Lauantaina 28.5. sai FJK vieraita Tampesterista ja suoraan sieltä ytimestä eli Nekalasta Pahalammen laitamilta. Otteluennakossa Siltanen taisi mainitakin, että Nekalan Pallo olisi yksi niitä joukkueista joilta pitäisi pisteet napsia ja sen FJK myös teki. Tuloksena tärkeä voitto ja kolme arvokasta sarjapistettä. Pisteet Forssaan lukemin 4-0. Arvokkaan kotivoiton myötä FJK nousi yhdeksään pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa kuudenteen sijaan.

*****

Alkukevään ajan Forssan Jalkapalloklubin peli on ollut suoraan sanottua aivan per….. no, sanotaanko, että peli ei ole aivan kulkenut odotetulla tavalla, mutta kannattajien iloksi näyttäisi vahvasti siltä, että otteet viheriöllä ovat kohentumaan päin. Hienoa. Kobolttiakin kovemman vaatimustason omaava Siltanen ei kuitenkaan lähtisi vielä paukuttelemaan henkseleitä Statuksen baaritiskillä, sillä parempaankin pallolliseen peliin, etenkin oman pelinrakenteluun, pitäisi olla aineksia.

Lauantai-iltapäivän ottelu käytiin varsin kohtalaisissa kenttäolosuhteissa ja jos nyt hieman värikynää käyttää niin voisipa Lamminrannan tämän hetkistä nurmea kuvailla jopa sametinpehmeäksi verrattuna monen muun alasarjajoukkueen kotikenttään. FJK aloitti ottelun pirteähkösti, mutta pian herruuden kenttätapahtumista otti keltamustissa pelannut vierasjoukkue NePa, joka vyörytti useitakin hyökkäyksiä kohti forssalaisten maalia. NePa pääsi vaarallisesti hätyyttelemään veteraanimaalivahti Lehtosen vartioimaa maalia ja taisipa pallo käydä jo ylärimassakin. Maalintekoon NePa ei ihan kohtalaisista tilanteista huolimatta kuitenkaan kyennyt ja niinpä osittain ehkä omaan peliin turhautuneena vierasjoukkue keskittyikin jatkossa pelaamisen sijaan lähinnä suun pieksentään. Tauolle lähdettiin vaparin jälkitilanteesta syntyneen maalin jälkeen lukemista 1-0.

Ottelujen aikana kentän laidalla usein varsin maltillisesti ja korrektisti esiintyvä piiskuri Jussi ”Wenger” Kinnunen oli ilmeisesti onnistunut juottamaan joukkueelleen käärmekeittoa puoliajalla, sillä toiselle puoliajalle kentälle astui kuin uudestisyntynyt kotijoukkue. Sinivalkoisissa, isänmaallisissa väreissä, esiintyvä FJK nuiji taululle kaksi säkkiä kymmenessä minuutissa ja kun vierasjoukkue ei onnistunut enää kunnon kirivaihetta luomaan oli peli pitkälti taputeltu. Pelin ollessa jo pitkälti paketissa teki FJK vielä yhden nyytin ja niinpä tyykikylässä päästiinkin seuraamaan toista illan huikeaa spektaakkelia eli Mestarien liigan finaalia (FC Barcelona vs. Manchester United) kolme pistettä rikkaampana.