Morjensta pöytään kaikki uskolliset ja uskottomat Siltasfanit!
 
Tämän viikon futisjännitysnäytelmä (ainakin näin suomalaisittain) on ottelu Schalke vs. HJK. Ottelun televisio YLE ja ottelu alkaa torstaina 25.8. TV2:lta klo 21.20. Ottelua voi seurata myös Ylen nettisivuilta. Viime viikolla HJK tarjosi kotiottelussa uskomattoman ja kerrassaan veret seisauttavan näytelmän paikallaolijoille ja kotikatsomoihin ja ratkaisu tähän kaksiosaiseen spektaakkeliin tarjoillaan penkkiurheilijoiden riemuksi suorana, hienoa YLE, kerrankin vastinetta televisiolupamaksuille!
 
Tiistaina 23.8. YLE hemmotteli futisfaneja ottelulla Villarreal vs. Odense ja niinhän siinä kävi, kuten ennalta moni jo kaavailikin, että tanskalaisilla ei oikein ollut matsissa loppupeleissä mitään jakoa. Voiton myötä Villarreal siis Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Asetelmat torstain HJK:n Eurooppa-liigan karsintaotteluun ovat herkulliset, sillä kohtaavathan ottelussa oletettavasti yhdet entisaikojen suurimmat maalisepot euroliigoissa, Litmanen ja Raul, ja vaikka HJK joutuu oletettavasti kovan paineen alle on silläkin omat mahdollisuutensa, jopa voittoon saakka. Miten käy Klubin, ovatko hesalaiset onnekkaampia torstaina kuin juutit tiistaina?
 
*****
FJK ON LÖYTÄNYT ERINOMAISEN OTTEEN PELIINSÄ
 
Viime viikonlopun ottelu Parolan Visaa vastaan oli komeaa katsottavaa ensimmäisen puoliajan osalta; oltiin energisiä, aktiivisia, tehtiin aloitteita ja haastettiin vastustajaa. Ja mikä parasta järki oli kokoajan touhussa mukana, syötöt napsuivat kohdalleen eikä hyvä liike äitynyt päämäärättömäksi koohottamiseksi. Eli lyhyesti sanottuna keskityttiin oikeisiin asioihin ja todellakin, peli oli hienon näköistä katseltavaa ja tuloskin sen mukainen.
 
Seitsemän maalin voitto on aina kovaa valuuttaa jalkapallossa, mutta tietäen kuitenkin joukkueen potentiaalin ja arvioitaessa kriittisesti myös pelillisiä aspekteja ei tekemiseen kaikilta osin voi olla täysin tyytyväinen. Toisella jaksolla FJK lähti vastustajan kävelyyn mukaan ja toisella jaksolla Parvilla oli jopa muutama erinomainen maalipaikka, mutta Filppu teki erinomaisilla torjunnoillaan vihreänuttuisen vierasjoukkueen aikeet tyhjiksi. Toivottavasti hyvät otteet siirtyvät myös tulevalle viikonlopulle eikä FJK jatka sillä lepsulla linjalla mihin viime ottelun päätti.
 
FJK KOHTAA RAHOLASSA MÄKELÄN LUOTSAAMAN PP:n
 
Sunnuntaina 28.8. kohtaa FJK Länsi-Tampereella, Raholassa, PP-70:n. Viime vuonna PP oli kolmosdivarissa täydellinen floppi ja täksi vuodeksi joukkueen taustoja on Tampereelta kantautuneiden huhujen mukaan alettu rankentaa tuorein voimin ja pitkällä tähtäimellä. Joukkueen peräsimeen eli lähinnä valmennukseen perinteikäs tamperelaisseura on kiinnittänyt Skotlannissa pitkään ammatikseen pelanneen entisen PP:n kasvatin ja maajoukkuepelurin Janne Mäkelän, joten ainakin valmennuksesta tietotaitoa löytyy riittävästi nelosdivarin tarpeisiin. Aivan putkeen kuitenkaan Mäkelänkään joukot eivät ole kuitenkaan pelanneet, sillä aikoinaan ykkösdivariakin tahkonnut tamperelaisnippu ei ole onnistunut kiilaamaan itseään aivan terävimpään kärkeen. Tällä hetkellä PP lukeutuu FJK:n tavoin sarjan keskikastiin ja varmaa on, että menestykseen tottunutta ja kilpailuhenkistä Mäkelää nykyinen sarjasijoitus tuskin tyydyttää. Tätä taustaa vasten viikonloppuna on siis odotettavissa varsin mielenkiintoinen ottelu.
 
*****
DAEGUA JA MUUTA
 
Jalkapallorintamalla ollaan tämän vuoden aikana saatu suomalaisittain mukavia uutisia, nuoret kyvyt tekevät tuloaan maajoukkueeseen ja seurajoukkueisiin tosissaan ja optimismi jalkapallossa on taas Paatelaisen nuoren Huuhkajaryhmän myötä voimissaan. Mutta samaa ei voi sanoa Suomen muusta henkisestä tilasta. Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen huseeraaminen kansainvälisillä poliittisilla pelikentillä ei juuri luottamusta herätä eikä Suomen teollisuuden kivijalka eli vientiteollisuuskaan vedä. Kummastusta herättää myös pienessä ihmisessä Suomen keihäsmiesten kisavalinnat. Miten käy jos lopulta kisakoneeseen valitun Ruuskasen keppi ei lennäkään odotetulla tavalla Daugun MM-kisoissa. Vaihtuuko Ruuskasen osalta Daegu deekuun jos ei menestystä tule, eli Ruuskanen tekee Myllylät? Oli niin tai näin Daudun MM-kisat alkavat lauantaina 27.8. ja odotukset suomalaisittain eivät ole kisojen suhteen kaksiset. Kisoihin Suomi lähettää reilu kymmenkunta urheilijaa ja hyvä on jos kisoista saadaan mitalikin haalittua.
 
Jos sekoilua ja kaikenlaista hössötystä on ollut kisavalinnoissa niin sekoilua tullaan näkemään myös töllössä, kun tänään keskiviikkona pyörähtää käyntiin jo paljon ennakkokohua aikaansaanut ”tosi-tv” pläjäys ”Kiinteistökuningatar Kaisa”. Kyseessähän mitä luultavammin täysin käsikirjoitettu sarja, jossa kohtalaisessa kuosissa oleva blondattu paisti esittelee kämppiä ja mitä luultavammin myös vaatekaapin sisältöä ja elämänarvojaan televisiokatsojille. Ja jos ei matkaoppaista, diilistä, kyläkauppahölmäilyistä ja muista tositv-hupailuista saa tarpeekseen niin viimeistään aurinkorantojen elämää kuvaavasta Fuengirola-sarjasta alkaa mitta olla jo täynnä.Mitä helkkarin järkeä on seurata sitä kun joku ”Pizza” Pekkarinen kiskoo biitsillä märkää tuulensuojaan ja jorisee joutavia? Ja kyseisessä sarjassa nähdään vielä iänkaikkisen vanha fossiili, Jorma Pulkkinen! Kun nyt vielä Timo T.A., Markku Veijalainen ja Kari Salmelainen jostain saadaan kaivettua takaisin telsuun niin johan siellä on vanha pöllölaaksonjengi koossa, huh huijaa…onneksi maanantaina 29.8. alkaa ”laatusarja”, kun Pihlajakadun sankarit eli Salkkarit päättää kesätaukonsa.
 
*****
 
SILTASEN CORNER - TUOTTEET MYYNNISSÄ!!
 
Nyt niitä saa!! Markkinatalous on ihmeellinen asia, kun on kysyntää syntyy myös tarjontaa ja niin tälläkin kertaa. Kauan odotetut "Siltasen Corner" fanituotteet (tekstillä: Siltasen Corner - Pornon jälkeen parasta netissä) ovat nyt kaikkien saatavilla ja katseenkestäviä tekstiilejä on saatavilla kuluttajaystävälliseen hintaan reilun kahden viikon toimitusajalla. Toistaiseksi saatavilla on vain T-paitoja (koot s-xxl) ja huppareita (s-xxl). Värit ovat valkoinen ja musta. Superviileät ja taatusti ainutlaatuiset katseenkiinnittäjät lähtevät edulliseen hintaan (T-paita 15 eur ja huppari 39 eur).
 

*****

"Ihminen joka ei tee virheitä, ei tavallisesti tee mitään muutakaan." - Tuntematon

*****