”Pari kylmää jauhomakkaraa vesisateen runtelemassa festariteltassa ja pullo taskulämmintä halpaa unkarilaista viiniä, siitä on hyvä juhannus tehty”, tokaisi eräskin säätäjä, Laitilan Kukkoa lähes päivätyökseen hörppivä ja HK:n blöön vyötärölle varastoiva pinkeelihanen reservin ylikersantti aikoinaan. No, kukin viettää jussin tavallaan, mutta nyt on suvihäppeningit ja juhannustaiat selvitetty kunnialla tämän vuoden osalta ja on aika palataan normaaliin päiväagendaan.
 
NY RILLATAAN
 
Keskiviikkona 29.6. kohtaa FJK, nuo nurmikenttien gladiaattorit, vieraskentällä Toijalan Pallon. Viime ottelussa FJK esitti kotikentällään jo jonkin verran ammattiylpeyttä ja taisteli lupauksia herättävästi tasapelin sarjakolmosen kanssa, joten Toijalaan joukkue lähtee varmasti pisteiden metsästys mielessään. Toijalassa forssalaisilta kaivataan paitsi vimmattua asennetta myös järkevää pelaamista ja ennen kaikkea hurjassa iskussa olevan Vesa Pajulan pysäyttämistä.
 
Kaikesta päätellen peliolosuhteet tulevat olemaan keskiviikkona helteiset monellakin tapaa; mitä luultavammin elohopea mittarissa noussee illallakin yli kahdenkympin ja tiettyä lämpöä nostattaa sekin, että voittoja olisi alettava pian herumaan tai pian potkupallon pelaamista lähdetään harjoittelemaan ensi kaudella sarjapykälää alempana. Mutta mikä olisikaan makoisampaa kuin ”rillata” TP oikein kunnolla kotikentällä maanrakoon ja vaikkapa poiketa voitetun ottelun jälkeen kylmällä…limsalla, paikallisessa seurusteluravintola Kruunassa ja Klaavassa. Voittoa ei kuitenkaan kannata eikä voi juhlia etukäteen, vai voiko?

*****

"Omaperäisyys on vain ongelman tarkastelua uudesta näkökulmasta." - Tuntematon

*****