Lauantaina 3.9. Lamminrantaan saapui FJK:n vieraaksi lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Tervakosken PATO. Vierasjoukkue PATO havittelee hanakasti nousua takaisin kolmoseen, kun taas FJK jatkaa pelaamistaan myös seuraavalla kaudella nelosessa (tänään varmistui varmuudella sarjapaikka ensi vuodeksi). Illan ottelussa saattoi näkyä jonkun verran ottelun merkityksettömyys forssalaispelaajien otteissa, mutta panoksen puutteesta huolimatta ammattiylpeyttä pitäisi siitä huolimatta löytyä sen verran, että kun pelinuttu lyödään ylle ja varsinkin kotikentällä, liialliseen lepsuiluun ei kerta kaikkiaan saisi antautua. Ja mihinkään löysäilyyn joukkue ei kyllä sortunutkaan, sillä kyllä joukkue kaatui saappaat jalassa, vierasnippu vain oli tällä kertaa parempi ja osoitti käytännössä sen mikä ero on kärkijoukkueella ja keskikastin joukkueella.

*****

Ottelun ensimmäiset minuutit pelailtiin vuoden aikaan nähden mainiossa säässä ja varsin tasaisissa merkeissä. PATO hallitsi jonkin verran tapahtumia etenkin keskikentällä,mutta muutamaa kaukolaukausta lukuunottamatta mitään maagisia tilanteita PATO ei onnistunut luomaan. Ottelun edetessä PATO alkoi saada yhä enemmän otetta pelistä ja etenkin keskikentän hallinta alkoi siirtyä vierailijoille niinpä 25 minuutin kohdalla Jarno "Kempo" Kemppainen kaatoi keskikentällä räväkän spurtin tehneen Juha "Julle" Koskisen ja tuomari päätti palkita Kemppaista vilauttamalla suoraa punaista. Ilman muuta kortin paikka, mutta ehkä punainen oli kuitenkin liian raju, onhan kyseessä kuitenkin miesten peli. Yhden miehen ylivoimalla pelatessaan FJK joutui kuitenkin yhä enemmän puolustuskannalle vaikka taistelikin urheasti hätyytellen jopa muutamaan otteeseen jykevärunkoista vierasjoukkueen veräjänvartijaa. Vierailijoiden vahva ote kenttätapahtumista johti kuitenkin väistämättä siihen,että vierailijat pääsivät niittamaan aivan ensimmäisen puoliajan päätteeksi taululle lukemat 0-1.

Toiselle jaksolle lähdettäessä asetelmat näin forssalaisittain olivat hieman tukalat; FJK oli maalin takana ja vastassa selvästi kokeneempi ja ehkä pallollisesti hivenen taitavampi vastustaja. FJK ei suostunut kuitenkaan myymään nahkaansa halvalla ja niinpä forssalaisilla oli jopa pari mahdollisuuttakin kavennukseen puolittaisesta läpiajosta, mutta tällä kertaa Samu Kujalan eväät eivät riittäneet pallon verkon perukoille saattamiseen. Vierailija PATO kuitenkin dominoi maltilla ja kokemuksella palloa ja pääsi väkevän tekemisensä kautta niittaamaan pallon kolmasti ohi kelpo pelin pelanneen veteraanimaalivahti Pasi "Leku" Lehtosen. Loppulukemat siis vierailijoille kenttätapahtumiin nähden ansaitusti 0-4.

*****

LOPPUKOMMENTTI:

Forssaan vieraisille saapunut PATO oli pelillisesti täysin toista luokkaa kuin viime aikoina Forssassa nähdyt vierasjoukkueet. Tervakoskelaiset pelasivat kelpo nelosdivarifutista ja etenkin vierailijoiden keskikenttä oli todella vahva. Juha Koskinen, joka oli muuten kentän kiistaton kunkku, tasapainotti ja rytmitti oivallisella tavalla vieraiden peliä eikä FJK:lle oikeastaan systemaattiseen hyökkäykseen tarjoutunut tilanteita lainkaan. Jalkapallossa peli ratkaistaan hyvin pitkälti yleensä keskikentällä ja tällä kertaa se oli vierailla parempi, siinä ehkä suurin syy lauantain tappioon.

Missään nimessä FJK ei pelannut huonoa ottelua, mutta tällä kertaa vierasjoukkue oli yksinkertaisesti vain parempi, johon toki vaikutti muutaman FJK:n profiilipelaajan poissaolo sekä se, että joukkue joutui pelaamaan 60 minuuttia yhden miehen vajaalla. Hieman kummastusta yleisössä herätti kuitenkin jälleen kerran runsas harhasyöttöjen määrä, jopa aivan perussyötöissä ja vailla mitään painetta, josta mm. joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Joona "Jones" Murtolahti antoikin joukkuetovereilleen välittömän (ehkä jopa ajoittain turhankin karkean) palautteen.