Keskiviikkona 5.1. Forssaan saapui vieraisille SC Kaneetti ja vaikka vastus tiedettiin etukäteen kovaksi oli Fosun piiskurin Sami Leikkilän luottamus omiinsa ennen ottelua kova eikä suotta, sillä SC Kaneetti kaatuikin runsaslukuisen forssalaisyleisön edessä loppu viimeksi komeasti lukemin 12-6. Voiton myötä Fosu nousi sarjataulukossa yhden pykälän ja siten paransi mahdollisuuksiaan sarjapaikan uusimisen suhteen.

***

I ERÄ

Ensimmäisiin vaihtoihin Fosu tuli hyvällä liikkeellä ja ottelun alkuminuutit pelattiinkin Fosun hienoisessa hallinnassa. Ensimmäisen erän edetessä puolimatkan krouviin alkoi vierailija Kaneetti päästä yhä paremmin kiinni peliin. Kaneetti osoitti vaarallisuutensa etenkin nopeissa vastahyökkäyksissä ja vierasjoukkueen puolustuksessa katkojana kunnostautui etenkin pirteän pelin muutenkin pelannut vikkeläkinttuinen Tuomas Savukoski. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemista 4-4.

II ERÄ

Toinen erä pyörähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, kunnes tasatilanteessa 5-5 Fosu otti useamman jäähyn ja Kaneetille tarjottiin ylivoimalla todellista tuhannen taalan paikkaa ratkaista peli, mutta toisin kävi. Suupparit taisteli alivoimalla esimerkillisesti ja rankaisi vierasjoukkueen tehottomuuden niittaamalla alivoimalla yleisön riemuksi tilanteen lukemiin 6-5. Fosu onnistui vielä aivan erän lopussa niittaamaan kertaalleen pallon pömpeliin ja niinpä viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua lukemin 7-5.

III ERÄ

Viimeiseen erään lähdettäessä oli peli vielä täysin auki ja Kaneetti rakenteli tilanteita vaarallisesti kohti Tomi Aaltosen vartioimaa maalia, mutta kaikeksi onneksi viimeistely oli siinä määrin heikkoa ettei Kaneetti onnistunut maalinteossa. Fosu sen sijaan rykäisi neljä maalia noin kahden minuutin sisään ja peli oli käytännössä katsoen ratkaistu. Loppuun molemmat joukkueet tekivät vielä maalit, mutta tuloksen kannalta niillä ei enää ollut merkitystä. Loppulukemat kirjattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen siis kotijoukkueen voiton merkiksi 12-6.

***

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui luonnollisesti Kaneetin saama ylivoimapeli toisessa erässä, jota se ei onnistunut hyödyntämään. Äärimmäisen tärkeän maalin vierasjoukkueen verkkoon viimeisteli todella erinomaisella pelipäällä ollut Teemu "Disco-Teme" Aaltonen, joka liikkeellään piti ajoittain keravalaisia suorastaan pilkkanaan. Aaltosen intoutuessa pelipäälle ei voi kuin ihmetellä miehen fysiikkaa; siinä jalat käy ja maisema vaihtuu. Kyllä kova täytyy olla Classicin rosteri jos ei tällaiselle miehelle ole käyttöä tai ei peliaikaa liigasta löydy. Illan onnistujia henkilökohtaisella tasolla olivat tutut miehet Aaltosen Teemun lisäksi, komean paluun kaukaloon tehneet Juha Laitila ja Kari Kauppi sekä ikinuori Petri Mäkeläinen.

Tärkein seikka kokonaisuuden kannalta mikä mahdollisti kotijoukkueen voiton oli toki edellisiin otteluihin verrattuna parempi viimeistely, jossa Fosu oli SC Kaneettia selvästi parempi. Luonnollisestikaan laukaisukarttaa Siltasella ei ole käytössä, mutta mutu-tuntumalla voisi kuitenkin vetää sellaisen johtopäätöksen, että Fosun laukaukset tulivat muutenkin huomattavasti useammin "laatupaikoilta" vieraitten tyytyessä kaukolaukauksiin. Kuten sanottua viimeistelyssä Fosu oli hyvä ja siinä toki auttoi isosti kahden kokeneen pelimiehen liittyminen pelaavaan kokoonpanoon eli Kari Kaupin ja Juha Laitilan, mikä aikaansai sen, että Fosu sai muodostettua kaksi erittäin hyökkäysvoittoista ja vaarallista hyökkäysvitjaa. Jos Fosu oli muutoinkin keskiviikkona pirteä niin ennakkoluulottomasti pelasivat myös nuoret 93-syntyneet juniorit ja nyt näyttääkin siltä, että Leikkilä on jatkossa pelaajavalinnoissaan suorastaan vaikean tilanteen edessä, kovia pelimiehiä kun näyttää olevan joukkueessa yli pelaavan kokoonpanon.