajarintamalla ensi kautta ajatellen on siis syytä laittaa vesille eikä Hyytiäisen Vesa ja Antti ”Huivi” Takala olisi lainkaan pöllömpiä ”saaliita”.
 
***
 
Kuten sanottua Alku on ollut kuluneella kaudella pirteä ja tämän todistaa myös sarjataulukko. Siltanen on kenties ammatillisista syistä johtuen ollut aina lähes perverssillä tavalla viehtynyt numeroihin ja niinpä allekirjoittanut ei voikaan välttää katsausta statistiikkaan. Forssan Alun kauden tämän hetkinen maalisuhde (+30) kertoo lahjomattomalla tavalla siitä, että tulivoimaa hyökkäykseen on tullut sitten männä vuosien. Alku johtaa sarjaa ja niinpä joukkue onkin päästänyt maaleja sarjassa vähiten, kiitos osaavan puolustuksen ja kenties sarjan parhaimpien maalivahtien, Moisanderin ja Jakosen. Uudet miehet; Vesala, Vihreäsaari ja Lumme ovat olleet hyvässä iskussa, vaikka toki herrojen taitotason tietäen parempaankin on vielä aineksia (vaatimustaso tunnetusti Alussa on aina äärimmäisen korkealla).
 
Mutta jos kovassa tikissä ovat olleet uudet ”kaappaukset” niin sitä on myös ollut Jomppeli Rautanen eli Rautzi. Kymmenessä ottelussa tämä erään kotimaisen draamasarjan päähenkilöä ulkoisella habituksellaan erehdyttävästi muistuttava pistenikkari on nakuttanut komeat 22 tehopistettä ja näyttääkin siltä, että tehotilastoja tullaan pistämään tällä kaudella Rautasen toimesta uusiksi. Mukavilla tehoilla Rautzin lisäksi kuluvalla kaudella ovat pelailleet myös ykkösvitjan tutkapari, Nieminen ja Valtanen, ja etenkin Valtanen on jälleen kehittynyt kehittynyt ”nuorena ja kehittyvänä” pelaajana entisestään aimo harppauksin pelaten jälleen ”läpimurtokauttaan” (Valtasella jo kolmas läpimurtokausi peräjälkeen?!?). Mainiota kautta pelaa myös tinkimättömäksi raatajaksi tiedetty Mikko Kostiainen, joka tällä kaudella on onnistunut myös pisteiden muodossa pelaten 1,08 pisteen ottelukeskisarvolla. Kokonaisuutena Kostiaisen johtama hyökkäyskolmikko onkin ollut varsin oivassa vireessä ja hyvästä vireestä on päässyt nauttimaan myös Lundströmin Vesku, joka on iskenyt kakkosvitjan laidassa varsin kohtalaiset tehot 4+4. Lundströmin tavoin myös Mikko Helin on päässyt nauttimaan hyvien ketjukavereiden tarjoiluista ja tämä on näkynyt myös tehoissa. ”Kärpänen” onkin ollut ykkösvitjassa tärkeä lenkki, etenkin pallottomassa pelissä. Tuttua hyvää peruspelaamista ovat tällä kaudella edellä mainittujen lisäksi esittäneet vikkeläkinttuinen Janne Takala, come backin salibandykentille tehneet ”pelimiehet” J.Leino ja J.Lehti (Hanson III), sähäkkä Petri Lehtonen (Hanson I), kapteeni Pasi Lehtonen (Hanson II), metsänpuolelta laukova Esa Malmström, Fosun reserveistä punanuttuihin siirtynyt  Kalle Suonpää ja megalomaanisilla syöttötehoilla operoiva Jarkko Mäkelä. Vuodenvaihteen korvilla Alun jo ennestään terästäkin kovempaan puolustukseen on saatu myös lisävoimaa Tomi Valtasen muodossa ja ainakin ensi vaikutelman perusteella ovat miehen otteet kaukalossa olleet varsin lupauksia herättäviä.
 
***
 
Kaukalossa Forssan salibandyjaoston nuoret ja salskeat urhot ovat olleet hurjassa iskussa, mutta kapitalistien metkut ovat ulottaneet jo lonkeronsa myös umpipunaiseen Alkuun, sillä tänä päivänä Alun kokoonpanoon on pesiytynyt niin kaikennäköisiä raharikkaita yrittäjiä, kokoomuslaisia kuin muitakin pikku porvareita. Mahtaako edes jäsenkirjaa löytyä kaikilta takataskusta? Kaikeksi onneksi sentään kauden päätöslaivareissu suuntautuu itään! Ja onneksi Alun kanssa treenaava Viron pääsarjassa pelaava Rein Kruusat on idästä (eli entisen suuren ja mahtavan Neuvostoliiton alueelta), sillä olisihan ennenkuulumatonta, että Alun treeneissä kävisi esimerkiksi joku ökykapitalisti rantaruotsalainen…