Forssan Jalkapalloklubin taival on toistaiseksi alkukevään ajan ollut kuin lasinsiruilla kävelemistä, ja matkalla paljon horjahteluita edestakaisin. Alkukausi meni kuten monesti on tullut mainittua täysin vihkoon, mutta onneksi nyt näyttää tilanne jonkun verran valoisammalta. Valmista peli ei todellakaan ole, mutta kokoajan ollaan parempaan suuntaan menossa ja niinpä forssalaiset voivatkin suunnata kulkunsa kohti Parolaa Helatorstaina 2.6. suhteellisen toiveikkain mielin.
 
Viimeisessä kahdessa ottelussa FJK on tehnyt tuhoisaa jälkeä; FJK on viimeistellyt yhdeksän maalia ja omiin on mennyt vain yksi, joten varmasti osin syystäkin maha on joukkueella kohtalaisen täynnä. Mutta kuten kaikki pallopelejä pelanneet tietävät maha täynnä ei ole hyvä lähteä peliin, sillä silloin pelaamisen nälkä on tyydytetty eikä voittamiseen vaadittavaa kiimaa ole riittävästi. Nyt onkin syytä nollata edelliset pelit ja pitää fokus siinä, että yhdeksällä sarjapisteellä ei mennä vielä ihan kuuhun saakka. Faktaa on sekin, että FC Tamperetta lukuun ottamatta FJK on kohdannut peleissään pääsääntöisesti vain sarjan heikoimpia joukkueita, joten takin napit on syytä parista voitosta huolimatta pitää vielä visusti kiinni ja lähteä nöyrällä sekä työteliäällä asenteella illan otteluun.
 
Forssan Jalkapalloklubin ottelut ovat numerollisesti menneet viimeisten ottelujen osalta hienosti ja sitä kautta FJK:n valmennukselle on tullut myös positiivisia kokoonpano-ongelmia, etenkin maalinsuulle. FJK:n viimeisenä lukkona maalipuiden välissä on totuttu perinteisesti näkemään varmanäppinen Mika Filppu, mutta viimeaikoina veskarin tonttia on hoitanut varsin menestyksekkäästi Markku Palmroos-look-alike, Pasi Lehtonen. Tunnetusti maalivahti on erittäin tärkeä osa joukkuetta ja nähtäväksi siis jääkin kenet Kinnunen marssittaa maalinsuulle helatorstaina. Entä millaisella kokoonpanolla joukkue lähtee liikkeelle muilta osin? Lähdetäänkö voitokkaaseen joukkueeseen tekemään muita kuin pakon sanelemia muutoksia?
 
Parolan Visa on kuudesta pelaamastaan ottelusta poistunut voittajana kahdesti ja neljästi on joukkue ollut ottavana osapuolena. Parvin maalisuhde 13-12 kielii tasaisuudesta ja viime kierroksella ParVi onnistui jopa vieraissa peittoamaan sarjakakkosen, FC Tampereen (1-3). Edellisessä ottelussaan taasen ParVi taisteli urhoollisesti sarjajohtaja TP-T:n kanssa vaikkakin joutui nöyrtymään lopulta lukemin 0-1. Ihan kohtuunipun FJK näyttäisi siis saavan vastaansa, vaikka tokihan nuorehko Parvi on voitettavissa kunhan FJK pelaa sitä peliä mitä se parhaimmillaan osaa.
 
*****
”Se joka ei kysy koskaan, tietää joko kaiken tai ei mitään.” - Tuntematon
*****