Allekirjoittaneella on usein tapana olla askeleen edellä ja joskus on katse jo hieman suunnattu turhankin kauas horisonttiin, sillä tuskin futiskautta on edustusjoukkueen osalta saatu päätökseen, kun Siltanen miettii jo tulevaa. Varmasti joukkueen kasaamisen suhteen on jo joukkueenjohdolla suunnitelmia, mutta tulevaisuus on varmasti vielä melkoinen kysymysmerkki moneltakin tapaa pelaajarosterin osalta. Vanha sananlasku sanoo, ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” ja se pitääkin paikkansa, sillä suunnitelmia pelaajapolitiikan suhteen ei voine tehdä täysin vain yhden kauden periodilla ja muutenkin tulevan kauden pohjustaminen on saatava aina mahdollisimman varhain käyntiin, mieluiten loka-marraskuun aikana.
 
*****
 
Eilen tiistaina 27.9. Forssan Urheilukentällä saatiin todistaa treenimatsia FJK:n B-junioreiden ja Pampa Boysien välillä (Bamba Boyshan on joukkue, jossa pelaa epämääräinen sakki 35-vuotiaita ja sitä vanhempia pelureita, jotka käyvät aika ajoin viheriöllä muistelemassa sitä kuinka sitä jalkapalloa taas tulikaan pelata).
 
Mukavassa säässä ja kerrassaan erinomaisella Urheilukentän nurmella nähtiin kerrassaan mainioita suorituksia puolin ja toisin ja vaikka ottelun lopputulosta tuskin kukaan pitää kovinkaan suuressa arvossa selviytyi voittajaksi ottelussa ”vanhat ja väsyneet” lukemin 2-1, vaikka lähes täydellisestä pallon dominoinnista johtuen paikkoja useampaankin nyyttiin olisi ollut tarjolla.
 
Eilinen kuitenkin todistettiin taas konkreettisesti se mikä on yleisesti tiedetty jo kauan pallopeleissä, että aina avain voittoon ei ole aina se kova liike ja jumalaton kohkaaminen, vaan pelejä voi voittaa myös muilla tavoin, kuten pelaamalla taktisesti kypsästi ja pitämällä ”pakan” tiiviinä pakottaen vastustajan virheisiin. Pallonhallinta mitä pitemmälle ottelu eteni oli yhä enemmän Pampa Boysien kontrollissa (ehkä jopa hivenen yllättäen tietäen ikämiesten heikon kuntopohjan) ja käytännössä katsoen B-junioreiden riveissä pelanneet Samu Kujala ja Matias Mero jäivätkin hyökkäyksissä lähes palloitta, vaikka muutaman kerran hitaahkolle Pampa puolustukselle kaksikko jaksoikin väläyttää vaarallisuuttaan. Harjoitusottelu on aina harjoitusottelu eikä varsinkaan tässä tapauksessa kyseessä ollut kovinkaan totinen taisto, vaan mukava pikku höntsy, mutta kyllä toki kun kentälle mennään niin aina koitetaan pelata mahdollisimman hyvin ja niinpä hieman ainakin allekirjoittanutta jäi kovasti mietityttämään forssalaisen jalkapalloilun tulevaisuus.
Ensi vuonna FJK:n edustusjoukkue nuorenee mitä luultavammin entisestään ja B-juniorit lienevät niitä joilta odotetaan vastuunkantoa tulevaisuudessa, mutta ainakaan eilen ei monikaan kyllä (kriittistä) Siltasta kyllä vakuuttanut. Pirteitä otteita eilen junioreista esitti hyökkäyspäässä muutaman kerran terävästi spurtannut Samu Kujala, puolustuksen keskellä jopa muutaman selvän maalipaikan pelastanut Aku Ekholm sekä keskikentällä suhteellisen hyvää työtä molempiin suuntiin tehnyt nuorimies joka kantoi pelipaidan numeroa 9 (liekö ollut joku Antti?). Myös maalivahtina häärinyt (joku Taneli?) sai venyä parhaimpaansa ja esittikin tukun ihan kelpo torjuntoja. Olisiko tästä herrasmiehestä ratkaisu edustuksen ensi kauden ”maalivahtipulaan?”
 
Mutta jos oli B-juniorijoukkue jopa yllättävän heiveröinen (ainakin allekirjoittanut odotti ennakkoon huomattavasti kovempaa vastusta) ei ainakaan juniorien valmennuksesta vastannut Ari Kujala lähtenyt peliin puolilla valoilla ja vajavaisella asennoitumisella, vaan sanan säilän sivalluksista sai osansa ainakin ajoittain melkoisessa ”pesukoneessa” ollut oman joukkueen keskikenttä. Lepsulla asenteella ei otteluun otteluun siis lähtenyt ainakaan junnujen valmennus mikä onkin oikein jos ottelusta haetaan molemmille joukkueille edes jonkinnäköistä pelillistä hyötyä.
 
Pampa Boysien kokoonpanossa esiintyi monikin jamppa edukseen ja suuri yllätys monille pelureille olikin että vaikkei kosketusta palloon ole otettu miesmuistiin tuntui jopa yllättävän moni kuvio löytyvän vielä selkärangasta. Erinomaista peliä syyskuisessa illassa esitti tuttuun tapaan lähes taikurimaisia kikkoja vasempana puolustajana esitellyt Matti ”Mauseri” Möttinen pitäen välillä vastustajien hyökkääjiä lähes pilkkanaan. Mies oli kuin valkoinen Ronaldo. Puolustus oli ”vanhoilla herroilla” eilen sementtiä ja puolustuksessa edukseen esiintyivät myös puolustuksen keskustassa nöyrällä asenteella luutinut kaksikko; Mikko Huokuna ja oljen vaalea Ossi Stenholm. Etenkin Huokuna tuntui ehtivän joka paikkaan ja mies saalistikin ottelussa tukun arvokkaita katkoja ja varmasti monille kentän laidalla ottelua seuranneelle tulikin erehdyttävästi tulikin otteista mieleen takavuosien tyylikäs italialaislibero Franco Baresi. Stenholm sitä vastoin hoiti pääpallot 100% varmuudella eikä yhtäläisyyksiä Klaus Augenthaleriin tarvitsekaan kauaa etsiä. Koko puolustuslinja oli eilen ”vanhoilla” erittäin hyvin kuosissa Marko Tienhaaran turvatessa oikean puolen ja puolustuksen toimivuutta luonnollisesti helpotti suhteellisen tiivis keskikenttä, jossa etenkin kovalla työmoraalillaan edukseen kunnostautuivat linkkinä raatanut Jari Kumpulainen sekä keskikentän keskellä samettimaisella tatsilla Xavimaisesti häärännyt emerituspalloilija Jari Perälä, joka teki muiden keskikenttäpelaajien työn suorastaan satumaisen helpoksi oivaltavilla syötöillään. Pirteällä pelipäällä edellisten lisäksi eilen olivat molemmat kärkimiehet, Rauli Ranta ja Jyrki Koivula, jotka suoraviivaisina ja juoksuvoimaisina pelaajina jättivät nuoret pojat välillä pahasti ”telineisiin”.
 
Ottelu oli mukava iltahöntsy, mutta mieleen nousi väistämättäkin yksi asia ottelun jälkeen; mikä on edustusjoukkueen tulevaisuus?? Ehkä maalailen turhia mörköjä seinälle, mutta kyllä huoli forssalaisen jalkapalloilun kannattajana on kieltämättä aika kova tällä hetkellä. Tarkoitus ei ole todellakaan loukata tai syyllistää ketään, mutta kyllä jalkapalloihmisten on hyvä herätä tilanteeseen ja miettiä keinoja kuinka tasoa voitaisiin nostaa, sillä pian Forssassa saatetaan olla tosi kurjassa tilanteessa. Jokainen toki pelaa kykyjensä edellyttämällä tavalla, mutta kyllä jotain on pielessä ja pahasti jos yli 40-vuotias sillon tällöin potkimassa käyvät ihmiset suorastaan leikittelevät B-juniori-ikäisten junioreiden kanssa, jotka treenaavat monta kertaa viikossa. Kyllä tässä on itse kullakin pohdinnan paikka mikäli pelillistä puolta aiotaan tulevaisuudessa seuran lippulaivan, eli edustusjoukkueen, osalta petrata eikä siinä auta itkuvirsi siitä, että jokunen pelaaja siirtyi Somerolle tai jonnekin muualle.
 
*****
 
Futiskauden FJK:n osalta Siltanen lyö pakettiin lähiviikkojen kuluessa kolumnissaan, ”Takaa on hyvä tulla”.