Kylän komeimmat miehet palaavat salibandykentille taasen kesän jälkeen ja tätä joukkoahan ikä ei tunnetusti paina. Miehet tuntuvat vain paranevan kuin viini vanhetessaan. Tämä ei ole suinkaan ihme, sillä kyseessähän on nuorista ja kehittyvistä pelaajista koostuva joukkue, joka vielä hakee parasta teräänsä sekä urheilullisen menestyksen lakipistettään ja tätä taustaa vasten tulevasta kaudesta 2011-12 voidaankin odottaa aivan mitä tahansa.
 
Kesäaika salibandyn ”huippusarjoissa” on luonnollisesti pyhitetty rentoutumiselle ja mielikuvaharjoitteille ja niinpä tämän yhden ehkä salibandyhistorian mediaseksikkäimmän joukkueen pelaajat ovatkin varmasti letkeän notkeassa iskussa heti kaukaloon palatessaan.  Lupa on siis odottaa, että heti ensimmäisestä harjoitteesta (ruotsalainen) alkaen vauhti on tuttuun tapaan kohdillansa.
 
***
 
Sitten viime kauden on tapahtunut paljon;  penkin taakse naama punaisena huutamaan vuoden tauon jälkeen on palannut tulisieluinen Petri ”Kölli” Lehtonen (viime vuonna suurella rahalla valmennukseen treidattu projektivalmentaja Timo ”Big Tuna” Huusela siis siirtyy sivuun) adjuntantteinaan herrat Vuorela ja Lehtonen (jr), vanha ja tuttu Rehti-Areena vaihtuu Eerikkilän halliin ja pelaajapuolella kokoonpanoonkin on liittynyt muutama mielenkiintoinen nimi.
 
Alkava kausi on Alun 10. kausi sarjassa ja mikäpä olisikaan hienompi saavutus kuin yltää juhlavuonna hyvään tulokseen. Viime vuonna Alku oli sarjassa täysin suvereeni mikä ei ollut lainkaan yllätys (Siltanen taisi jo kausiennakossa mainita materiaalin olevan Alun historian paras), mutta tulevalla kaudella pelilliset haasteet ovat täysin toisissa sfääreissä. Forssan Alku pelaa tulevalla kaudella III divarin Sisä-Suomen lohkossa 1. Vastaansa Alku saa TFT:n, FoSu II:n, Härmän,V & L:n, SCU II:n, EPan, SB Lujan, Lätyn ja SR II:n. Ennakkoon ja viime vuoden kolmosdivariin verrattuna lohkon näyttäisi hieman pelillisesti köykäisemmältä, mutta lepsuilulla ja ylenpalttisella naureskelulla tulee tuskin pisteitä peleistä irtoamaan.
 
Kausi pyörähtää lajiharjoitusten tiimoilta käyntiin tiistaina 16.8. ja lauantaina 20.8. pelataan jo ensimmäisiä harjoitusotteluita mitkä antanevat suuntaa siitä missä nyt ollaan. Sarjan alkupäivästä ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa, mutta mielenkiintoisin kohtaaminen tulee kaudella ilman muuta olemaan paikallispeli Forssan Suuppareita vastaan, jossa panoksena on tuttuun tapaan paljon muutakin kuin pelkät sarjapisteet.
 
***
 
RED HEAT
 
Median lempilapsi ja seksiä tihkuva Forssan Alku starttaa kautensa kaukalossa tällä viikolla ja siitä alkanee valmistautuminen kovatasoiseen kolmosdivariin. Koossa on jälleen hurja nippu (19+2), onhan rosterissa mukana edustusta aina MM-tasolta saakka (Järvisählyn MM-mitalisti Mikko Vihreäsaari). Mukana tulevan kauden rosterissa on myös siirtomarkkinoiden monipuolisin pelimies, Tero ”Rahtari” Suvanto, joka palaa Alun punaiseen paitaan. Uutena kaappauksena Alun Kremlin punaisessa pelipaikassa nähtäneen myös Vesa ”Hytsky” Hyytiäinen. Niinikään rosteriin liittynee pari viikkoa sitten jo etukäteen suoraa nousua II divariin Hojilla markkinoilla juhlinut Petri Mäkelä, joka on Turuntien itämaisella hierojalla restauroinut penikoiden runtelemia koipiaan pelikuntoon. Edellä mainittujen lisäksi rosteriin kuulunee tuttuun tapaan kalamiehet KP Lumme ja Toni Vesala, jotka sitkeiden huhupuiden mukaan ovat kesän aikana olleet koostamassa ongintamiesten uutta menestysdokkaria, ”Kenraali Toukka ja Pojat Kustavissa”, härskisti Nelosella pyörinyttä erästä life-style ohjelmaa plagioiden.
 
Mukana tuttuun tapaan ovat myös Kaukjärven karpaasit; Marko Jakonen ja Jari Lehti sekä Tammelan isäntä Mikko Helin. Ripauksen kansainvälisyyttä mukaan joukkueeseen tuovat erinomaiset Valtaset eli läpimurtokauttaan jälleen kerran pelaava Tero ja puolustuksen lukko, Tomi. Rosterissa jatkavat viime vuosien tapaan myös Tölön penat, Pasi Lehtonen ja Toni Nieminen ja kauhua vastustajien puolustajissa niittävä Joona Rautanen. Lisäksi rosterissa jatkanevat tuttuun tapaan ikiliikkuja Mikko Kostiainen, kovaotteinen Kalle Suonpää, maaliahne Jari Leino, varmanäppinen Mikko Moisander, liukasliikkeinen Janne Takala, monipuolinen Vesa Lundström, aina tyylikäs Esa Malmström ja läntisen Euroopan kovimman lämärin omaava Jarkko Mäkelä.
 
ILVES VAI TAPPARA?
 
Valmennusjoukko on sitten viime vuoden laitettuun uuteen formuun ja ennakkohehkutuksen mukaan joukko sisältänee sopivassa suhteessa hulluutta, vittumaisuutta ja älyä. Valmennuksesta löytynee siis myös taktista silmää, sillä tulevalla kaudella tietyllä tapaa alta vastaajana (sarjanousija) kauteen lähtevän Alun puutteet henkilökohtaisissa taidoissa nimenomaan pitää pystyä kontraamaan taktisilla osa-alueilla. Keskeiseksi menestyksen kannalta nouseekin kuinka tiiviinä joukkue pystyy viisikkona kentällä esiintymään ja miten kentällä reagoidaan vastustajan pelitapaan. Kysymysmerkki lienee myös se miten toimeen tulevat Ilveksen (Vuorela) mies ja Tapparan (Petri Lehtonen) mies, tai mitä tapahtuu kun soppaa hämmentää vielä Jypin mies?