Kommunistilla taivaskaan ei ole rajana. Sen todisti päättyneellä kaudella oivallisella tavalla maineikas punikkiseura Forssan Alku, joka komeasti nousi kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäksi. Konkreettisen näytteen Alun tavoin tasan 50 vuotta sitten sosialistien teknisestä osaamistasosta tarjosi maailmalle myös herra nimeltä Juri Gagarin. Viisikymmentä vuotta sitten nimittäin Gagarin käväisi avaruudessa ensimmäisenä ihmisenä (Laika-koira oli toki jo haistellut avaruuden ilmaa jo aikaisemmin) ja osoitti toimillaan todeksi kapitalisteille sen, että sosialismissakin on voimaa.
 
Viime viikonloppuna Siltanen vieraili Pirkanmaalla ja mikä olisikaan osuvampi kohde viikonloppureissulle kuin ehta työläiskaupunki Tammerfors eli tuttavallisemmin Tampere. Aikoinaan Finlaysonin Tampellan alueella vallitsi voimakas duunarihenki ja niinpä tämä vahvan työläisyhteisön aikoinaan elättänyt kaupunkipahanen olikin kerrassaan oivallinen retkikohde työläisaatteen nimiin vannovalle Siltaselle.
 
Siltanen jalkautui Tampereella rahvaan pariin ja suoraan sinne aivan pyhimpään eli Keskustorille, jossa Siltanen marssi vasemmistojoukkue Forssan Alun väreihin sonnustautuneena demarien vaalikojulle. Siltanen päätti osoittaa kansalaisrohkeutta ja asiaan kuuluvalla tavalla esitteli itsensä, mutta se että Siltasella oli yhteyksiä kenties valtakunnan kovimpaan kommarijengiin, eli Alkuun, ei nostattanut minkäänlaisia tuntemuksia vaaliehdokkaalle. Siltaselle tuli tunne, että oliko hän punikki olleenkaan, kun ei tiennyt mitään Alun kunniakkaasta menneisyydestä. Käsittämätöntä, oliko hän joku Kataisen kätyri, susi lampaiden vaatteissa? Oliko mies edes ikinä ollut vappukulkueessa? Mahtoikohan kyseinen herra Lindström ollakaan SAK:n miehiä vai oliko hän kenties joku suomenruotsalainen keikari? Ovatko demarit sittenkin kuin mansikoita; punaisia päältä, mutta valkoisia sisältä? Kysymykset risteilivät Siltasen päässä valtoimenaan. Siltaselle jäi asiasta siinä mielessä hapan maku, että tuo ikävä maku olisi huudottava pois kurkusta. Onneksi lähellä oli taitelijaravintola Tillikka. Aiheeseen sopiva juoma, valkovenäläinen, nollasi kuitenkin järkytyksen.
 
VARJELTU SALAISUUS
 
Valtakunnan seuratuin puheenaihe on viime aikoina ollut julkisuudessakin paljon palstatilaa saanut Forssan mediaseksikkäimmän urheiluseuran valmentajakysymys. Voitokkaan salibandykauden 2010-2011 päätteeksi Timo Huusela ilmoitti jättävänsä koutsin pestin ja niinpä koko kevään ajan ollaankin pohdittu sitä kuka tulee olemaan ensi kauden piiskuri. Tiettävästi ehdokkaita kyseiseen tehtävään on useita ja niinpä joukkueen päättävien elimien valinta ei tulekaan olemaan helppo. Toivottavasti kuitenkin asiaan saadaan ratkaisu vielä kevään tai kesän aikana.
 
Kuka valmentaja ensi kaudella sitten on? Viime viikolla ainakin varmistui se, että ainakaan Petteri Nykky se ei ole. Entinen salibandymaajoukkueen mestarivalmentaja valitsi kotikutoisen Forssan Alun sijaan Sveitsin maajoukkueen piiskurin tehtävän ja mukaansa Nykky otti urhean ja nallekarhumaisen hellyyttävän aseenkantajansa Jussi Jäntin.
 
Salibandyrintamalla tullaan varmasti kokemaan paljon liikehdintään kevään ja tulevan kesän aikana, sillä tällä hetkellä joukkue-edustus Forssan seudulla on niin vahva. Forssan Suupparit pelaavat tulevalla kaudella I divisioonaa, Suupparien kakkosjoukkue nousi II divisioonaan ja maineikas Forssan Alku tahkoaa III divisioonaa. Loimaan Leisku taasen nousi tulevalle kaudelle II divisioonaan kukistamalla tiukassa karsintasarjassa Turun Palloseuran kakkosjoukkueen. Forssan Alun etujen mukaista olisi jos pelaajarintamalla ollaan liikkeellä varhain, sillä muuten se voi olla liian myöhäistä, niin pelaajien kuin valmentajavalinnankin suhteen.