Torstaina 26.5. aina hankalassa viikkovieraspelissä kohtaa FJK viime vuonna viisikymmenvuotisjuhliaan viettäneen Sääksmäen Sovun. Oletettavasti pelipaikkana toimii Rauhalan nurmikenttä Valkeakoskella, joka ainakin aikaisemmin on ollut jonkun verran epätasainen ja mitä luultavammin olosuhteet tuonevatkin oman lisämausteensa peliin.
 
Kotijoukkue Sovun riveissä rohelsi aikoinaan kesäisin ex-maajoukkuekiekkoilija Timo ”Tinke” Peltomaa, mutta luojan kiitos paljon on aikaa kulunut sitten noiden aikojen, sillä ”Kanadan kaatajan” ollessa viheriöllä pallon lisäksi kyytiä saivat myös vastustajien sääriluut. Ne olivat kuitenkin eri aikoja ne. Nuoria pojankoltiaisia tänä päivänä vilisevä perinteikäs potkupalloseura Sopu on aloittanut kautensa forssalaisten tavoin synkissä tunnelmissa, sillä neljässä pelatussa ottelussa pisteplakkariin on kertynyt vain yksi piste (tasapeli Loiskeen kanssa) ja turpiin Sopu otti viime ottelussaan peräti 9-0.
 
Sääksjärven Sovulla on FJK:n tavoin ollut ongelmia etenkin maalinteon kanssa, sillä neljässä aikaisemmassa ottelussa joukkue on viimeistellyt maaleja ainoastaan kaksi, joista molemmat ovat olleet numeron 10, Janne Huttusen käsialaa. Maalinteko on siis ainakin toistaiseksi levännyt täysin yhden miehen varassa ja maalisuhde 2-16 onkin varsin karua katsottavaa. Juurikaan ruusuisemmalta ei näytä kuitenkaan forssalaistenkaan saldo, sillä maalintekoon neljässä ottelussa forssalaisetkaan eivät ole yltäneet kuin viisi kertaa. Tosin omiin FJK on päästänyt vain neljä osumaa mikä on itse asiassa ihan kelpo saavutus. Kummallakin joukkueella on siis takana tappiot ja kummallakin joukkueella on akilleen kantapääksi osoittautunut maalinteko, nähdäänkö maaleja Valkeakoskella lainkaan ?
 
Forssalaisten ongelmat eivät ole puolustuspelissä, vaan harmaita hiuksia valmennusjohdolle on tuottanut aikoinaan jopa FJK:n vahvuudeksi mielletty pallollinen peli. Syytä ei kuitenkaan ole vaipua epätoivoon, sillä parasta FJK:a ei ole varmasti vielä tällä kaudella nähty. Pelilliset ongelmat varmasti aukeavat jossain vaiheessa kautta ja luovutusmentaliteetti ei kyllä sovi urheiluun alkuunsakaan ja niinhän sitä sanotaan, että torstai on toivoa täynnä. Milloin sitten FJK alkaa pelata omalla tasollaan? Joko ketsuppipullo torstaina aukeaa?
***
"Jotkut ihmiset jaksavat marista siitä että ruusuissa on okaita. Minä olen kiitollinen siitä että okaissa on ruusuja." - Alphonse Karr
***