Viime viikonloppuna siirrettiin kelloja ja koko valtakunta siirtyi kesäaikaan. Saman voi tietysti todeta myös vilkaisemalla ulos ikkunasta. On siis kesä, eihän lunta ole maassa edes metriä!! Tunnetusti Suomen suloinen suvi on sateinen, mutta vähäluminen… Siirtyminen kesäaikaan vaikkei sitä aina ulos katsoessa huomaisikaan kertoo kuitenkin osaltaan siitä, että sarjan alkuun eli tässä tapauksessa nelosdivarin alkuun ei ole enää montaakaan viikkoa.

 

Tänä päivänä kaikeksi onneksi futiksessa harjoitteluolosuhteet ovat sillä tasolla, että vuoden vaihteen jälkeen monilla paikkakunnilla päästään ulos lämmitetyille keinonurmille harjoittelemaan. Taakse ovat jääneet Forssassakin ne ajat jolloin kivitalojen korkuisten kinoksien ympäröimänä piikit nappiksien pohjassa haettiin tuntumaa palloon Paavolan sepelikentällä Eerikkilän pikkuhallin lisäksi. Tänä päivänä Paavolan hiekkakentällä ei taidakaan viihtyä mitkään muut kuin kivikkokasvit ja rentun ruusut eli horsmat.

 

Forssan Jalkapalloklubi eli siniset pikku paholaiset ovat kevättalven aikana otelleet treenimatsien tiimoilta pariin otteeseen, mutta ainakin toistaiseksi voitot ovat antaneet odottaa itseään. Pataan on tullut kolmosessa pelaavalta Riihimäkeläisjengiltä lukemin 0-1 ja 0-3, mutta mitä luultavammin tulee tyykikyläläisten peli vielä muuttumaan isosti kunhan koko materiaali saadaan jalkeille. Harjoitusottelut ovat aina harjoitusotteluita, mutta aikaa kuvioiden hiomiseen ei ole kuvinkaan montaa viikkoa, joten siinä mielessä aletaan elää nelosdivarijoukkueissa joukkuetaktiikan kehittämisen osalta äärimmäisen tärkeitä hetkiä. Seuraavan kerran joukkue on tulessa lauantaina 2.4. jolloin vastaan asettu harjoitusottelun merkeissä kolmosessa pelaava Etelä-Espoon Pallo.

 

Viime vuonna kolmosen taso oli kokonaisuudessaan pelillisesti melko vaatimaton, joten verrattuna viime kauteen ei nelosen ja kolmosen välillä ole ero odotettavasti kovinkaan suuri. Nelosesta onkin etukäteiskaavailujen mukaan tulossa varsin hyvätasoinen, joten liikaa ei pidä tuijottaa vain siihen, että nyt pelataan sarjaporrasta alempana.

 

Liikehdintää pelaajarintamalla on tuttuun tapaan tapahtunut jonkin verran sitten viime kauden, mutta kannattajien iloksi kuitenkin FJK:n runko on pysynyt suhteellisen muuttumattomana. Merkittävin muutos viime kauden rosteriin on keskikentän hidalgon, Pekka ”Pirlo” Karjalaisen, siirtyminen Someron Voimaan, joten pallolliseen rooliin joukkue kaipaakin kipeästi tekijämiestä. Tulopuolella suut hymyyn kuitenkin varmasti nostaa Murtolahden veljeksien liittyminen rosteriin, sillä nelosdivarissa Miikasta ja Joonasta voidaan käyttää ilman muuta termiä ”vahvistus”, sanan täydessä merkityksessä. Terveenä pysyessään veljekset tulevatkin olemaan Dankovin ohella joukkueelle lähes kaikki kaikessa, niin kopissa kuin kentälläkin. Mielenkiintoinen lisä kokoonpanoon on  Murtolahtien lisäksi come backin potkupallokentille tehnyt Arto ”Nasu” Mäkelä, sillä pelipäällä ollessaan aikoinaan varsin vikkeläkinttuisena ja suoraviivaisena esiintynyt Mäkelä kyllä osaa laittaa pallon reppuun mikäli ”tarjoilu” keskikentältä on kunnossa. Nähtäväksi jää missä fyysisessä kunnossa Nasu on ja millainen on miehen pelihuumori. Siltanen nimeääkin miehen ilman muuta joukkueen ”mustaksi hevoseksi”, joka voi onnistuessaan niitata nelosessa kovinkin monta nyyttiä vastustajan keskittyessä Dankovin vartiointiin. Kaikesta päätellen tulossa näyttää siis olevan mitä mielenkiintoisin futiskausi…