ERKKA LIEKEISSÄ

 

FJK kävi taistelemassa 29.6. tasapelin Toijalassa ja pisteet tasattiin lopulta helteisessä Akaassa lukemin 1-1. Forssalaisten ainokaisen viimeisteli viime FJK:n ottelussakin ainoan forssalaismaalin tehnyt E.Pönni, joten Erkan voidaankin todeta olevan tällä hetkellä "liekeissä". Kotijoukkueen kuparisen taasen rikkoi Siltasen jo ennakossakin varoittelema Vesa Pajula.

 

Normaalisti draaman kaari pyritään aina huipentamaan loppua kohti ja tässä todellakin on forssalaisessa jalkapalloilussa vuosien saatossa onnistuttu, sillä näyttää vahvasti tälläkin kaudella siltä, että jännitettävää riittää kosolti aina loppukesään saakka. Taistelussa sarjapaikasta tasurit kärkijoukkueista ovat etenkin itseluottamuksen kannalta nuorelle joukkueelle tärkeitä, mutta yhä edelleen putoamisviiva väijyy jopa pelottavan lähellä. Seuraavan kerran joukkue on ”tulessa” ja sarjapisteet jaossa lauantaina, kun Lamminrantaan FJK:n vieraaksi saapuu sarjakärki TP-T.

 

*****

 

ONNEA HESE ! !

 

Viimeisen päälle kova ja Siltasenkin suuresti arvostama futismies Heikki Suhonen on ehtinyt kunnioitettavaan 60 vuoden ikään. Siltasta ja FJK:a aikoinaan valmentanut Hese juhlistaa syntymäpäiviään tänään torstaina Veikkausliigaottelussa TPS-Haka.

 

Hyökkääjälegenda Heikki Suhonen juhlistaa syntymäpäiviään TPS:n ottelussa torstaina
Vuosina 1969-1986 yhteensä 206 pääsarjamaalia viimeistellyt Heikki Suhonen on täyttänyt 60-vuotta ja juhlistaa merkkipaalua tänään torstaina TPS-Haka -Veikkausliigaottelussa.
 
Upea ura SM-sarjassa
Todellinen jalkapallomies seuraa edelleen suurella mielenkiinnolla suomalaista jalkapalloa ja käy siitä mielenkiintoista keskustelua.

Heikki Suhonen täytti 60 vuotta 21. kesäkuuta. Aktiivista elämää viettävä ”Super-Hessu” ei vuosista piittaa.

- Vuosikymmenet ovat vaihtuneet, mutta en ole ottanut niistä mitään murhetta. Olen henkisesti nuori ja aion olla pelimanni elämäni loppuun saakka, Suhonen naurahtaa.

Suhonen iski TPS-paidassa ennätykselliset 200 maalia. Yhteensä osumia kertyi HJK-pestin myötä 206, joka on edelleen Suomen pääsarjatason ennätys. Hyökkääjä pelasi yhteensä 427 ottelua, 21 A-maaottelua sekä valmensi 134 pääsarjakamppailussa.

- Olen tyytyväinen kaikkeen mitä on tapahtunut. Pelaajana kaikki meni mukavasti ja tuloksia tuli. Valmentajana olisin voinut saavuttaa hieman enemmän. Suomen mestaruus [vuonna 1989] oli yhden ottelun päässä.
Muurisen Antti oli silloin hitusen verran parempi ja jouduin tyytymään hopeaan. Se on ainut negatiivinen muisto. Sille hienolle kaudelle olisin toivonut kruunun ja mestaruuden valmentajanakin. Minulla on ollut mukava ja värikäs ura, olen saanut paljon kokemuksia ja paljon, paljon hyviä ystäviä sekä nähnyt maailmaa. Kaikki on ollut positiivista, niin kuin jalkapallo lajina on, ”Hese” muistelee.

Jalkapallo on kulkenut turkulaisen mukana läpi elämän, eikä palo ole sammunut vieläkään.

- Seuraan Veikkausliigaa tiiviisti ja erityisesti Tepsiä tietenkin. Nyt on pitkään aikaan toinen vuosi, etten henkilökohtaisesti ole sidoksissa jalkapalloon. Paitsi tyttäreni pojan kautta, jota kannustan kovasti.
”Kuuselan olisi kannattanut kuunnella vinkkiä”
Turkulainen jalkapallo on menestynyt viime vuosina hyvin ja Suhonen kehuukin ”oman seuransa” TPS:n tekemistä, vaikka haasteitta ei olekaan selvitty.

- Joukkue uudistui viime kaudesta liikaa. Hyvältä peli kuitenkin näyttää, valmennus tekee erinomaista työtä. Vaatii aikaa, että kokonaisuus saadaan toimimaan, kun hyökkäyspäästä lähti viisi pelaajaa. Tepsi on ollut ajoittain todella hyvä, mutta ailahtelevaisuus on ollut häiritsevää. Hyvää päivää saattaa seurata katastrofipäivä. Tepsin tekeminen näyttää kuitenkin raikkaalta, pelityyli on koko ajan kehittynyt.
Marko Rajamäki tekee mielestäni hyvää työtä, sitä peliä on mukava seurata, Suhonen kehuu.

Erityisen ilolla 60-vuotias seuraa raitapaitojen hyökkäyspään tehokaksikkoa, josta
Mika Ääritalo on Suhoselle tuttu jo junioriajoilta.

-
Martti Kuusela täällä valmentaessaan valitti hyökkäyspulaa ja minä henkilökohtaisesti ehdotin, että laita Ääritalon Mika kärkeen. Hän ei sitä jostain syystä kokeillut. Valmensin Interin A-junioreita kolme vuotta ja tiedän, että olisimme voittaneet Tepsin joka kerta, jos siellä ei olisi ollut Ääritaloa. Hän on todella vaikea pidettävä, röyhkeä, voimakas, nopea, äärettömän hyvä pelaaja. Kuusela on varmaan jälkikäteen miettinyt, että olisiko kannattanut kuunnella kollegan vinkkiä, ”Hese” myhäilee.

”Ärtsin” lisäksi Suhonen haluaa nostaa esille toisen suomalaisen huippunimen.

- Näin viime vuonna sellaisen suomalaisen timantin, jollaista en ole koskaan nähnyt.
Roope Riski on raikas hyökkääjä, aivan erilainen kuin kukaan muu Suomessa aikaisemmin. Mielestäni hän lähti liian aikaisin Suomesta. Olisi kannattanut pelata vielä tämä kausi täällä ja tehdä ne 25 maalia, johon hänellä on mahdollisuudet.

- Tiedän, että hän on ristiriitainen persoona, mutta juuri siksi nautinkin hänen pelaamisestaan. Meillä on näitä ”nöösipoikia”, jotka tekevät kaiken aina niin kuin valmentajat toivovat. Hyökkääjässä pitää olla särmää ja Roopessa sitä on, Suhonen alleviivaa.
”Mixulle työrauha”
Kotimaisen seurajoukkuejalkapallon lisäksi Suhonen seuraa tiiviisti myös maajoukkuetoimintaa ja olisi tarvittaessa mielellään myös itse kehitystalkoissa mukana.

- Nyt pitäisi vain kylmästi tehdä se lopullinen nuorennusleikkaus. Annetaan Mixulle vuoden, kahden työskentelyrauha, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siellä pelaa edelleen samoja pelaajia, jotka ovat roikkuneet siellä jo vuosia. Nyt vain nuoret kehiin ja rakennetaan heistä uusi joukkue ja tulevaisuus.

- Koulutusjärjestelmiä pitää vielä tehostaa, jotta saamme kaiken potentiaalin käyttöön. Uskon, että minunkinlaisen herran kokemusta kannattaisi jotenkin hyödyntää. Tuntuu ihmeelliseltä, ettei kyselyitä mielenkiinnosta työskentelyyn esimerkiksi hyökkääjien kanssa tule. Hukkaamme tietotaitoa ja kokemusta, Suhonen toteaa.

*****

"Eilinen on ohi, huomista et tunne, elä siis tätä päivää." -Tuntematon

*****