TORSTAI OLI KOTIJOUKKUEIDEN ILTA
 
HJK KOMEAAN KOTIVOITTOON
 
Torstai 18.8. oli yllätysten ilta futiksessa monessakin mielessä; sekä kansainvälisessä jalkapalloilussa että piirisarjatasolla. HelsinginJalkapalloklubi venyi upeaan suoritukseen kotikentällään, kun se kaatoi saksalaisen Schalke 04:n Eurooppa-liigan karsinnan playoff-kierroksen avausosassa 2-0. HJK:n molemmista maaleista vastasi Teemu Pukki. Toinen osaottelu Arena Auf Schalkella Gelsenkirchenissä pelataan ensi viikon torstaina 25. elokuuta. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.
 
*****
 
NEPA LÖYLYTTI KOTONAAN FJK:TA
 
Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Jos HJK:n kotivoitto oli yllätys niin jonkinlaisesta pienimuotoisesta yllätyksestä voidaan puhua myös IV divariottelussa NePa vs. FJK.
 
Torstaina 18.8. FJK suuntasi kulkunsa Tampereelle, jossa vastaan vierasottelussa asettui Nekalan Pallo. Forssan jalkapalloklubin taival Tampereen piirin nelosessa on ollut ohdakkeisempi kuin keväällä uumoiltiin, vaikkakin joukkue nuorenikin viime kauden päätteeksi rajusti. Toki tiedossa oli, että materiaali ei ole aivan sillä tasolla mihin viime vuosina on Forssassa totuttu, mutta varmasti moni forssalaiskannattaja oletti joukkueen kuitenkin sijoittuvan lohkon kärkiryhmään. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan välillä sijoitus sarjataulukossa oli jopa katastrofaalinen.
 
Forssalaiset ovat kuitenkin löytäneet alkukauden hapuilun jälkeen positiivisen draivin peliinsä ja niinpä Tampereelle joukkue lähtikin itseluottamusta ja intoa puhkuen sarjapisteiden saalistus mielessään. Toisin kuitenkin kävi. Kaukajärvellä pelatussa ottelussa FJK oli täysin vastaantulija niinpä forssalaisittain varsin ponnettoman esityksen jälkeen sarjapisteet kirjattiinkin kotijoukkueen hyväksi 3-0.
 
Tappion myötä putoamisviiva jaksaa aina vain muistuttaa forssalaisia olemassaolostaan ja eroa yhdentenätoista olevaan Parviin onkin vain kuusi pistettä. Jännitettävää riittää siis edelleen, vaikka usko omiin toki onkin vankka.
 
*****
 
Tappion katkera kalkki on syytä pyyhkiä ripeästi pois mielistä, sillä seuraavan ottelun FJK pelaa jo lauantaina 20.8. ja silloin vastaan asettuu äärimmäisen tärkeässä kamppailussa Parvi, joka forssalaisryhmän tavoin käy ankaraa taistelua sarjapaikkansa puolesta.
 
 
*****
”Jos joudut maksamaan kokemuksesta niin muista säilyttää lasku.” - Whistler
*****