Lauantaina 28.5. kello 14.00 kohtaa FJK vuonna 1991 SM-viestien päänäyttämönä toimineella Lamminrannan Urheilukentällä keltamustiin pelinuttuihin sonnustautuvan Nekalan Pallon.

 

Nekalan Pallo on erittäin kokenut nelosdivarijoukkue, joka on vuosi toisensa jälkeen keikkunut Tampereen piirin IV divarin piikkipaikoilla, mutta ainakin toistaiseksi kuluva kausi tamperelaisilla on lähtenyt käyntiin yskähdellen. Kuudessa pelaamassaan ottelussa NePa on onnistunut saalistamaan vain kolme pistettä ja maalisuhde onkin taitopelin nimeen vannovilla manselaisilla ikävällä tavalla pakkasen puolella (6-11).

 

NePa majailee tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäässä, mutta etukäteisarvioiden mukaan NePa ei kyllä ole niin huono joukkue kuin sarjatilanne antaa ymmärtää. Joukkue on täynnä kokeneita pelimiehiä ja kokemuksen merkitystä etenkin tiukoissa väännöissä on tuskin koskaan varaa vähätellä. Viime vuonna Nepa ylsi nelosdivarin voittoon ja varsin suvereenilla tavalla häviten kauden aikana vain kaksi ottelua, joten nämä kundit kyllä tietävät kuinka matseja käännetään voitoksi jos paikka vain siihen tarjotaan. Turhaa tilaa kentälle näillä kavereille ei siis kannata antaa. Kokenutta kaartia vierailijajoukkueessa edustavat etenkin joukkueen kapteeni Antti-Juhana Mäki, puolustuksen liideri Antti Pulkkinen sekä kovia tehoja hyökkäyspäässä viime kaudella esittäneet Anton Auranen ja Ville Wacklin. Edellä mainittujen lisäksi FJK:n puolustuksen on syytä merkitä tarkkaan myös yleensä oikealla laidalla taskuraketin lailla kirmaava Samu Lepistö sekä jo kaksi maalia tällä kaudella viimeistellyt Siltasellekin varsin tuttu seinäjokelaislähtöinen Anssi Koskela.

 

Forssan Jalkapalloklubi nappasi ilahduttavalla tavalla torstaina 26.5. vierasottelussa jumbojoukkue Sovun päänahan ja nyt kun vastassa on jälleen yksi häntäpään joukkue tekisi voitto joukkueelle varmasti enemmän kuin gutaa. NePa onkin kokeneista pelimiehistä huolimatta ehdottomasti yksi niistä joukkueista, jotka FJK:n pitäisi niistää, etenkin kotikentällään.

 

Forssalaiset ovat viime viikkoina kohdanneet pääsääntöisesti lohkon häntäpään joukkueita; Sopu, Leki, LaVe ja Kavo, joten kaikesta päätellen lauantain 28.5. ottelusta on tulossa varsin mielenkiintoinen onhan vastus ainakin etukäteiskaavailuissa piirun verran materiaaliltaan laadukkaampi kuin aikaisemmat vastustajat. Sarjana IV divisioona on varsin epäkiitollinen, sillä tasoerot joukkueiden välillä ovat todella suuret, varsinkin mitä tulee pallokontrolliin ja pelaavuuteen. NePa on täynnä pallollisesti taitavia pelaajia, joten mitä suuremmalla todennäköisyydellä vastaansa FJK pelaavan joukkueen, jonka pelifilosofiassa keskeinen elementti on pallon liikuttelu maata pitkin ylenpalttista pitkän pallon suoltamista välttäen. Kaikesta päätellen näyttäisi siis siltä, että Forssaan saadaan vieraaksi vihdoinkin joukkue, joka edes pyrkii aktiiviseen pelaamiseen ja systemaattiseen pelinrakenteluun.

 

”Tavallinen ihminen vaatii muilta, epätavallinen ihminen vaatii itseltään.” - Tuntematon